Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Trolėmolė @ 2009 11 28, 00:33)
Šiandien kepiau bandelių


thumbup.gif Kaip skaniai atrodo wub.gif , net aš užsimaniau, nors ir prisivalgiau varškės tinginio, nakčiai blush2.gif
Atsakyti
bigsmile.gif
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 11 28, 00:33)
Šiandien kepiau bandelių

bigsmile.gif tikriausia pavėlavau, jau neliko smile.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos, na o as euforijoj bigsmile.gif , kepiau batonus su mielem, bet drauge nustebo o kodel ne su raugu? blink.gif , na paskaitinejau as cia ir pasigaminau kvietini rauga, viska sudejau taip pat, bet mieles pakeiciau raugu, nesitikejau pati tokio rezultato, gavosi pusiau batonas, pusiau balta duona, na nezinau kaip pavadint? bet skonis nerealus thumbup.gif , sedziu dabar apsalus ir jums rasau
Atsakyti
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 11 28, 19:37)
4u.gif  sveikos, na o as euforijoj bigsmile.gif , kepiau batonus su mielem, bet drauge nustebo o kodel ne su raugu? blink.gif , na paskaitinejau as cia ir pasigaminau kvietini rauga, viska sudejau taip pat, bet mieles pakeiciau raugu, nesitikejau pati tokio rezultato, gavosi pusiau batonas, pusiau balta duona, na nezinau kaip pavadint? bet skonis nerealus thumbup.gif , sedziu dabar apsalus ir jums rasau


O receptas kur?
Atsakyti
Aga parašykit receptuką wink.gif ir kokį raugą darėt, ar ilgai laikėt jį?

Mane sudomino receptas Nataliuncik'o šeimos duona, tačiau nežinau draymo eigos, kam verdantis vanduo, ar reikia kažką užplikyt... ačiū 4u.gif
Atsakyti
biggrin.gif
1 porcijai: 0,5 kg miltu,
250 gr vandens ar pieno ar kefyro ar pasuku, nuo to priklauso gaminio purumas
1 saukstas cukraus
3 saukstai aliejaus
ziupsnelis druskos
gali buti 1 kiausinis bet nebutinai, be kiausinio gaunasi na tikras batonas, su kiausiniu primena pyraga
na ir 25gr mieliu

na bet as dariau is 3kg miltu viskas aisku dauginasi is 3, ir ipyliau 250ml raugo kvietinio,

na o kvietini rauga pasidariau lb paprastai
paemiau truputi ruginio raugo, ipyliau truputi aliejaus, vandens kvietiniu miltu ir palikau kad rugtu, sekancia diena rauga pamaitinau, stai kaip ir viskas,

na man gavosi 4 nemazi kepaliukai, vieno beveik nebeliko,labai skanu su sveistu kuris sumaisytas su krapais ir kt prieskoniais ji pati darau, skonis ypatingas, neiprastas bet man dar kazko truksta, na tobulinsiu ekspermentuosiu, kepiau apiiie 1,5 val 125 laipsniu, likus pusvalandziui pavirsiu pavilgiau pienu, kad pluta blizgetu, o iskepus karstame vandenyje(buinai karstame) sumirkiau drobule ir uzdengiau pavirsiu, kad pluta butu minksta, palikau orkaiteje po poros valandu isemiau na o apie rezultata jau rasiau

Dar pasakysiu viena mandrybe, nete perskaiciau kad rauginant ir kildinant duona i tesla reikia ideti medini sauksta, galvojau zalabonai, taciau vistiek pabandziau, tai duoda subtilu lenngva rugstuma duonelei, o siaip dazniausiai kepu rugine duona pusiau su kvietiniais miltais tongue.gif
Atsakyti
Supratau, kad kepate orkaitėje smile.gif ? O kvietinio raugo iš anksto pasidarius buvot? nes rašot , kad jį maišėt su aliejum ir miltais? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 11 28, 22:22)
Supratau, kad kepate orkaitėje  smile.gif ? O kvietinio raugo iš anksto pasidarius buvot? nes rašot , kad jį maišėt su aliejum ir miltais?  blush2.gif


kaip suprantu ji rugini rauga pamaitino kvietiniais miltais ir taip ji paverte kvietiniu smile.gif
Atsakyti
blush2.gif doh.gif
Atsakyti
smile.gif
panaudojus truputi ruginio raugo,kvietiniu jis man tapo per 2 dienas bet as viska rauginu Tuperware induose, greiciau viskas uzrugsta

SORY PADARIAU KLAIDA

blush2.gif (na bet as dariau is 3kg miltu viskas aisku dauginasi is 3, ir ipyliau 250ml raugo kvietinio) blush2.gif

KADANGI JUMS RECEPTA RASIAU 0,5KG MILTU O AS DARIAU IS 3 KG TAI VISKAS DAUGINASI IS 6,BET KIAUSINI I VISA MAISYMA BATONAMS DEDU TIK 1VNT, kadangi idejus daug kiausiniu gaunasi pyragas

o rauga rugini lb paprasta pasidaryt paciai, smile.gif

Raugą pasigaminkite iš anksto. Jam reikės: 3 stiklinių šilto vandens,
3 stiklinių ruginių miltų, 0,5 stiklinės rūgštaus pieno Viską išmaišykite ir mažiausiai porai dienų
palikite šiltoje vietoje. tongue.gif

kadangi kaip rasiau viska rauginu Tuperware tongue.gif tai raugas ir greit isrugo, ir nereikejo jo damaitint, o kaip uzmaisau plikala ir supilu rauga,po irugimo vel atsidedu dubeneli to isrugusio minkalo tai ir vel turiu raugo, o po to viska sudejus sudedu paskutinius miltus ir uzminkau, parasysiu jums savo duonos receptuka, bet kadangi kepu orkaiteje tai kas kepa su duonkepe reikes susimazinti proporcijas, is savo recepto gaunu 6 kepaliukus po 1,5kg, o kadangi pas mane daug savu kuriuos aprupinu duona tai jos pas mane per 2d nelieka

Receptas:

5 kg rupių ruginių miltų, 2,5 litro vandens,
60 g druskos ir kmynų pagal skonį. truputi aliejaus
Duoną pradėkite minkyti iš vakaro. Trečdalį kepimui skirtų miltų, beveik 2 kg, užplikykite
verdančiu vandeniu, AS NEPLIKAU, TIK PILU SILTA VANDENI, kartais 1litra vandens pakeiciu pasukomis, gaunasi lb geras skonis
ir plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Tešlai šiek tiek atvėsus,
įmaišykite raugą. Tada dar kartą gerai išplakite, viršų apibarstykite miltais ir uždengę
šiltai palikite per naktį. VA CIA AS IR DEDU MEDINI SAUKSTA!
Kitą rytą į tešlą supilkite druską, kmynus ir likusius 3 kg miltų. SITAM PROCESE PILU 2KG KVIETINIU MILTU O 1KG RUGINIU
Viską labai gerai išminkykite ir palikite kelioms valandoms šiltai, kad pakiltų. Tada šlapiomis
rankomis formuokite kepalus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite porą valandų. LIKUS 30 MIN IKI PABAIGOS PAVIRSIU APTEPU PIENU,
Ištraukę, paviršių
sudrėkinkite karstame!!! vandenyje sudrekinta drobule ir uždengę kepalus palikite orkaiteje

kadangi as kepu velai vakare tai viska palieku orkaiteje, ryte dar randu silta duonele thumbup.gif

O KEPANT vis papurskiu vandeniu pavirsiu kad nesukietetu pluta, batonu kepant ir purskiu vandeni, o sudrėkinus karstame!!! vandenyje drobule ir palikus taip bus minksta pluta, saltame vandenyje sumirkius pluta gaunas kieta, daug vargau doh.gif kol suradau sia smulkmena, blink.gif bet ji viska lb pakeicia biggrin.gif

na va atrodo viska paraisau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 11 29, 02:27)


o rauga rugini lb paprasta pasidaryt paciai,  smile.gif

Raugą pasigaminkite iš anksto. Jam reikės: 3 stiklinių šilto vandens,
3 stiklinių ruginių miltų, 0,5 stiklinės rūgštaus pieno Viską išmaišykite ir mažiausiai porai dienų
palikite šiltoje vietoje.  tongue.gif



idomus tavo raugo receptas g.gif sakai per 2 dienas isrugsta? ir nereik primaitinti? o kvapas kaip raugo buna ne prasmirdusiu kojniu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 11 29, 03:27)
kadangi kaip rasiau viska rauginu Tuperware 


O kokiame būtent inde?
Atsakyti