Kedainiečiai, agurkų augintojai sako kad ji sutrupa - armuota plėvelė, nelabai matau prasmės dengti armuota, geriau antikondensacinė. Paskaitykite internete atsiliepimus apie armuota plėvele. Juo labiau kad armuota plėvelė turėtų praleisti mažiau šviesos, nes jos armatūra sugeria, atspindi šviesa o nepraleidžia ja.
Plėvelės nereikia pirkti su kuo daugiau mikronų. Jei plėvele nurenkate žiema, ir jos sniegas neapsnigs. Užtenka 120-150 mikronų.
200mikronų tarnaus imkim 4-5 metus. 120-150mikronų 2-3 metus. (Priklauso kaip saugosite). 200 mikronų apsaugos nuo krušos. Kainos skirtumas beveik dvigubas, bet pagal naudingumą gaunasi beveik tas pats.
Kuom geriau plonesnė plėvelė?Nors jos tarnavimo laikas trumpesnis?
Plonesne plėvele dažniau keisime, o tai reiškias ir didesnis jos efektyvumas - praleis daugau šviesos. Atnaujinsime šviesos pralaidumą.
Koks skirtumas tarp to kad laikys ilgiau?
Imkime plėvele kuri tarnauja 4-5 metus, ji po 2-3 metų taip smarkiai apsiteršia nuo aplinkos, ir praras 40-60% naudingumo - sumažės šviesos pralaidumas. O jei bandysite ja valyti, kažin ar nesuplėšysite jos. Stiklinius šiltnamius ne problema stiklą nuplauti.
Auginant su storesne plėvele, 2-3 metus pomidorai, kitus likusius metus agurkai. Dėl to kad vėliau nepraleidžia daug šviesos. Agurkai patys slepia vaisus po didele lapija. Tai galima šiltnamiuose auginti tai kas nereikalauja daug saulės šviesos.
žydra - tai reiškias stabilizuota apsaugota nuo saulės ultravioletinių spindulių, būna ir kitokių spalvų. Svarbiausia UV stabilizuota.
Šiltnamio aukštį galima padidinti iškasus giliau takus. Galima išlošti 20cm vaikščiojimui, bet augalams aukštis nepadidės.
Pasakykite armuotos plėvelės privalumus ?
Koks yra jos šviesos pralaidumas.
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 01 29, 14:14)
pas mane lankai sudeti kas 1 m,is vidaus sutvirtinti mediena,kad ziema sniegas neilenktu i vidu....lankai 6,tai gaunas 5 metrai su kazkiek cm,jau nepamenu,o galams plevelininkai-pardavejai skaiciuoja,kad reikia 2 m,bet siaip reikia ziuret kiek siltnamio aukstis iseina...pas mane seni,juodi lankai po 5,50,ploti darem 3 m,tai aukstis gaunas nedidelis,bet kadangi as neauksta tai man su kaliosais vaiksciot pats tas
na panasiai apie 1.70 m
plevele reikia pirkti su kuo daugiau mikronu,zydra, bet siaip reikia dar pasiziuret ant pacios pleveles galiojimo laika...
vis mane gundo ta armuota plevele,gal kuri atsiliep ir papasakos kaip kas,ar verta tokia dengt?