Ką gi, pasipasakoju, kaip sekėsi su Borodino
Kepiau kiek kitaip, negu pasakojo nerez Užplikiau ruginius miltus su salyklu ir medum, pravėsinau (kol kas viskas pagal patarimus), sudėjau kitus produktus ir nustačiau pilno grūdo programą Tiesa, maišant įpyliau papildomai šaukštą vandens, bet čia matyt dėl neitin tikslių mano virtuvinių svarstyklių, sudėtinga tiksliai pataikyti miltus.
Tai va, iškilo gražiai, nė kiek nesukrito, tik rūgštelės norisi daugiau Ale vyras jau pasižadėjo ta proga užsukti į Deloną raugo
Merginos, ar turit duonos receptų be mielių?
Na ką, vėl grįžtu į temą
MB užsiprašė minkšto batono (nes man jie kietoki gaunas... ) gal įmesit kokį receptuką :
Man irgi labiausiai patiko elementariausi miltai, net kokios II rūšies dar geriau.
MB užsiprašė minkšto batono (nes man jie kietoki gaunas... ) gal įmesit kokį receptuką :
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 22, 14:10)
as tai naudoju kauno grudu 812C, toks oranzinis pakelis. neradau paveiksliuko... perku norfoj, bet maciau ir berods Iki parduotuvese ar maximoj.
Nu bet va raso, kad kitoms ir tie 550D tinka batonams ir net labiau patinka. Tai net nezinau, gal cia ipratimo ar skonio reikalas
Nu bet va raso, kad kitoms ir tie 550D tinka batonams ir net labiau patinka. Tai net nezinau, gal cia ipratimo ar skonio reikalas
Man irgi labiausiai patiko elementariausi miltai, net kokios II rūšies dar geriau.
QUOTE(jadzka @ 2009 11 22, 15:06)
MB užsiprašė minkšto batono (nes man jie kietoki gaunas... ) gal įmesit kokį receptuką :
Nataliunciko batonas:
http://www.supermama...?...6480&st=204
Kepiau mazu apskrudimu - labai minkstas, purus
QUOTE(Guvile @ 2009 11 22, 15:01)
Merginos, ar turit duonos receptų be mielių?
Su naminių raugų visos duonos be mielių kepasi, neseniai kepiau avižų duoną, t.p. be mielių, va dar naujas receptukas
Airišką avižinė sodos duonelė
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės avižų dribsnių
3 v.š. selenų
3 v.š. linų sėklos
3 v.š. sezamų sėklų
1 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimų miltelių
1 a.š. druskos
1 stiklinė dž.vaisių/riešutų
4 v.š. aliejaus
1 v.š. medaus
1 1/2 ст. kefyro arba jogurto
Selenas ir semkes apkepint ant sausos keptuvės, sumaišyt su miltais, druską, kepimo milteliais. Kefyrą sumaišyt su medum ir aliejum, įpilt į paruoštus miltus ir LABAI greitai viską sumaišyt.
gal galetumet priminti kaip darot ta uztepa is saldyto kefyro?
QUOTE(Margareta @ 2009 11 22, 18:47)
gal galetumet priminti kaip darot ta uztepa is saldyto kefyro?
http://skanuseksperi...-is-kefyro.html
QUOTE(Margareta @ 2009 11 22, 18:47)
gal galetumet priminti kaip darot ta uztepa is saldyto kefyro?
Kefyrą sušaldai, po to galima ant rėčio paklot marlę ir padėt sušaldytą kefyrą, pamažu tirps ir pasukos nutekės ir liks švelni varškytė arba galima neišiminėt iš pakelio, o pakelį subadyt su šakutę ir leist nutekėt (bet man per daug lieka vandens tokiu būdu, tai darau per marlę)
O man kur kas labiau patiko varskyte pagal sita recepta http://www.zaidimuai...ta-ricotta.html
Visai kaip rikota
Visai kaip rikota
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 22, 19:03)
O man kur kas labiau patiko varskyte pagal sita recepta http://www.zaidimuai...ta-ricotta.html
Visai kaip rikota
Visai kaip rikota
sita turetu buti saldi? is kefyro, kaip suprantu rugsti varske gaunasi aciu jums
QUOTE(Margareta @ 2009 11 22, 19:40)
sita turetu buti saldi? is kefyro, kaip suprantu rugsti varske gaunasi aciu jums
Iš kefyro nerūgšti, tokia švelnaus rūgštumo varškytė-kremas
la
mano juoda duona susirgo bulvine liga Diena valgiau - nieko, pavakarej vaikams sumaitinau, paskui pati sedau su sriuba ir kvapas toks suduses, o pati gliti.... feeeee..... Tikiuos, spokam pilveliu nakciai nesusuks.... Greit uzstaciau kept balta duonele, reik ryt seimynai kazka palikt. Dabar kuri laika nekepsiu juodos duonos.... Sako, kad plikytos ilgiau laikosi, o man jos kaip tik dregnesnes gaunasi ir reik greiciau suvalgyt..... Be to - namuos silta, tai visokie grybai ir auga, reiks duona saldytuve laikyt
Turiu naminio pieno, pirksiu grietineles, gaminsim riccota
mano juoda duona susirgo bulvine liga Diena valgiau - nieko, pavakarej vaikams sumaitinau, paskui pati sedau su sriuba ir kvapas toks suduses, o pati gliti.... feeeee..... Tikiuos, spokam pilveliu nakciai nesusuks.... Greit uzstaciau kept balta duonele, reik ryt seimynai kazka palikt. Dabar kuri laika nekepsiu juodos duonos.... Sako, kad plikytos ilgiau laikosi, o man jos kaip tik dregnesnes gaunasi ir reik greiciau suvalgyt..... Be to - namuos silta, tai visokie grybai ir auga, reiks duona saldytuve laikyt
Turiu naminio pieno, pirksiu grietineles, gaminsim riccota