atnesu ir as du tortukus
pirmasis medutis su zele gabaliukais, dengtas pastiliazu, gelytes cukrines, taskuciai aisingas, lapeliai plikyti. Toks mazytis visai, paprastutis, i svecius nesemes prie kavutes
antrasis taip apat medutis su zele gabaliukais, dengtas pastiliazu, apkringeliuotas aisingu, skaiciai taip pat aisingas(tik is pradziu sudziovinau juos tada tik uzdejau), rozes pastiliazas, lapeliai plikyti. rozes ir skaiciai pateplioti sidabro dulkemis Sitas tortas skirtas mociutei
kokie skaičiai gražūūūūūssss kopinu idėją, netrukus reikės nevarykit į neviltį su tokiom dailiom gėlėm
QUOTE(Olesta @ 2009 11 20, 12:44)
kokie skaičiai gražūūūūūssss kopinu idėją, netrukus reikės nevarykit į neviltį su tokiom dailiom gėlėm
labai aciu uz tokius siltus zodzius
o tas rozes tai lipinau keleta valandu, kontruoju jau kvietkeli ir vel suminkau, ziedlapius n kartu nulupinejau ir dejau atgal, nezinau nei kurioj vietojdeti, nu zodziu vargas su tom rozem sunkus darbas, bet sitom as beveik patenkinta, dar tokiu nera teke nulipinti
vyras juokesi, sake as tau formeles rozem lipinti nupirksiu, gal tada man laiko daugiau skirsi nei rozem
QUOTE(viktute08 @ 2009 11 20, 11:29)
Mejan, duok liejamos apdangimo masės receptą
Netrukus parasysiu...
QUOTE(eglejk @ 2009 11 20, 12:30)
atnesu ir as du tortukus
Jau kokio mielumo abu torciukai, tai zodziais neapsakysi Fantastika!
Olesta o jau sėdimosios koks grožis super duper tortukas tikrai
eglejk nuostabūs tortukai labai dailios zagaguglinos ar kaip ten jas vadina kaip tau taip pavyko lygiai išraityti ir su kokiu antgaliuku
eglejk nuostabūs tortukai labai dailios zagaguglinos ar kaip ten jas vadina kaip tau taip pavyko lygiai išraityti ir su kokiu antgaliuku
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 20, 13:44)
Olesta o jau sėdimosios koks grožis super duper tortukas tikrai
eglejk nuostabūs tortukai labai dailios zagaguglinos ar kaip ten jas vadina kaip tau taip pavyko lygiai išraityti ir su kokiu antgaliuku
eglejk nuostabūs tortukai labai dailios zagaguglinos ar kaip ten jas vadina kaip tau taip pavyko lygiai išraityti ir su kokiu antgaliuku
labai aciu
jei kalbi apie krasciukus, tai jie daryti su zvaigdute numeris antgalio 16, juos taip kaip spirale dariau su uodegele, nu nelabai moku paaiskinti o tuos kringelius ant viso torto tai su skylute 4 numerio (noretusi mazesnes bet tu maiseliu is kepimo popieriaus man neiseina padaryti
Papildyta:
QUOTE(Meian @ 2009 11 20, 12:58)
Labai aciu
jusu zodziai kaip balzamas sirdziai, is tokiu profu isgirsti tokius grazius zodzius, tai jau vadinasi kazko ismokau per tuos nepilnus metus
Olesta nu sedyne tai be zodziu taip mintyse pagalvojau jai sukure atskira tema internetinem nuotraukom tai kodel jus cia ikelet ta torta tada tik pradejau skaityti, nu tobula ir mintis jegiska ir labai kruopsciai padarytas
Eglejk abu tortai labai grazuoliai bet tas antrasis tai ypatingai tie skaiciai tos rozes ir tie lapukai kokie grazus jum iseina gal tik prie situ rozyciu mazoki jie bet kaip jie gaunasi tokie ploni ir skaidrus man tai stori gaunasi visada ir nesitampo krastukai turbut as per kietai teska pasidarau bet dar nei kart nepavyko normaliai o pas jus ipatingai grazus
Eglejk abu tortai labai grazuoliai bet tas antrasis tai ypatingai tie skaiciai tos rozes ir tie lapukai kokie grazus jum iseina gal tik prie situ rozyciu mazoki jie bet kaip jie gaunasi tokie ploni ir skaidrus man tai stori gaunasi visada ir nesitampo krastukai turbut as per kietai teska pasidarau bet dar nei kart nepavyko normaliai o pas jus ipatingai grazus
Pasikapsčiau nuotraukėlių, ir grįžtu su žadėtuoju liejamos apdengimo masės receptuku...
2,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1/4 stiklinės dirbtinio medaus
(galima papildomai įdėti citrinos rūgštelės arba vanilės esencijos skoniui pagerinti)
Viską sumaišom nedideliame puodelyje, statom ant ugnies, maišom, kol užverda ir kol cukraus granulės visiškai ištirpsta. Po to nustojam maišyti ir tik kaitinam. Jei apdengimo nedažysit, tai svarbu virti ant kuo didesnės ugnies, kad sirupas kuo greičiau pasiektų reikiamą temperatūrą ir kuo mažiau pagelstų.
Čia įdomus momentas: gal teko girdėti apie sirupo virimo įmantrybes ir "fazes": sirupas kaisdamas pereina "siūlas" -> "minkštas kamuoliukas" (soft ball) -tokio reikia šiuo atveju -> "kietas kamuoliukas" - tokio reikia bezui... (temperatūrai kylant, sirupas karamelizuojasi toliau, bet tai šiuo atveju nebeįdomu). Tai va, ta minkšto kamuoliuko stadija pasiekiama prie maždaug 115 laipsnių C, jei turite šokolado / mėsos termometrą. O jei ne, tai indikatorius toks, kad sirupas ima pastebimai tirštėti, lėčiau burbuliuoti. Įvarvinus sirupo lašą į šaltą vandenį, jis turi ne temptis kaip siūlas (taip būna pirmoje "stadijoje"), o susiformuoti į kamuoliuką, kuris paspaudus yra minkštas (jei paspaudus kamuoliukas atrodo tvirtas, tai reiškia, kad sirupas jau bezo konsistensijos ).
Kai sirupas pasiekia reikiamą temperatūrą, jį supilam į švarų dubenį ir paliekam atvėsti (šiaip pravėsti turi iki maždaug 60 laipsnių C, jei vėsinsit kambario t-roj, tai užtruks apie pusvalandį). Vėstančio sirupo nejudinam.
Atvėsusį pradedam plakti mikseriu (turėkit omeny: plaksit tirštą daiktą).
Kiek paplakus, galima sudėti skonio priedus -- kokį a.š. citrinos rūgštelės, ar įpilt kiek vanilės esencijos.
Plakti iš viso reikia apie 2-3 min., kol sirupas taps visiškai baltas.
Geriausia būtų dabar sirupą supilti į polietileno maišelį, sandariai supakuoti ir leisti parą pastovėti, kad "subręstų". Tada pilti ant torto arba, jei nenaudosit iš karto, dėt į šaldytuvą vėlesniam naudojimui.
Kaip apliet tortą, buvau rodžius nuotraukas kažkada seniai seniai. Didesnis tortas dedamas ant grotelių, po kuriomis -- kepimo skarda (į ją sutekės glajaus likučiai -- čia ekonomiškumo sumetimais ). Ant torto pilamas glajus, iš pradžių ties viduriu, tada leidžiam jam nutekėti šonais; nelygumus galima pataisyti mentele, tik svarbu tą daryti iš karto užpylus, kad nepažeist bepradedančio džiūti paviršiaus.
Aplieti mažus pyragaičius patogiausia, jei jie pasmeigti ant iešmelio. Pyragaitį laikant virš dubens, glajų lieti šaukštu, pasukiojant. Vėliau su visu iešmeliu išdžiovinsit, o atvėsus -- nuimsit nuo iešmelio (apdengimas kietėja džiūdamas).
~~~
Šiaip ne per seniausiai labai buvo pagavęs azartas susidėliot receptą tokio pat liejamo apdengimo, tik su sviestu... jei iki to prieisiu, parašysiu, kaip ką dariau. Kol kas turiu tik minčių, kaip ką daryčiau, tad...
2,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1/4 stiklinės dirbtinio medaus
(galima papildomai įdėti citrinos rūgštelės arba vanilės esencijos skoniui pagerinti)
Viską sumaišom nedideliame puodelyje, statom ant ugnies, maišom, kol užverda ir kol cukraus granulės visiškai ištirpsta. Po to nustojam maišyti ir tik kaitinam. Jei apdengimo nedažysit, tai svarbu virti ant kuo didesnės ugnies, kad sirupas kuo greičiau pasiektų reikiamą temperatūrą ir kuo mažiau pagelstų.
Čia įdomus momentas: gal teko girdėti apie sirupo virimo įmantrybes ir "fazes": sirupas kaisdamas pereina "siūlas" -> "minkštas kamuoliukas" (soft ball) -tokio reikia šiuo atveju -> "kietas kamuoliukas" - tokio reikia bezui... (temperatūrai kylant, sirupas karamelizuojasi toliau, bet tai šiuo atveju nebeįdomu). Tai va, ta minkšto kamuoliuko stadija pasiekiama prie maždaug 115 laipsnių C, jei turite šokolado / mėsos termometrą. O jei ne, tai indikatorius toks, kad sirupas ima pastebimai tirštėti, lėčiau burbuliuoti. Įvarvinus sirupo lašą į šaltą vandenį, jis turi ne temptis kaip siūlas (taip būna pirmoje "stadijoje"), o susiformuoti į kamuoliuką, kuris paspaudus yra minkštas (jei paspaudus kamuoliukas atrodo tvirtas, tai reiškia, kad sirupas jau bezo konsistensijos ).
Kai sirupas pasiekia reikiamą temperatūrą, jį supilam į švarų dubenį ir paliekam atvėsti (šiaip pravėsti turi iki maždaug 60 laipsnių C, jei vėsinsit kambario t-roj, tai užtruks apie pusvalandį). Vėstančio sirupo nejudinam.
Atvėsusį pradedam plakti mikseriu (turėkit omeny: plaksit tirštą daiktą).
Kiek paplakus, galima sudėti skonio priedus -- kokį a.š. citrinos rūgštelės, ar įpilt kiek vanilės esencijos.
Plakti iš viso reikia apie 2-3 min., kol sirupas taps visiškai baltas.
Geriausia būtų dabar sirupą supilti į polietileno maišelį, sandariai supakuoti ir leisti parą pastovėti, kad "subręstų". Tada pilti ant torto arba, jei nenaudosit iš karto, dėt į šaldytuvą vėlesniam naudojimui.
Kaip apliet tortą, buvau rodžius nuotraukas kažkada seniai seniai. Didesnis tortas dedamas ant grotelių, po kuriomis -- kepimo skarda (į ją sutekės glajaus likučiai -- čia ekonomiškumo sumetimais ). Ant torto pilamas glajus, iš pradžių ties viduriu, tada leidžiam jam nutekėti šonais; nelygumus galima pataisyti mentele, tik svarbu tą daryti iš karto užpylus, kad nepažeist bepradedančio džiūti paviršiaus.
Aplieti mažus pyragaičius patogiausia, jei jie pasmeigti ant iešmelio. Pyragaitį laikant virš dubens, glajų lieti šaukštu, pasukiojant. Vėliau su visu iešmeliu išdžiovinsit, o atvėsus -- nuimsit nuo iešmelio (apdengimas kietėja džiūdamas).
~~~
Šiaip ne per seniausiai labai buvo pagavęs azartas susidėliot receptą tokio pat liejamo apdengimo, tik su sviestu... jei iki to prieisiu, parašysiu, kaip ką dariau. Kol kas turiu tik minčių, kaip ką daryčiau, tad...
eglejk, kokios gražios rožytės ir skaičiukai tokie įdomūs
QUOTE(Angel1203 @ 2009 11 20, 14:19)
gal tik prie situ rozyciu mazoki jie bet kaip jie gaunasi tokie ploni ir skaidrus man tai stori gaunasi visada ir nesitampo krastukai turbut as per kietai teska pasidarau bet dar nei kart nepavyko normaliai o pas jus ipatingai grazus
aga, permazi tie lapeliai, tiesiog kitokiu neturejau, ne turejau bet cukrines mases ir man jie visiskai cia nesiziurejo tai nusprendziau geriau mazesni bet sitie. as stala siek tiek aliejum patepiau ir tada labai plonai iskociojau ta plikyta mase o tada su formele lapelius dariau ir su dantu krapstuku istampiau krastelius bet jie man nesusiraite savaime ne kiek, bet jau sunaudojau as juos bandysiu dar daryti gal susiraitys si karta
Saunuoles kepejeles,grazius tortukus kepate
Aciu uz patarima,pinigus norjau deti netikrus,bet apsigalvojau
Ta torta su balta eglute nusiziurejau kaledoms,bet manau darysiu ta eglute is sausainiu o aptepsiu gal aisingu ir apibarstysiu cukraus pudra arba isbandysiu Jusu duota recepta
QUOTE(Meian @ 2009 11 20, 10:48)
eiwile, tikru pinigu ant torto NIEKADA nedeciau Vargu, ar imanoma rast nesvaresni daikta, negu N zmoniu rankomis nuciupineti pinigai.. o jei det planuoji netikrus (valgomus) pinigus, tai vokeli siulyciau gaminti kaip tik tvirta (is pastiliazo), o ne toki "kad nesukietetu"
Ta balta eglute, kuria nuotraukoj rodej, panasu, pagaminta is kazkurios tai mases sausainiu formele ispjaunant vis mazesnio ir mazesnio skersmens zvaigzdele ir viska po to sukraunant i bendra eglute. Mano galva, YPATINGAI netikes budas padaryt eglute -- ir neskanu, ir brangu... Jei butinai nori tokios formos, jau geriau prikept tokiu sausainiu ir apibert juos cukraus pudra (o jei butinai nori baltu -- apliet sausainius glajumi. Galiu duot paprasta liejamos apdengimo mases recepta, jei reikia.)
Ta balta eglute, kuria nuotraukoj rodej, panasu, pagaminta is kazkurios tai mases sausainiu formele ispjaunant vis mazesnio ir mazesnio skersmens zvaigzdele ir viska po to sukraunant i bendra eglute. Mano galva, YPATINGAI netikes budas padaryt eglute -- ir neskanu, ir brangu... Jei butinai nori tokios formos, jau geriau prikept tokiu sausainiu ir apibert juos cukraus pudra (o jei butinai nori baltu -- apliet sausainius glajumi. Galiu duot paprasta liejamos apdengimo mases recepta, jei reikia.)
Aciu uz patarima,pinigus norjau deti netikrus,bet apsigalvojau
Ta torta su balta eglute nusiziurejau kaledoms,bet manau darysiu ta eglute is sausainiu o aptepsiu gal aisingu ir apibarstysiu cukraus pudra arba isbandysiu Jusu duota recepta
Olesta,Eglejk-nuostabu