Laba diena
Savaitgalį laukiau svečių, o parduotuvėn eit tingėjau - tau sumiksavau keletą receptų, dar iš galvos truputį ir gavos skani užkanda - pyragas - tarta
pavadinkim ją
Tarta su mieline tešla
Surašysiu ką sudėjau:
300ml vandens ( mano nuomone galima keist alum, pienu perpus su vandeniu, pasukom)
4 v.š. natūralaus pomidorų padažo su bazilikais
6 v.š. aliejaus
kvietinių miltų 812, dėjau iš akies, kad rutuliukas gražus formuotųsi
1 v.š. medaus
1 v.š. cukraus
1,5. a.š. druskos
1 a.š. pipirų
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. džiovintų petražolių
1 a.š. maltos kalendros
1,5 a.š. mielių
dar įpjausčiau vieną čili pipiriuką
Sudėjau viską pgal duonkepės instrukcijas, paleidau tešlos minkymo programą. Kai išminkė, dar kokią valandą duonkepėj parūgo, nes turėjau ką veikt ir be duonelės
paskui supjausčiau šaltai rūkytos šoninės, turėjau kampą karštai rukyto kompelio - pjaustytos mėsikės gavos koks puodelis, - viską pakepinau ant keptuvės, kai šiek tiek apkepė suverčiau šalia ir 3 pjaustytus svogūnus ir viską kartu pakepinau dar... suskrudint nereikia... Sutarkavau sūrio lydyto kokius 200g, į indą suverčiau grietinės maždaug puodelį, įmušiau 3 kiaušinius išmakalavau viską ir sudėjau atvėsusį turinį iš keptuvės. dar pabarsčiau raudonėliu, baziliku, pipiriukų, šiek tiek, druskos ir išmaišiau... Skardą išklojau kepimo popieriumi... skarda nemaža kokie 25*40cm.. Suverčiau į ją tešlą ir ištampiau ją, kraštelius šiek tiek pakeldama... kad neliptų prie rankų, jas patepiau aliejum. po to ant tešlos suverčiau pasigamintą košę makalošę, išlyginau šaukštu ir pašoviau orkaitėn. kepiau ant 180 laipsnių maždaug 40 min - žiūrėjau kol gražiai parudavo įdaras, o ir tešla pakraščiukuose atrodė gražiai iškepus... Valgėm karštą - buvo žiauriai skanu ir ne sausa.... padas buvo labai minkštas ir korėtas.... vnž apsivalgymas.
Nuotrauką įdedu paskutinio likusio kampuko.... nes iškart nenufotkinau
tai ten to įdaro tik kampukas tesimato - nes kepant tie tešlos kraščiukai pasipūtė
Dėl pipirų - jų galima sakyt išvis nesijautė.... niekada nebūčiau įtarus, kad ir čiliuko dėta - duonelė gavos švelni - tai kas mėgstat aštriau galima ir daugiau jų įkratyt
Ir aplamai tą įdarą galima daryt pagal savo poreikius ir pomėgius- mėsikes pakeist tunu, grybais, daržovėm ir t.t....
Skanaus!