QUOTE(smth1 @ 2010 01 19, 11:46)
Tuja ar kalnine pusis tikrai nebus mazesne uz rododendra, kad ir kokios rusies tu ji pirktum. Seivamedis vargu bau ar praaugs kalnines puseles, todel gal del spalvos jis ir sviesis, bet gali buti kad po 8-10m kalnines puseles ji uzdengs.
apie ta patį pagalvojau pirmiausiai. Suaugę rododendrai, priklausomai nuo rūšies gali būti ir labai dideli, bet faktas, kad paprastos kalnapušės auga žyyyyyymiai sparčiau, ir tikrai paslėps tiek rododendrą, tiek tikėtina šeivamedį. Na o mandras mažaūges ten sodinti, man atrodo nelabai apsimoka - nelabai atsiskleis visas grožis iš tokio atstumo.
Tie raudonlapiai šeivamedžiai man turputį mistika - neesu niekur mačiusi kaip atrodo suaugęs egzempliorius. Gal kas iš forumiečių kokį gražuolį augina? Nes manasis tai skursta kaip reta, nors geltonlapė forma netoliese tiesiog bujoja.
Kas man gražu zmogs brėžiny - tai palikta erdvė aplink eglūną - man tai jis toks išskirtinis augalas, norisi tą iškirtinumą pabrėžti. O vat dėl pūkenio tai net nežinau, man rodos dalį laiko visgi jų 'pūkuotumas' kirsis. Ir maža eglutė prie šulinuko kliūva - ten norėtųsi kokio nors labiau maskuojančio augalo, ne tokios griežtos formos.
Zmogs, o kaip tau toks variantas? Čia ant greičio sumečiau:
1-eglunas
2-šeivamedis(bet dar pagalvočiau ir apie kitą variantą)
3-kalnapušės (va čia gal jau verta ir mažesnio augumo formų paieškot)
4- rododendras
5- šliaužiantis spygliuotis slepiantis šulinį
6-vijokliukas koks (gal raganė )
7-tujos (tarpe tarp daržo ir kompostinės)
8- šliaužiančios daugiametės
9- nedickas krūmeliokas koks (gal raugerškis?)
10-ten po kompostine ir šeivamedžiu irgi kokis tai šliaužiantis padaras
O ant tų švieslangių konstruočiau kokią nors dekoratyvinę tvorelę - groteles