naminia aisku ner ko lygint, todel ir nutariau siemet issikept pati,
o-pa-pa na ir foto grazumeliiiiis,seile taip ir nutyso, lekiu i virtuve ir mano duona karsta, rysiu su svietuku
QUOTE(Renatelem @ 2009 12 15, 09:14)
O aš stengiuosi laikytis tradicijos, kad per kūčias negalima nieko pieniško ir kiaušinių, tai ir kūčiukus maišau vandeny.
Ir mes senoviškai, jei pasnikas, tai nei mėsos, nei pieno, nei varškės su kiaušiniais. Bet savo ir yra savo, visada skanesni
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 12 15, 11:37)
visgi vakar taip rupejo isbandyti duonkepe,
Labai gerai gavosi, šaunuolė
as jau dvi skardeles sliziku iskepiau, kadangi ne kuciu diena, tai sulauziau grieztus savo isitikinimus ir iberiau pieno milteliu, vaikai surijo visa maisa su pienu
Kucioms kepsiu tikrus, tik ant vandens ir aliejaus.
Bandeles yr bandeles, slizikai, slizikai , o Kuciu diena tai ne siaip eiline diena is 365. MB netikintis, bet seda PRIE MANO STALO, DEKOJA UZ nugyventus metus ir nieko blogo tame nematau....
Mano mociute taip pat kepdavo nepaprastus slizikus, ji dar gyva, as ja vis kamantineju, bet pakartoti skonio neiseina
Kucioms kepsiu tikrus, tik ant vandens ir aliejaus.
Bandeles yr bandeles, slizikai, slizikai , o Kuciu diena tai ne siaip eiline diena is 365. MB netikintis, bet seda PRIE MANO STALO, DEKOJA UZ nugyventus metus ir nieko blogo tame nematau....
Mano mociute taip pat kepdavo nepaprastus slizikus, ji dar gyva, as ja vis kamantineju, bet pakartoti skonio neiseina
Sian kepiau savo mylima "Tikra juoda mociutes duona"
Labai jau ji man skani ir minkstute.
Labai jau ji man skani ir minkstute.
QUOTE(Mrs. R @ 2009 12 15, 20:24)
as jau dvi skardeles sliziku iskepiau, kadangi ne kuciu diena, tai sulauziau grieztus savo isitikinimus ir iberiau pieno milteliu, vaikai surijo visa maisa su pienu
Kucioms kepsiu tikrus, tik ant vandens ir aliejaus.
Bandeles yr bandeles, slizikai, slizikai , o Kuciu diena tai ne siaip eiline diena is 365. MB netikintis, bet seda PRIE MANO STALO, DEKOJA UZ nugyventus metus ir nieko blogo tame nematau....
Mano mociute taip pat kepdavo nepaprastus slizikus, ji dar gyva, as ja vis kamantineju, bet pakartoti skonio neiseina
Kucioms kepsiu tikrus, tik ant vandens ir aliejaus.
Bandeles yr bandeles, slizikai, slizikai , o Kuciu diena tai ne siaip eiline diena is 365. MB netikintis, bet seda PRIE MANO STALO, DEKOJA UZ nugyventus metus ir nieko blogo tame nematau....
Mano mociute taip pat kepdavo nepaprastus slizikus, ji dar gyva, as ja vis kamantineju, bet pakartoti skonio neiseina
Kaip gražiai pasakyta
gal žinot,kur kaune nusipirkti maišiuką (50 kg) kvietinių miltų? gal kas pirkot Kauno grūduų firminėj pard. Veiverių g? kažin kaip su Malsenos miltais kaina skiriasi
gal žinot Kaune taškų miltų?
bandysiu kurią dieną apskambinėti kaune,kur pigiau.tik paskui įdomu dėl kokybės...
gal žinot Kaune taškų miltų?
bandysiu kurią dieną apskambinėti kaune,kur pigiau.tik paskui įdomu dėl kokybės...
panterele o pgl koki recepta kepei?
noriu ir sliziku recepto
noriu ir sliziku recepto
Sveikos kepėjėlės
Gaila, kol kas nėr kada paskaityt, ką prirašėt Todėl tik trumpai:
Kaunietės įvairių miltukų galit pasieškot nedideliam malūne Kalvarijos gatvės pradžioje (lyg ir Nr.4?) . Pati ten nebuvau, bet pasakojo, kad ten yra ir rupių, ir grikių ir kitokių visokių miltų. Ir kainos geros
Tiksliai adreso nežinau, o kai pati Kauno nepažįstu, tai sunku paaiškint Žodžiu, ten kieme turi būti iškaba "Malūnas" ir dar ten sultis spaudžia. Gal padės toks paaiškinimas
Gaila, kol kas nėr kada paskaityt, ką prirašėt Todėl tik trumpai:
QUOTE(kamzelka @ 2009 12 15, 22:59)
gal žinot,kur kaune nusipirkti maišiuką (50 kg) kvietinių miltų? gal kas pirkot Kauno grūduų firminėj pard. Veiverių g? kažin kaip su Malsenos miltais kaina skiriasi
gal žinot Kaune taškų miltų?
bandysiu kurią dieną apskambinėti kaune,kur pigiau.tik paskui įdomu dėl kokybės...
gal žinot Kaune taškų miltų?
bandysiu kurią dieną apskambinėti kaune,kur pigiau.tik paskui įdomu dėl kokybės...
Kaunietės įvairių miltukų galit pasieškot nedideliam malūne Kalvarijos gatvės pradžioje (lyg ir Nr.4?) . Pati ten nebuvau, bet pasakojo, kad ten yra ir rupių, ir grikių ir kitokių visokių miltų. Ir kainos geros
Tiksliai adreso nežinau, o kai pati Kauno nepažįstu, tai sunku paaiškint Žodžiu, ten kieme turi būti iškaba "Malūnas" ir dar ten sultis spaudžia. Gal padės toks paaiškinimas
QUOTE(Nerutė @ 2009 12 15, 23:00)
ŠLIŽIKAI
30g mieliu,500g miltu ,0,5 stiklines pieno ,2 kiaušiniai,100g sviesto arba margarino,(jeigu norit ,kad šližikai butu traškus, jai minkšti nereik sviesto) , aguonų, trupti druskos.
Mieles užpilti šiltu pienu ir cukrumi ir palaikyt šiltai ,tada i išburbuliavusias mieles supilti šilta pieną ,sudėti išplaktus kiaušinius , sviesta ir dalį miltu viska išmaišyta tada dedasi druska ir cukrus ir likusi dalis miltu ,išbrinktos aguonos ( užpilti aguonas verdančiu vandeniu ir palaikyt uždengus kol atves) viska gerai išminkyt ir pastatyt šiltai 2val kol pakils tešla ,cukraus dėt pagal skoni, jai norit kad butu gerai saldus reik dėt daug cukraus, tešla turi būt labai saldi iškepus bus gerokai mažiau saldi nes mieles "suvalgo" cukrų"
Sausų mielių 7 gr. = 21 gr. šlapių
Nataliuncik kaip visada
o ten kaip suprantu gyvos mieles, o sausu negalima? nu tokiu turiu kitokiu dar ne.. bet ne problema turet
Papildyta:
bus man nedaskaityt iki galo o sausom irgi reik leist issiburbuliuot
o ten kaip suprantu gyvos mieles, o sausu negalima? nu tokiu turiu kitokiu dar ne.. bet ne problema turet
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2009 12 15, 23:24)
Sausų mielių 7 gr. = 21 gr. šlapių
bus man nedaskaityt iki galo o sausom irgi reik leist issiburbuliuot
QUOTE(Lung @ 2009 12 16, 00:15)
Sveikos kepėjėlės
Gaila, kol kas nėr kada paskaityt, ką prirašėt Todėl tik trumpai:
Kaunietės įvairių miltukų galit pasieškot nedideliam malūne Kalvarijos gatvės pradžioje (lyg ir Nr.4?) . Pati ten nebuvau, bet pasakojo, kad ten yra ir rupių, ir grikių ir kitokių visokių miltų. Ir kainos geros
Tiksliai adreso nežinau, o kai pati Kauno nepažįstu, tai sunku paaiškint Žodžiu, ten kieme turi būti iškaba "Malūnas" ir dar ten sultis spaudžia. Gal padės toks paaiškinimas
Gaila, kol kas nėr kada paskaityt, ką prirašėt Todėl tik trumpai:
Kaunietės įvairių miltukų galit pasieškot nedideliam malūne Kalvarijos gatvės pradžioje (lyg ir Nr.4?) . Pati ten nebuvau, bet pasakojo, kad ten yra ir rupių, ir grikių ir kitokių visokių miltų. Ir kainos geros
Tiksliai adreso nežinau, o kai pati Kauno nepažįstu, tai sunku paaiškint Žodžiu, ten kieme turi būti iškaba "Malūnas" ir dar ten sultis spaudžia. Gal padės toks paaiškinimas
dekui reiks pagooglinti i ta puse ir nuvaziuoti
Nataliunchik kučiukų receptas geras ir , matyt, kad daug rankų šilumos įdėta. O mane duonkepė tingiuke padarė, nes tešlą dariau duonkepėje. Principas tas pats kaip ir pas nataliunchik, bet daug paprasčiau. Neiškenčiu ir pasidalinu receptu, gal kas ir susidomės. Taigi
KŪČIUKŲ receptas( valgymui iki kūčių)
600gr miltų
250 ml šilto pieno
4v.š. aliejaus
100gr tirpinto sviesto arba margarino
1 pak. vanilinio cukraus
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės karštu vandeniu nuplikytų aguonų
1a.š. druskos
3a.š. mielių
2kiaušiniai(dedu tik trynius)
Šiltą pieną, paplaktus kiaušinius, cukrų, aliejų, sviestą, vanil. cukrų, aguonas sudėjau į duonkepę, subėriau išsijotus miltus, druską, mieles ir tešlos funkcija( pas mane 30min. maišo, 1val. kildina). Tada išėmiau iš duonkepės, padariau dešrelių storio virveles, supjausčiau ir į skardas( gavosi dvi ). Leidau dar pakilti apie pusvalandį ir į orkaitę . Kepiau įkaitintoje 180* orkaitėje apie 15-20min. iki apskrudimo.
Gryno svorio gavosi 900 gr kūčiukų.
KŪČIUKŲ receptas( valgymui iki kūčių)
600gr miltų
250 ml šilto pieno
4v.š. aliejaus
100gr tirpinto sviesto arba margarino
1 pak. vanilinio cukraus
1stiklinė cukraus
0,5 stiklinės karštu vandeniu nuplikytų aguonų
1a.š. druskos
3a.š. mielių
2kiaušiniai(dedu tik trynius)
Šiltą pieną, paplaktus kiaušinius, cukrų, aliejų, sviestą, vanil. cukrų, aguonas sudėjau į duonkepę, subėriau išsijotus miltus, druską, mieles ir tešlos funkcija( pas mane 30min. maišo, 1val. kildina). Tada išėmiau iš duonkepės, padariau dešrelių storio virveles, supjausčiau ir į skardas( gavosi dvi ). Leidau dar pakilti apie pusvalandį ir į orkaitę . Kepiau įkaitintoje 180* orkaitėje apie 15-20min. iki apskrudimo.
Gryno svorio gavosi 900 gr kūčiukų.