Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,52 tema

QUOTE(smth1 @ 2010 01 19, 11:46)
Tuja ar kalnine pusis tikrai nebus mazesne uz rododendra, kad ir kokios rusies tu ji pirktum. Seivamedis vargu bau ar praaugs kalnines puseles, todel gal del spalvos jis ir sviesis, bet gali buti kad po 8-10m kalnines puseles ji uzdengs.

drinks_cheers.gif apie ta patį pagalvojau pirmiausiai. Suaugę rododendrai, priklausomai nuo rūšies gali būti ir labai dideli, bet faktas, kad paprastos kalnapušės auga žyyyyyymiai sparčiau, ir tikrai paslėps tiek rododendrą, tiek tikėtina šeivamedį. Na o mandras mažaūges ten sodinti, man atrodo nelabai apsimoka - nelabai atsiskleis visas grožis iš tokio atstumo.
Tie raudonlapiai šeivamedžiai man turputį mistika - neesu niekur mačiusi kaip atrodo suaugęs egzempliorius. Gal kas iš forumiečių kokį gražuolį augina? Nes manasis tai skursta kaip reta, nors geltonlapė forma netoliese tiesiog bujoja.
Kas man gražu zmogs brėžiny - tai palikta erdvė aplink eglūną thumbup.gif - man tai jis toks išskirtinis augalas, norisi tą iškirtinumą pabrėžti. O vat dėl pūkenio tai net nežinau, man rodos dalį laiko visgi jų 'pūkuotumas' kirsis. Ir maža eglutė prie šulinuko kliūva - ten norėtųsi kokio nors labiau maskuojančio augalo, ne tokios griežtos formos.

Zmogs, o kaip tau toks variantas? Čia ant greičio sumečiau:
user posted image
1-eglunas
2-šeivamedis(bet dar pagalvočiau ir apie kitą variantą)
3-kalnapušės (va čia gal jau verta ir mažesnio augumo formų paieškot)
4- rododendras
5- šliaužiantis spygliuotis slepiantis šulinį
6-vijokliukas koks (gal raganė g.gif )
7-tujos (tarpe tarp daržo ir kompostinės)
8- šliaužiančios daugiametės
9- nedickas krūmeliokas koks (gal raugerškis?)
10-ten po kompostine ir šeivamedžiu irgi kokis tai šliaužiantis padaras biggrin.gif
O ant tų švieslangių konstruočiau kokią nors dekoratyvinę tvorelę - groteles 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 19 sausio 2010 - 11:54
Smth, bitule ačiū už praktinius pastebėjimus 4u.gif
Va aš irgi pagalvojau, kad nežinau augimo greičių. Aukštį tai visur rasi, o greitį retai.
Man rododendras irgi nelabai ten įsipaišo, bet tik toj vietoj šešėlis. Čia priekyje jis gaus saulės nuo 12val dienos (pietūs ten kur kompostinė). Kiek ta kalnapušė mes šešėlio, ar išvis mes? Jį tada nebent po didesniu krūmu kišti, ir tai dar vakarinės saulės gaus g.gif Susiparinau dėl to rododendro, gal išvis jo čia gražiai neįkomponuosi, blogiausiu atveju atsisakysiu.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 01 19, 11:52)
1 Tie raudonlapiai šeivamedžiai man turputį mistika - neesu niekur mačiusi kaip atrodo suaugęs egzempliorius. Gal kas iš forumiečių kokį gražuolį augina? Nes manasis tai skursta kaip reta, nors geltonlapė forma netoliese tiesiog bujoja.
2 Kas man gražu zmogs brėžiny - tai palikta erdvė aplink eglūną  thumbup.gif  - man tai jis toks išskirtinis augalas, norisi tą iškirtinumą pabrėžti. O vat dėl pūkenio tai net nežinau, man rodos dalį laiko visgi jų 'pūkuotumas' kirsis.
3 Ir maža eglutė prie šulinuko kliūva - ten norėtųsi kokio nors labiau maskuojančio augalo, ne tokios griežtos formos.
4 Zmogs, o kaip tau toks variantas? Čia ant greičio sumečiau:
1-eglunas
2-šeivamedis(bet dar pagalvočiau ir apie kitą variantą)
3-kalnapušės (va čia gal jau verta ir mažesnio augumo formų paieškot)
4- rododendras
5- šliaužiantis spygliuotis slepiantis šulinį
6-vijokliukas koks (gal raganė g.gif )
7-tujos (tarpe tarp daržo ir kompostinės)
8- šliaužiančios daugiametės
9- nedickas krūmeliokas koks (gal raugerškis?)
10-ten po kompostine ir šeivamedžiu irgi kokis tai šliaužiantis padaras  biggrin.gif
5 O ant tų švieslangių konstruočiau kokią nors dekoratyvinę tvorelę - groteles  4u.gif

1- ir man įdomu būtų pamatyt didelį. Pas mane greičiausiai black beauty, neužsirašiau pasodinus.
2- Tai man kaip tik norėtųsi, kad persidengtų jų žydejimas, nes turėtų labai efektingai atrodyt, gražiai derės. Tavo variante nėr vietos pūkeniui sad.gif Gal tada šeivamedį priešais eglūną iškelt, o vietoj jo kažką aukštesnio ir tada priešais jį pūkenį? Tik kad tada kalninėm vietos neliks, nebent dar tarpuose mažytes pakaišiot.
3- jos norim dėl Kalėdų, kad priešais langus būtų papuošta. Gal tilptų ir ji? Dėl spygliuočio šliaužiančio abejoju, nes jis kai uždengs, paskui MB mane prakeiks, kai į šulinį reiks lįst.
4- idėjų daug. Dėl tujų abejoju. Toji artimesnė visai prie sienos, o siena medinė, ar nenukentės ilgainiui nuo drėgmės? Ten, kur tolimesnė, pasodintas spygliuotis. Nežinau koks, įmesiu foto, gal atpažinsit, bo reik išsiaiškint kokį jo plotį ir aukštį prognozuot. Ir dar ten turi likti praėjimas.
Šliaužiančių padarų jau porą turiu. Vienas turbūt kazokinis, jau 1.5metro gal, kaip jį reikės perkelt doh.gif o antras nepažįstu - kai atsikapstysim, nufotografuosiu irgi.
5- gal įsivaizduoji, iš ko ji galėtų būti padaryta ir kaip? Jau kartą šunį iš ten išsitraukiau, o dukrą prieš porą dienų vos pasigavau virš tos duobės.
Atsakyti
O tada maumedziu buna kokiu nors sukulturintu, leto augimo veisliu (skiepyti man nepatinka)?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 01 19, 14:10)
1- ir man įdomu būtų pamatyt didelį. Pas mane greičiausiai black beauty, neužsirašiau pasodinus.
2- Tai man kaip tik norėtųsi, kad persidengtų jų žydejimas, nes turėtų labai efektingai atrodyt, gražiai derės. Tavo variante nėr vietos pūkeniui sad.gif Gal tada šeivamedį priešais eglūną iškelt, o vietoj jo kažką aukštesnio ir tada priešais jį pūkenį? Tik kad tada kalninėm vietos neliks, nebent dar tarpuose mažytes pakaišiot.
3- jos norim dėl Kalėdų, kad priešais langus būtų papuošta. Gal tilptų ir ji? Dėl spygliuočio šliaužiančio abejoju, nes jis kai uždengs, paskui MB mane prakeiks, kai į šulinį reiks lįst.
4- idėjų daug. Dėl tujų abejoju. Toji artimesnė visai prie sienos, o siena medinė, ar nenukentės ilgainiui nuo drėgmės? Ten, kur tolimesnė, pasodintas spygliuotis. Nežinau koks, įmesiu foto, gal atpažinsit, bo reik išsiaiškint kokį jo plotį ir aukštį prognozuot. Ir dar ten turi likti praėjimas.
Šliaužiančių padarų jau porą turiu. Vienas turbūt kazokinis, jau 1.5metro gal, kaip jį reikės perkelt  doh.gif  o antras nepažįstu - kai atsikapstysim, nufotografuosiu irgi.
5- gal įsivaizduoji, iš ko ji galėtų būti padaryta ir kaip? Jau kartą šunį iš ten išsitraukiau, o dukrą prieš porą dienų vos pasigavau virš tos duobės.,

As tik noriu prasklaidyt mitus ir padet sugriaut isivaizduojamas problemas. Del sliauziancio spygliuocio - juk tos sliauziancios sakos neisleidzia saknu, kurias norint patraukti sakas reiketu israuti. Jei jau kada reiketu i ta sulini list, pakeltum tas sakas, palaikytum, ar prie ismeigto kuolelio laikinai paristum. Ir kokia tikimybe/kiek daznai tektu i ta sulini list?
Medine siena del salia augancios tujos nuo dregmes nenukentes. Cia ne vijoklis, kuris siurbtukais i medi isitvirtinta.
Man tai tik tos angos atrodo baugiai - as pazistamo suvirintojo paprasyciau, kad groteles pagamintu, tada iskelciau uzdavini vyr. giminei jas pritvirtint. Bet gal is brezinio/nuotraukos tik nesimato viso reikalo sudetingumo?
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 01 19, 14:47)
Tai nieks nežinot ax.gif  g.gif

Gal katra žinote kaip tuja vadinasi tokia sidabrinės spalvikės ir ant šakeliu yra kaip smulkios rožytės arba kaip siūlai suvynioti į kamuoliuką  niekur nerandu

sidabrines spalvikes spygliuociu (jei tai spygliuotis... ir tai nebutinai gali buti tuja) yra didziule ivairove.
Is jusu apibudinimo atsakyti praktiskai neimanoma paciam autoritetingiausiam profesionalui 4u.gif

atsakymo galite tiketis ikelusi nuotrauka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 01 19, 16:24)
sidabrines spalvikes spygliuociu (jei tai spygliuotis... ir tai nebutinai gali buti tuja) yra didziule ivairove.
Is jusu apibudinimo atsakyti praktiskai neimanoma paciam autoritetingiausiam profesionalui 4u.gif

atsakymo galite tiketis ikelusi nuotrauka 4u.gif

Tame ir problemėlė kad nenusifotkinau doh.gif Bet tuoj pažiūrėsiu intike kokios ji maždaug formos parodisiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 01 19, 16:29)
Tame ir problemėlė kad nenusifotkinau doh.gif  Bet tuoj pažiūrėsiu intike kokios ji maždaug formos parodisiu  g.gif

Kokia mazdaug forma irgi nepades. Nori konkretaus atsakymo - apibudinimas su iliustracija irgi turi buti l. konkretus.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 01 19, 16:32)
Kokia mazdaug forma irgi nepades. Nori konkretaus atsakymo - apibudinimas su iliustracija irgi turi buti l. konkretus.

Aišku teks laukti pavasario kai varysiu į klaipėda nusifotkinsiu verysad.gif
Papildyta:
Va ji tokios formos ir tos šakelės kaip tujos tik tokia graži sidabrinė spalva, jas mačiau tik dviejose vietose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 01 19, 15:43)
Papildyta:
Va ji tokios formos ir tos šakelės kaip tujos tik tokia graži sidabrinė spalva, jas mačiau tik dviejose vietose  ax.gif

tai kininis kadagys Variegata - tikrai be jokių "rožyčių ar siūlų kaip suvyniotų į kamuoliuką"

be tikslios foto nieko nebus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 01 19, 15:43)
Papildyta:
Va ji tokios formos ir tos šakelės kaip tujos tik tokia graži sidabrinė spalva, jas mačiau tik dviejose vietose  ax.gif

gal puskiparisis

user posted image

va ir tokios rožytės gal
user posted image

tik nemoku sumažinti blush2.gif

Googlei vaizduose įsivesk Chamaecyparis lawsonianair pasižiūrėk. Labai daug įvairių jų yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 19 sausio 2010 - 16:19
QUOTE(Nuk @ 2010 01 19, 17:04)
gal puskiparisis

Kažkas panašaus bigsmile.gif Tikrai toks bigsmile.gif
O tik tos rožytės vat truputi panašu g.gif
Papildyta:
Ten tos rožytės kaip siulus susuktume į kamuoliuką ir būtų jie tuščiavyduriai ax.gif nu nemokau paaiškint blush2.gif ne tokie foto tie pipciukai unsure.gif
Atsakyti