QUOTE(Renacio @ 2009 11 18, 18:39)
Labas vakaras. Aš čia su tokiu klausimu. kepiau duoną šiandien tik antrą kartą. pirmą kartą pasinaudojau receptu, kuris buvo prie duonkepės. tai gavosi gerai. o šiandien pabandžiau iškepti Borodino duoną, bet tik pradėjus kepti ji įdubo. o galutiniame rezultate buvo pusžalė. dariau viską tiksliai pagal receptą. gal kas žino, kodėl taip nutiko? plutelę paragavau, tai skonis šios duonos man tinka, norėčiau tokią kepti
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 18, 22:21)
apie borodino duona maz Ratuto galetu komentarus surasyti, man kazkada rase skypej alia as neberandu
nedariau dar
O mane išmokė ją kepti
NEREZ. Kepu kasdien beveik, neiškilo vienintelį kartą, žinau kodėl.
Ruginius miltus užplikau duonkepės inde vandeniu su salyklu. NEMAIŠAU. Vienintelį kartą, kai plikinį gerai išmaišiau, duona neiškilo..gal tai - sutapimas, bet daugiau nerizikuoju), sudedu ingredientus (apart mielių) ir palaikau pusvalandį ar daugiau, kad plikinys atvėstų, visų produktų temperatūra susivienodintų, paskui beriu mieles, jungiu minkymo programą. Išsiminkius duona lai kyla dar porą valandų, o tada jau junk kepimo programą. 1 val 10 - 20 min..
Visada žiūrau, kaip duona minkosi, paprastai dar beriu miltų..nu biški ruginių, šiek tiek kvietinių, kurie arčiau stovi tuo metu
aaaaaaaaaaaaaaaa... dabar žiūrau į originalų receptą ir
NEREZ patarimus. Miltų ji, o tuo pačiu ir aš, kur kas daugiau deda kvietinių (310), nei ruginių (260).
Reik kviestis Nerez
Beje, kiek MB begyrė Borodino, sakė nieko skaniau gyvenime nėr, pradėjus kept Teros plikytą, nuomonę pakeitė.. Šian da nepabudęs inkštė - plikytos duonelės, plikyos duonelėssss...