neturiu naminio raugo dar
QUOTE(kamzelka @ 2009 12 07, 21:27)
neturiu naminio raugo dar
O kodėl, kas nors neišeina?
QUOTE(Terra2 @ 2009 12 07, 02:18)
Pratęsiant bandelių temą, tai aš dažnai jas kepu su visokiais įdarais. Duonkepėje pasidarau paprastą mielinę tešla (su 1 val. kildinimu). Paskui visą tešlą padalinu į maždaug vienodo dydžio rutuliukus ir dedu įdarą.Kadangi pačios neišvaizdžiausios man gaunasi su uogienėmis( beveik visada išbėga), tai keletą kartų kaip įdarą dėjau šokoladinius saldainius. Ir skaniausios bandelės gavosi su saldainiais "Karvutė". Suformavus bandeles dar palieku pakilti aipe pusvalandį , tada aptepu trynio ir vandens mišiniu ir 25min į orkaitę. Iš 500gr miltų gaunasi apie 15 bandelių.
Galima receptą paprastos mielinės tešlos ?
Sveikos, kepėjėlės. Negaliu atsigrožėti šita tema, skaitinėju ir skaitinėju
Kadangi greitai turėsiu normalią virtuvę ir naują orkaitę - tai laukiu nesulaukiu, kada galėsiu pabandyti iškepti duonelę. Mano mama kepa nuostabų ragaišį, tai turbūt jų giminės moterų tradicinė duona, ir aš greitai prašysiu, kad mane išmokintų jį kepti, tada galėsiu ir su jumis pasidalinti
Na, o dabar, prašau pasakykite, ko reiktų pirmai duonelei kepti? Turiu minty - kokią pačią paprasčiausią pradedančiai kepti: su raugu ar be raugo, kvietinę ar ruginę?
Kokiose orkaitėse kepate? Kokiose formos?
Ar jūs kepate tik duonos kepimo aparatuose?
Kadangi greitai turėsiu normalią virtuvę ir naują orkaitę - tai laukiu nesulaukiu, kada galėsiu pabandyti iškepti duonelę. Mano mama kepa nuostabų ragaišį, tai turbūt jų giminės moterų tradicinė duona, ir aš greitai prašysiu, kad mane išmokintų jį kepti, tada galėsiu ir su jumis pasidalinti
Na, o dabar, prašau pasakykite, ko reiktų pirmai duonelei kepti? Turiu minty - kokią pačią paprasčiausią pradedančiai kepti: su raugu ar be raugo, kvietinę ar ruginę?
Kokiose orkaitėse kepate? Kokiose formos?
Ar jūs kepate tik duonos kepimo aparatuose?
QUOTE(Ice @ 2009 12 07, 17:13)
Sveikos, kepėjėlės. Negaliu atsigrožėti šita tema, skaitinėju ir skaitinėju
Kadangi greitai turėsiu normalią virtuvę ir naują orkaitę - tai laukiu nesulaukiu, kada galėsiu pabandyti iškepti duonelę. Mano mama kepa nuostabų ragaišį, tai turbūt jų giminės moterų tradicinė duona, ir aš greitai prašysiu, kad mane išmokintų jį kepti, tada galėsiu ir su jumis pasidalinti
Na, o dabar, prašau pasakykite, ko reiktų pirmai duonelei kepti? Turiu minty - kokią pačią paprasčiausią pradedančiai kepti: su raugu ar be raugo, kvietinę ar ruginę?
Kokiose orkaitėse kepate? Kokiose formos?
Ar jūs kepate tik duonos kepimo aparatuose?
Kadangi greitai turėsiu normalią virtuvę ir naują orkaitę - tai laukiu nesulaukiu, kada galėsiu pabandyti iškepti duonelę. Mano mama kepa nuostabų ragaišį, tai turbūt jų giminės moterų tradicinė duona, ir aš greitai prašysiu, kad mane išmokintų jį kepti, tada galėsiu ir su jumis pasidalinti
Na, o dabar, prašau pasakykite, ko reiktų pirmai duonelei kepti? Turiu minty - kokią pačią paprasčiausią pradedančiai kepti: su raugu ar be raugo, kvietinę ar ruginę?
Kokiose orkaitėse kepate? Kokiose formos?
Ar jūs kepate tik duonos kepimo aparatuose?
Aš irgi "žalia" kapėja. Dauguma čia besilankančių kepa duonytę duonkepėje.
Aš asmeniškai dar nesijaučiu drąsi žaisti su raugu, kolkas kepalioju paprastus receptus, ir tai nevisuomet pataikau į temą
QUOTE(Taurė @ 2009 12 08, 00:54)
Galima receptą paprastos mielinės tešlos ?
Paprasta mielinė tešla:
500gr miltų (aš imu pirmarūšius)
250 ml pieno(arba 250ml vandens+4-5 a.š pieno miltų)
2a.š. cukraus(kepant saldžias bandeles reikia dėti 4-5 a.š.)
2a.š sausų mielių
1a.š druskos
3 v.š. aliejaus (galima dėti ištirpintą sviesta)
1 kiaušinis (+kiaušinio trynys ir šaukštas vandens bandelių aptepimui).
Bandeles reikia formuoti nedideles, nes kepant padvigubėja.
Mano pats mėgstamiausias receptas mielinės tešlos šitas:
200 ml pieno(galima ir vandens)
2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (nesvarbu, 7 ar 11 g)
200 g sviesto(galima margarino)
1/2 a. š. druskos
~500 g miltų
Šis būdas tinka tada, kai kepti bandeles norime labai greitai. Išimti sviestą iš šaldytuvo ir leisti jam natūraliai atšilti (jokiais būdais nenaudoti mikrobangų krosnelės ir pan.). Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, suberti 2 v. š. cukraus ir mieles. Išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir mielės. Uždengti ir pastatyti šiltai 10 -15 min., kad būtinai susidarytų kepurėlė iš mielių.
Tuo tarpu į didelį dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Sudėti gabaliukais supjaustytą atšilusį sviestą ir pirštais trinti miltus su sviestu, kol susidarys trupinėliai. Kai susidarys mielių kepurėlė, pieną su mielėmis supilti į miltus ir ranka išmaišyti. Turi gautis normali neskysta tešla. Jeigu tešla per skysta, berti dar miltų. Paminkyti apie 3 min., dėti tešlą į dubenį ir iškart į šaldytuvą. Po 0,5 val. Tešlą išimti iš šaldytuvo ir formuoti bandeles, picą ir t. t. Iškart kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
200 ml pieno(galima ir vandens)
2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (nesvarbu, 7 ar 11 g)
200 g sviesto(galima margarino)
1/2 a. š. druskos
~500 g miltų
Šis būdas tinka tada, kai kepti bandeles norime labai greitai. Išimti sviestą iš šaldytuvo ir leisti jam natūraliai atšilti (jokiais būdais nenaudoti mikrobangų krosnelės ir pan.). Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, suberti 2 v. š. cukraus ir mieles. Išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir mielės. Uždengti ir pastatyti šiltai 10 -15 min., kad būtinai susidarytų kepurėlė iš mielių.
Tuo tarpu į didelį dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Sudėti gabaliukais supjaustytą atšilusį sviestą ir pirštais trinti miltus su sviestu, kol susidarys trupinėliai. Kai susidarys mielių kepurėlė, pieną su mielėmis supilti į miltus ir ranka išmaišyti. Turi gautis normali neskysta tešla. Jeigu tešla per skysta, berti dar miltų. Paminkyti apie 3 min., dėti tešlą į dubenį ir iškart į šaldytuvą. Po 0,5 val. Tešlą išimti iš šaldytuvo ir formuoti bandeles, picą ir t. t. Iškart kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
QUOTE(nataliuncik @ 2009 12 08, 00:09)
O kodėl, kas nors neišeina?
dar kol kas eksperimentuoju su sausom mielem.galvoju,kad jau su raugu yra pazengusioms
Vakar pabandžiau kepti duoną iš Gurmanų pilno grudo duonos mišinio. Subėriau tą mišinį, įpyliau 250 ml vandens ir parinkau whole wheat programą. Kai baigė ir atidariau, net išsigandau, duonos buvo labai mažai, galvojau sukritus ar kas yra. Išėmiau, tai labai maža ji buvo, bet jau tokia skani... Praktiškai karštas rugelis, bet dar skaniau. Net mažasis su savo 9 dantimis kramtė įnirtingai. Dingo ta duona per valandą. Jei mokėčiau tokią pati pasidaryt būtų geriau, nes tas mišinys labai nepigus...
QUOTE(Junda @ 2009 12 08, 23:38)
Vakar pabandžiau kepti duoną iš Gurmanų pilno grudo duonos mišinio. Subėriau tą mišinį, įpyliau 250 ml vandens ir parinkau whole wheat programą. Kai baigė ir atidariau, net išsigandau, duonos buvo labai mažai, galvojau sukritus ar kas yra. Išėmiau, tai labai maža ji buvo, bet jau tokia skani... Praktiškai karštas rugelis, bet dar skaniau. Net mažasis su savo 9 dantimis kramtė įnirtingai. Dingo ta duona per valandą. Jei mokėčiau tokią pati pasidaryt būtų geriau, nes tas mišinys labai nepigus...
o ant pakelio kokia sudetis? gal galima nuplagijuoti?
Panos, kepam mes visos duonelę, o ką ant duonelės tepam ? Man užėjo stiprus noras pasigaminti sviestą pačiai. Jau sužinojau kokios grietinėlės reikia, tik sunku rasti ne per daug pasterizuotos, bet rasiu.
Dabar toks klausimas, gal žinote kokioje sviesto gaminimo stadijoje galima dadėti prieskonių ( česnakas ar krapai, ar šiaip prieskoninės žolelės). ?
Dabar toks klausimas, gal žinote kokioje sviesto gaminimo stadijoje galima dadėti prieskonių ( česnakas ar krapai, ar šiaip prieskoninės žolelės). ?
QUOTE(Ice @ 2009 12 08, 02:13)
Sveikos, kepėjėlės. Negaliu atsigrožėti šita tema, skaitinėju ir skaitinėju
Kadangi greitai turėsiu normalią virtuvę ir naują orkaitę - tai laukiu nesulaukiu, kada galėsiu pabandyti iškepti duonelę. Mano mama kepa nuostabų ragaišį, tai turbūt jų giminės moterų tradicinė duona, ir aš greitai prašysiu, kad mane išmokintų jį kepti, tada galėsiu ir su jumis pasidalinti
Na, o dabar, prašau pasakykite, ko reiktų pirmai duonelei kepti? Turiu minty - kokią pačią paprasčiausią pradedančiai kepti: su raugu ar be raugo, kvietinę ar ruginę?
Kokiose orkaitėse kepate? Kokiose formos?
Ar jūs kepate tik duonos kepimo aparatuose?
Kadangi greitai turėsiu normalią virtuvę ir naują orkaitę - tai laukiu nesulaukiu, kada galėsiu pabandyti iškepti duonelę. Mano mama kepa nuostabų ragaišį, tai turbūt jų giminės moterų tradicinė duona, ir aš greitai prašysiu, kad mane išmokintų jį kepti, tada galėsiu ir su jumis pasidalinti
Na, o dabar, prašau pasakykite, ko reiktų pirmai duonelei kepti? Turiu minty - kokią pačią paprasčiausią pradedančiai kepti: su raugu ar be raugo, kvietinę ar ruginę?
Kokiose orkaitėse kepate? Kokiose formos?
Ar jūs kepate tik duonos kepimo aparatuose?
as ir dar zalia, bet kept noriu tik is naturaliu produktu, su raugu, be mieliu, salyklo ir orkaiteje, geriau butu krosnis o formas esu nusipirkus is "Senuku" iseina kepaliukai iki 1,4kg, o ju iskepu vienu kartu 6vnt