Patiko Elenos patiekalai
O paskutinis receptas su pangasija jau berods buvo karta rodytas neperseniausiai..
Makaronai su rūkyta menke ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu350g rukytos menkes (zalios)
2 lauro lapai
300ml pieno
400 g pappardelle (as naudojau fettuccine, kas yra tas pats kaip tagliatelle)
25g sviesto
25g miltu
150g liesos grietineles (single cream) arba pieno
125g Dolcelate ar Gorginzola surio, supjaustyto gabaleliais (as naudojau kita balta pelesini suri)
0.25 arb.s. tarkuoto muskato
druska ir pipiru (sviesiai maltu)
40g pakepintu graikisku riesutu (as naudojau seklu misini, nes tai tuo metu turejau)
1v.s. svieziai kapotu petrazoliu (as naudojau sausas)
1. Ideti zuvi i piena, uzvirinti ir virti su vienu lauro lapu apie 6-7min. Istraukti, suardyti (apie 1-3cm gabaleliais), ismetant kaulus ir skura. Piena palikti.
2. Imesti makaronus jau i verdanti pasudyta vandeni ir virti pagal intstrukcijas.
3. Sumaisyti isaugota piena su miltais, sviestu ir grietinele. Virti apie 3-4 minutes, pamaisant.
Dadeti surio gabalelius, atsargiai maisant, laukti kol istirpsta, sudeti zuvi ir pagardinti muskatu, druska ir pipirais (pagal skoni).
4. Nukosti makaronus, sudeti atgal i puoda kuriame vire makaronai ir uzpilti zuvies surio padazu. Atsargiai ismaisant viska (kad zuvis per daug nesubyretu) tiekti i pasildytas lekstes (dubenelio tipo).
Skanaus!
Daugiau info apie ši ir kitus receptus-mano bloge.