Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Bronchų astma-kas tai?

Vykimo į sanatoriją tvarka sutrumpintai biggrin.gif

su siuntimu einat pas pulmonologą.
Jis rašo rekomendaciją sanatoriniam gydymui po paūmėjimo.
Keliaujat pas pediatrą su ta rekomendacija
Jis siunčia reabilitologui
Jis skiria pirminę reabilitaciją, po jos rašo išvadas pediatrui,kad nepadėjo reabilitacija ir reikia sanatorinio gydymo.
Tada einat pas pediatrą su išvadom ir jis jau tvarko dokumentus ligonių kasoms.
Einat į ligonių kasas ir jie arba skiria, arba neskiria finansavimo.
Su visais ligonių kasų popieriais važiuojat į sanatoriją, prieš tai užsiregistravę.

Kitas variantas - pagulit ligoninėj per paūmėjimą ir gaunat siuntimą. Važiuojat į sanatoriją biggrin.gif

Sveikutės, tikiuosi jūsų pagalbos čia sudedant svarbiausią informaciją apie mūsų vaikučių ligą, papildyti info galėsiu bet kada, tai jei kas kažko užmatysite interneto platybėse, parašykite-įkelsiu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čili: 07 sausio 2010 - 10:27
QUOTE(shimmer @ 2009 11 30, 12:14)
Mamytes, ar jus vedat siuo metu i darzeli savo vaikucius, sergancius BA?

Vienas dar nelanko darzo, o tas kuris lanko-neina....sergam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2009 11 30, 13:14)
Mamytes, ar jus vedat siuo metu i darzeli savo vaikucius, sergancius BA?

mes lankom , musu grupeje nei vienas vaikas nera susirges , tai tikimes mes praeisim ta kiaulini pro sali ax.gif mirksiukas.gif

Mamytes gal galit pasidalinti kokios piremokos Singuliarams ir kokioje viastineje perkat, mes vias laika perkam Euro vaistinje, bet esu girdejusi kad kitose piremokos mazesnes, mums menesiui priemoka 89 lt ir vartojam granules 4mg. ir noriu pasiteirauti kas jau naudojat tabletes - zinau kad ju priemoka yra daug mazesne, nuo kada jas pradejot duoti ?
Atsakyti
QUOTE(imr @ 2009 12 01, 01:21)
mes lankom , musu grupeje nei vienas vaikas nera susirges , tai tikimes mes praeisim ta kiaulini pro sali  ax.gif  mirksiukas.gif

Mamytes gal galit pasidalinti kokios piremokos Singuliarams ir kokioje viastineje perkat, mes vias laika perkam Euro vaistinje, bet esu girdejusi kad kitose piremokos mazesnes, mums menesiui priemoka 89 lt  ir vartojam granules 4mg. ir noriu pasiteirauti kas jau naudojat tabletes - zinau kad ju priemoka yra daug mazesne, nuo kada jas pradejot duoti ?

už granules mes irgi po 90lt primokėdavom, už tabletes apie 27 Lt, o monkasta išvis keli litai gal, panaudojam medaus litus tuos, tai gaunasi dykai dažniausiai... Tabletėmis nuo 2 metukų siūlo duoti, bet aš mažei jau pradėjau monkasta duoti...
Atsakyti
Mes nuo pirmadienio pradėsime lankyti darželį, prasirgome gripu 4u.gif
Tikiuos atsparesni būsime dabar unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2009 12 01, 12:55)
Mes nuo pirmadienio pradėsime lankyti darželį, prasirgome gripu  4u.gif
Tikiuos atsparesni būsime dabar unsure.gif

papasakok kaip gydėtės, kokie simptomai buvo, kiek laiko, ką vartojot
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2009 11 30, 21:44)
Sveikos.Aš ir niekaip neapsisprendžiu, kuriuos vaistus duot,dar šy kart pirkau singulairą,bet ***** reikėjo primokėti už du menesius 55lt.Tai net nežinau...

Sveika, vakar pirkome Eurovaistineje Monkasta 4 mg, mums kainavo 0.00 lt.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 12 01, 15:32)
papasakok kaip gydėtės, kokie simptomai buvo, kiek laiko, ką vartojot

Sergant BA Singuliaras mums nepadėjo, tai kvėpuodavom Flixotidą 125 ir reikalui esant Salbutamoli, tai sergant gripu mums manau jie gan palengvino kosulį. Salbutamolį mes kvėpuodavom 3k. po 1 dozę, o Flixotidą ryte ir vakare po 1 dozę. Žinoma pasitariau dėl dozių su gydytoja, ji pritarė. Pediatrė tuojau ligos pradžioje išrašė antibiotikus Klacidą, kad nesudirgintu žarnyną lineksą duodavau. Paracetamolis pamainom su ibufeno sirupu nuo temperatūros ir daug daug arbatų su medum, bei vitaminas c rolleyes.gif
Gripu, kad susirks aš tikėjaus, nes sirgo vyresnėlis. Taigi temp. matuodavau ryte išleidžiant į darželį. Ryte buvo 37,2 taip laikės visą dieną, o vakare jau ir 38,5.Taip ir prasikamavome 3 dienas, didžiausia sukilusi temperatūra buvo iki 39,5 (tuomet dėjau šalto kompreso ant kaktytės, buvau jau pasiruošus su spiritu tepti padus, krutinę, bet po 1,5 val po truputi ėmė kristi temperatūta). Idomiausia tai, kad dieną temperatūra nebūdavo didelė ir ji stabiliai laikydavosi, o ant nakties prasydėdavo pats smagumas doh.gif
Dabar gydytoja paklausė plaučiukus sakė, kad nieko nesigirdi, taigi Salbutamoli padėjome į šalį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2009 12 02, 15:09)
Sergant BA Singuliaras mums nepadėjo, tai kvėpuodavom Flixotidą 125 ir reikalui esant Salbutamoli, tai sergant gripu mums manau jie gan palengvino kosulį. Salbutamolį mes kvėpuodavom 3k. po 1 dozę, o Flixotidą ryte ir vakare po 1 dozę. Žinoma pasitariau dėl dozių su gydytoja, ji pritarė. Pediatrė tuojau ligos pradžioje išrašė antibiotikus Klacidą, kad nesudirgintu žarnyną lineksą duodavau. Paracetamolis pamainom su ibufeno sirupu nuo temperatūros ir daug daug arbatų su medum, bei vitaminas c  rolleyes.gif
Gripu, kad susirks aš tikėjaus, nes sirgo vyresnėlis. Taigi temp.  matuodavau ryte išleidžiant į darželį. Ryte buvo 37,2 taip laikės visą dieną, o vakare jau ir 38,5.Taip ir prasikamavome 3 dienas, didžiausia sukilusi temperatūra buvo iki 39,5 (tuomet dėjau šalto kompreso ant kaktytės, buvau jau pasiruošus su spiritu tepti padus, krutinę, bet po 1,5 val po truputi ėmė kristi temperatūta). Idomiausia tai, kad dieną temperatūra nebūdavo didelė ir ji stabiliai laikydavosi, o ant nakties prasydėdavo pats smagumas  doh.gif
Dabar gydytoja paklausė plaučiukus sakė, kad nieko nesigirdi, taigi Salbutamoli padėjome į šalį  4u.gif

o tamiflu jums neskyrė? o kodėl skyrė antibiotikus iškart?
Atsakyti
Ne jokių prišvirusinių vaistų gydytoja neskyrė, o antibiotikus ir stiprius paskyrė iš kart, kad nekiltų komplikacijų. Pasak gydytojos ospamoksas mums būtų persilpnas.
Apie tuos priešvrusinius vaistus aplamai neturiu nuomonės, galima paskaityti apie juos www.antigripas.lt , bet apie tokius lygoniukus kaip mūsų nieko neradau parašytą.
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2009 12 02, 15:18)
Ne jokių prišvirusinių vaistų gydytoja neskyrė, o antibiotikus ir stiprius paskyrė iš kart, kad nekiltų komplikacijų. Pasak gydytojos ospamoksas mums būtų persilpnas.
Apie tuos priešvrusinius vaistus aplamai neturiu nuomonės, galima paskaityti apie juos www.antigripas.lt , bet apie tokius lygoniukus kaip mūsų nieko neradau parašytą.

na visur rašoma kad jie skiriami sergantiems lėtinėmis plaučių ligomis (BA tokia ir yra) g.gif . tai čia taip išeina kad jums profilaktiškai Klacidą išrašė g.gif . jetau kaip aš bijau tų antibiotikų, tai ne tas žodis doh.gif , jie gi visai imunitetą vaikams sugadina. ir taip jau mano mažius jų kalną gavęs verysad.gif . bet man panašu kad beveik visi po šito gripo jų gauna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 12 02, 16:25)
na visur rašoma kad jie skiriami sergantiems lėtinėmis plaučių ligomis (BA tokia ir yra) g.gif . tai čia taip išeina kad jums profilaktiškai Klacidą išrašė  g.gif . jetau kaip aš bijau tų antibiotikų, tai ne tas žodis doh.gif , jie gi visai imunitetą vaikams sugadina. ir taip jau mano mažius jų kalną gavęs  verysad.gif . bet man panašu kad beveik visi po šito gripo jų gauna  verysad.gif

Pilnai Gaile tave suprantu, bet net nesuabejojau dėl antibiotikų kai gydytoja išrašė. Svarbiausia man buvo baimė dėl komplikacijų.
Nors rašoma, kad gripu sergant komplikacijos prasideda po 1-2 sav. tikiuosi jų nebus nes dar dvi savaitės pilnai nepraėjo mums.
Atsakyti