QUOTE(nerez @ 2009 12 20, 01:42)
Taure aš vakar irgi kepiau vyniotinį
Tešlą užminkiau, irgi per skysta buvo tai miltų dar savo nuožiūra įdėjau
Ir citrinos žievelę į tešlą įtarkavau. Kai tešla iškilo pirmą kartą ištraukaiu ją ir iškočiojau kokio cm storumo lakštą. Aguonas nuplikytas sumaičiau su tarkuota apelsino žievele ir įdėjau dar kokius tris šaukštus medaus, išmaišiau viską ir šia mase padengiau tešlą, palikdama po cm nuo kraštų. Aguonų negailėkit, aš atrodo jau nemažai pridėjau, bet kai iškepė, atrodo, kad pradingo jos kažkur... tai va, suvyniojau tą vyniotinį,padalinau į 4 dalis ir sudėjau jas vieną ant kitos į duonkepės kubiliuką. Kadangi buvo jau vėlus vakaras tai palikau kilt per naktį. Ryte atsikėlus radau jau pilną kubiliuką, iškepiau - namai nuo visų citrusiukų kvepėjo dieviškai. Ir pyragas gavos kvapnus, skanus, vnž kepsiu dar ir į darbą ryt tokį nešiuos
ai kitą kartą vietoj citrinos į tešlą tarkuočiau pusę citrinos žievelės ir pusę apelsino žievelės....
Nu žinok praktiškai vienodai darėm iki tos dalies, kad padalinai į 4 dalis. Aš padalinau į 16. sudėjau kiekvieną gabalėlį į muffinu indukus, prakarpiau viršunėles, kurios "pražydo" sukilus ir taip iškepiau.
Tik matau, kad recepte permažai miltų parašyta. Arba peranskti supanikuoju ir pridedu gal per daug kai minkosi, nes nesukilo labai stipriai. Pakilo, bet ne tiek kiek paveikslelyje rodė. Skonis dieviškas. Šiandien kartoju procesą, tik vietoje aguonų dėsiu vyšnių uogienę ir leisiu kilti ilgiau.
Gaila nemoku įdėti fotkių
Bandau įsivaizduoti tavo pyragą. Kodėl dėjai vieną ant kito, o ne vieną šalia kito ? Kokį vaizdą radai ryte ? Kokia konsistencija pyrago gavosi ? Kaip bandelės ar kaip nuodos ?
QUOTE(triule @ 2009 12 20, 04:03)
Delona online
http://www.delona.lt/kita,55.html
- eik i apacia, kur prekes pasislepe
ir dedi i krepsi jas
nei molasses, nei salyklas nera raugas. jie dedami spalvai ir skoniui. turiu abejus, tai salyklo reikia daug maziau, kad tesla patamsetu (kai uzpili verdanciu vandeniu ji, kvapas kaip juodos duonos pluteles toks
). o molassoje ,zinok, yra labai daug gelezies (juodu ikru nereiks pirkt
). gali duot vaikams sauksta palaizyt, manoji megsta kaip ir medu
Įdomu kaip verčiasi salyklas į anglų kalbą, nes pagal tai kaip jis atrodo, turiu panašių nusipirkus
QUOTE(SuperBaba @ 2009 12 20, 14:51)
Sveikutes,
Skaitau kaip jus cia skaniai kepat...seile tysta
O nuo kokiu paqprastesniu man duonyciu pradet? Na tokios, kad namu salygom is kart visko tureciau
Gal pavadinimus bent pasakytumet, o as jau pati toliau
Pieno milteliu jau 3kg uzsipirkau
Pradėk nuo duonkepėje surašytų receptų. Junkis greičiau prie mūsų
QUOTE(Katu @ 2009 12 20, 20:51)
Molasses nera raugas, jis daugiau naudojamas kaip dazymo priemone ir skoniui suteikti. Panasu "darba" atlieka ir salykas - suteikia skoni, bet jokiu budu jis neatstoja raugo.
Rauga megink pasidaryt pati. As kelis kartus bandziau LT, is kokio 3 karto pavyko, ir duona su juo labai skani, bet isvaziavau menesiui cia, per ta laika neturejau kam jo palikt, tad jis eme ir pasimirojo
Daugiau su juo nezaidziau, nors ketinu pasidaryt ji ir vel. (cia pusmecio planuose)
Labai noriu pabandyti, bet ir bijau labai. Radau savo knygoje sourdough starter receptą. Ar gali tai būti tas pats kas ir raugas ?
jetus, jaučiu užkisau jus negyvai
Papildyta:
bandau
Mano pirmos, skanios bandelės. Aišku toli gražu nuo paveikslėlio, bet bandysiu tobulėti