Mamos, siulau pasidalinti maisto vaikuciams [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/food.gif[/img] ruosimo receptais ir paslaptim.
Kaip tinkamai paruosti tas tyreles, kaip tesingai virti mesyte ar darzoves, kad issaugoti bent dali vitaminu ir naudingu medziagu.
Tyrelė iš vištienos, morkų ir obuolio (nuo 6-7 men)
2 porcijos
170 g morkų
120 g paukštienos sultinio
75 g virtos vištienos krūtinėlės filė
pusė obuolio
keli lašai aliejaus.
------------------------
Nuluptą morką susmulkinti, užpilti sultiniu ir pridengus puodą virti 10 min. Obuolį nulupti ir pašalinti sėklas. Mėsą sumalti ir į puodą sudėti kartu su obuoliu. Virti 10 min., viską išmaišyti.
Taip vaikas "susipažins" su paukštienos skoniu. Morkos ir obuolys suteikia įdomų skonį, ir mėsa neatrodo tokia sprangi, todėl mažyliui lengviau maistą nuryti.[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/food.gif[/img]
Vaisiu kisielius
(gal nuo kokio 8-9 men ???)
2 porcijos
1/2 stiklinės aviečių, serbentų ar obuolio,
šaukštelis cukraus,
šaukštelis krakmolo,
3/4 stiklinės vandens.
------------------------------------------------
Uogas nuplaukite, nulupkite obuolio žievelę, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus ir virkite. Vaisius susmulkinkite ar pertrinkite per sietelį. Krakmolą ištirpinkite mažame vandens kiekyje, supilkite į vaisių tyrę ir maišydamos virkite valandą. Karštą kisielių supilkite į šaltu vandeniu išplautą salotinę. Jam taip pat galima naudoti spanguoles, turinčias daug pektino, kurio dėka nereikia net krakmolo, ir daug vitamino C. [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x/drink.gif[/img]
(gal nuo kokio 8-9 men ???)
2 porcijos
1/2 stiklinės aviečių, serbentų ar obuolio,
šaukštelis cukraus,
šaukštelis krakmolo,
3/4 stiklinės vandens.
------------------------------------------------
Uogas nuplaukite, nulupkite obuolio žievelę, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus ir virkite. Vaisius susmulkinkite ar pertrinkite per sietelį. Krakmolą ištirpinkite mažame vandens kiekyje, supilkite į vaisių tyrę ir maišydamos virkite valandą. Karštą kisielių supilkite į šaltu vandeniu išplautą salotinę. Jam taip pat galima naudoti spanguoles, turinčias daug pektino, kurio dėka nereikia net krakmolo, ir daug vitamino C. [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x/drink.gif[/img]
Ryžiai su slyvomis (nuo 1 metų):
4 porcijos
1,5 stiklinės ryžių;
1,5 stiklinės pieno;
350 g šaldytų arba džiovintų slyvų (be kauliukų);
1,5 stiklinės grietinėlės;
2 šaukštelių vanilinio cukraus;
5 šaukštų cukraus;
2 šaukštų sviesto;
šaukštelio cinamono;
druskos.
-----------------------------------------------------------
Slyvas nuplauti, džiovintas 30 min pamirkyti virintame vandenyje, paskui išvirti nedideliame kiekyje su 1-2 šaukštais cukraus ir nukošti. Ryžius nuplauti, užpilti pienu ir vandeniu (1,5 stiklinės), sudėti sviestą, pasūdyti ir virti 20 min. Tada suberti 2 šaukštus cukraus, pusę vanilinio cukraus, cinamoną ir virti, kol ryžiai suminkštės.
Išvirusius ryžius sudėti į lėkštes, uždėti su likusiu cukrumi bei vanile išplaktos grietinėlės ir slyvų.
Skanaus!
4 porcijos
1,5 stiklinės ryžių;
1,5 stiklinės pieno;
350 g šaldytų arba džiovintų slyvų (be kauliukų);
1,5 stiklinės grietinėlės;
2 šaukštelių vanilinio cukraus;
5 šaukštų cukraus;
2 šaukštų sviesto;
šaukštelio cinamono;
druskos.
-----------------------------------------------------------
Slyvas nuplauti, džiovintas 30 min pamirkyti virintame vandenyje, paskui išvirti nedideliame kiekyje su 1-2 šaukštais cukraus ir nukošti. Ryžius nuplauti, užpilti pienu ir vandeniu (1,5 stiklinės), sudėti sviestą, pasūdyti ir virti 20 min. Tada suberti 2 šaukštus cukraus, pusę vanilinio cukraus, cinamoną ir virti, kol ryžiai suminkštės.
Išvirusius ryžius sudėti į lėkštes, uždėti su likusiu cukrumi bei vanile išplaktos grietinėlės ir slyvų.
Skanaus!
Kaip gaminti sultis (6-7 men):
:: Vaisius (daržoves) švariai nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu, išspausti sulčiaspaude arba sutarkuoti ir spausti per sterilią marlę.
:: Sultis gaminti prieš pat maitinimą.
:: Rūgščias sultis ne mažiau kaip per pusę skiesti virintu vandeniu.
Jų duodama kelis lašelius, kiekį po truputį didinti iki 30-50 ml. Tačiau jei vaikas labiau nori pieno, sulčių nereikia siūlyti per prievartą.
:: Vaisius (daržoves) švariai nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu, išspausti sulčiaspaude arba sutarkuoti ir spausti per sterilią marlę.
:: Sultis gaminti prieš pat maitinimą.
:: Rūgščias sultis ne mažiau kaip per pusę skiesti virintu vandeniu.
Jų duodama kelis lašelius, kiekį po truputį didinti iki 30-50 ml. Tačiau jei vaikas labiau nori pieno, sulčių nereikia siūlyti per prievartą.
supermamos vistiena gal ir skani, bet man tokie receptai per sudetingi
kodel pirma pilti sultini, o po to virti jame mesa ??? juk sultinys is verdancios mesos pasidaro. taigi taip dvigubas darbas gaunasi. paverdi morkas vandenyje, nes jos ilgiau verda, tada sudedi mesa ir gaunasi tas pats.
beje, vistiena 6-7 menesiu kudinkiui ne labai tinka, nes nepakankamai naudinga. tokio amziau maziui mesa duodama tam, kad vel gautu gelezies, nes baigesi jos atsargos. o vistienoje gelezies per mazai... :
kodel pirma pilti sultini, o po to virti jame mesa ??? juk sultinys is verdancios mesos pasidaro. taigi taip dvigubas darbas gaunasi. paverdi morkas vandenyje, nes jos ilgiau verda, tada sudedi mesa ir gaunasi tas pats.
beje, vistiena 6-7 menesiu kudinkiui ne labai tinka, nes nepakankamai naudinga. tokio amziau maziui mesa duodama tam, kad vel gautu gelezies, nes baigesi jos atsargos. o vistienoje gelezies per mazai... :
Trys paprasti receptai
"Pieniška" kruopų košė
200 ml pieno ar mišinuko
2 šaukštai ryžių
1-2 šaukštai saldesnių vaisių sulčių arba tyrelės
Daržovių, bulvių ir mėsos košė
1 nedidelė morka
1 kopūsto lapas arba
1-2 "šakelės" kalafioro
1 nedidelė bulvė
20 - 30 g jautienos
šaukštelis sojos
kukurūzų ar alyvų aliejaus
Kruopų ir vaisių košė
90 ml vandens
1 šaukštas avižinių dribsnių
keletas vyšnių ar slyvų
0.5 šaukštelio aliejaus
Uogas sutrinkite šakute ir sudėkite į jau išvirtą karštą košę. Viską gerai išmaišykite.
"Pieniška" kruopų košė
200 ml pieno ar mišinuko
2 šaukštai ryžių
1-2 šaukštai saldesnių vaisių sulčių arba tyrelės
Daržovių, bulvių ir mėsos košė
1 nedidelė morka
1 kopūsto lapas arba
1-2 "šakelės" kalafioro
1 nedidelė bulvė
20 - 30 g jautienos
šaukštelis sojos
kukurūzų ar alyvų aliejaus
Kruopų ir vaisių košė
90 ml vandens
1 šaukštas avižinių dribsnių
keletas vyšnių ar slyvų
0.5 šaukštelio aliejaus
Uogas sutrinkite šakute ir sudėkite į jau išvirtą karštą košę. Viską gerai išmaišykite.
Sausainiu pudingas
40-50 g sausainiu (paprastu kvadratiniu)
20 g cukraus
10 g sviesto
kiausinio
200 g pieno
Sausainius sutrupinti ir sumaisyti su pienu. Istrinti sviesta bei kiausinio tryni ir sudeti i sausainiu mase. Gerai ismaisyti. Kiausinio baltyma isplakti ir supilti i mase. Pudingo tesla pilti i sviestu ar aliejum istepta skarda. Kepti orkaiteje arba virti garuose 45 min.
40-50 g sausainiu (paprastu kvadratiniu)
20 g cukraus
10 g sviesto
kiausinio
200 g pieno
Sausainius sutrupinti ir sumaisyti su pienu. Istrinti sviesta bei kiausinio tryni ir sudeti i sausainiu mase. Gerai ismaisyti. Kiausinio baltyma isplakti ir supilti i mase. Pudingo tesla pilti i sviestu ar aliejum istepta skarda. Kepti orkaiteje arba virti garuose 45 min.
KOPŪSTINUKAI:
300 gr. kopūsto (apie 1/4 gūžės)
1 kiaušinis
2 v. š. miltų
1 v.š. kruopų (kokios mėsgtamiausios )
2 v.š. kefyro
1/2 arb. š. kepimo miltelių
aliejaus kepimui
druskos, prieskonių (pagal skonį)
Kopūstą sumalti mėsmale su stambiausiu sieteliu, sudėti miltus, kruopas, druską, prieskonius, kepimo miltelius, kefyrą. Viską gerai išmaišyti. Kiaušinį išplakti iki putų ir supilti į kopūstinukų "tešlą". Vėl gerai išmaišyti ir palaikyti kelias min. Kepti įkaitintame aliejuje pridengus keptuvę dangčiu. kepti ant lėtos ugnies, kad blyneliai gražiai iškiltų. Pire blynelių tinka grietinė ir giretinės padažai.
TREŠNIŲ (IR NE TIK ) IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPAS:
125 gr. avižinių dribsnių
250 gr. trešnių (šaltuoju sezonu tinka šaldytos vyšnios tik reikia atitirpinti, nupilti susidariusį skystį ir vyšnias apsausinti kokia servetėlė, kad nebūtų labai daug drėgmės)
125 gr. pieno
2 kiaušiniai
125 gr. varškės
50 gr. cukraus
truputis vanilino ar vanilinio cukraus
Avižinius dribsnius užpilti karštu pienu ir palikti išbrinkti. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. varškę sumaišyti su dribsniais, įberti vanilino. Paruošti uogas (žr. aukščiau, jei uogos šviežios - išimti kauliukus). baltymus išplakti iki putų su likusiu cukrumi, viską kartu išmaišyti (maišyti atsargiai ). gautą masę sudėti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Dėti į karštą orkaitę, kepti apie 40 min.
Beje vietoj trešnių dar rekomenduojama dėti smulkiai pjaustytų obuolių ar kitų mėgstamų vaisių
MANŲ KRUOPŲ APKEPAS SU SLYVOMIS:
1 l pieno
250 gr. manų kruopų
3 v.š. cukraus
2 v.š. sviesto
3 kiaušiniai
1 v.š. razinų
500 gr. slyvų
1 v.š. krakmolo
druskos
citrinos žievelės
Pieną užvirinti, sudėti sviestą, įberti cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, supilti manų kruopas, pavirti maišant, kol sutirštės, nuimti nuo ugnies, sudėti ištrintą trynį ir įmaišyti išplaktus baltymus. Slyvas paruošti( išimti kauliukus, perpjauti pusiau. jei šaldytos- atitirpinti, nupilti skystį ir nusausinti), razinas nuplikyti verdančiu vandeniu. Slyvas ir razinas "patroškinti". Skardą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsėliais, sudėti manų kruopų "košę" sluoksniuojant ją su patroškintomis slyvomis ir razinomis. Viršutinis sluoksnis - manų košės.
Ant viršaus uždėti sviesto gabaliukų ir kepti orkaitėje
Vietoj slyvų tinka ir kiti mėgstami vaisiai
BLYNAI SU BROKOLIAIS:
vid. brokolio gūžė
1 kiaušinis
1 stikl. kefyro
1 stikl. miltų
druskos
vandens
Brokolius apvirti vandenyje (pasūdytame). išėmus nuvarvinti ir sutrinti plaktuvu/šakute, suberti miltus, supilti kefyrą, išmaišyti, įmušti kiaušinį. Jeigu tešla labai tiršta - įpilti vandens, pasūdyti ir kepti blynus.
VARŠKĖS KUKULIUKAI SU SLYVOMIS:
75 gr. sviesto
6 - 7 v.š. cukraus
4 kiaušiniai
500 gr. varškės
200 gr. manų kruopų
100 gr. miltų
1 nubrauktas arb.š. kepimo miltelių
druskos
slyvų
Sviestą išsukti su 3 v.š. cukraus, po vieną sudėti kiaušinius. Įmaišyti druską, varškę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Suberti manų kruopas. Leisti tešlai pastovėti 20 min. Tuo tarpu paruošti slyvas (žr. kitus receptus). Dideliame puode užvirti pasūdytą vandenį. Įdėti "bandomąjį" tešlos kukuliuką (jei verdamas suyra - į tešlą įberkite daugiau manų kruopų). tešlos turėtų užtekti 16 kukulių, į kiekvieno vidurį dedame slyvą (džiovintą, šaldytą, šviežią..). Kukuliukus verdame ant silpnos ugnies 8 - 10 min. - išvirę jie iškyla paviršiun.
SULTINGI OBUOLIŲ VAFLIAI:
šlakelio citrinų sulčių
100 gr. sviesto
2 v.š. cukraus
pusė pakelio vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
6 v.š. miltų
2 rūgštesnių obuolių
75 ml/ vaisinės arbatos arba obuolių sulčių
žiupsnelio druskos, cukraus pudros apibarstymui
kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. baltymus padėti į šaldytuvą. trynius sudėti į išsuktą masę ir plakti kol ji taps puri. Įmaišyti miltus. Supilti vaisinę arbatą ar sultis ir palikti kelias min. pastovėti, kol išbrinks. Sutarkuoti obuolį. Sudėti į tešlą. pabaigoje įmaišyti iki standžių putų su druska išplaktus baltymus. iškeptus vaflius apibarstyti cukraus pudra, valgyti šiltus su grietinėle ar ledais.
Visus receptus esu išbandžiusi, susirinkau juos iš žurnalų "mažylis", "mamos žurnalas", "tavo vaikas"..Vėliau ir daugiau parašysiu. SKANAUS JUMS IR JŪSŲ PIPIRIUKAMS-MAŽULIUKAMS
300 gr. kopūsto (apie 1/4 gūžės)
1 kiaušinis
2 v. š. miltų
1 v.š. kruopų (kokios mėsgtamiausios )
2 v.š. kefyro
1/2 arb. š. kepimo miltelių
aliejaus kepimui
druskos, prieskonių (pagal skonį)
Kopūstą sumalti mėsmale su stambiausiu sieteliu, sudėti miltus, kruopas, druską, prieskonius, kepimo miltelius, kefyrą. Viską gerai išmaišyti. Kiaušinį išplakti iki putų ir supilti į kopūstinukų "tešlą". Vėl gerai išmaišyti ir palaikyti kelias min. Kepti įkaitintame aliejuje pridengus keptuvę dangčiu. kepti ant lėtos ugnies, kad blyneliai gražiai iškiltų. Pire blynelių tinka grietinė ir giretinės padažai.
TREŠNIŲ (IR NE TIK ) IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPAS:
125 gr. avižinių dribsnių
250 gr. trešnių (šaltuoju sezonu tinka šaldytos vyšnios tik reikia atitirpinti, nupilti susidariusį skystį ir vyšnias apsausinti kokia servetėlė, kad nebūtų labai daug drėgmės)
125 gr. pieno
2 kiaušiniai
125 gr. varškės
50 gr. cukraus
truputis vanilino ar vanilinio cukraus
Avižinius dribsnius užpilti karštu pienu ir palikti išbrinkti. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. varškę sumaišyti su dribsniais, įberti vanilino. Paruošti uogas (žr. aukščiau, jei uogos šviežios - išimti kauliukus). baltymus išplakti iki putų su likusiu cukrumi, viską kartu išmaišyti (maišyti atsargiai ). gautą masę sudėti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Dėti į karštą orkaitę, kepti apie 40 min.
Beje vietoj trešnių dar rekomenduojama dėti smulkiai pjaustytų obuolių ar kitų mėgstamų vaisių
MANŲ KRUOPŲ APKEPAS SU SLYVOMIS:
1 l pieno
250 gr. manų kruopų
3 v.š. cukraus
2 v.š. sviesto
3 kiaušiniai
1 v.š. razinų
500 gr. slyvų
1 v.š. krakmolo
druskos
citrinos žievelės
Pieną užvirinti, sudėti sviestą, įberti cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, supilti manų kruopas, pavirti maišant, kol sutirštės, nuimti nuo ugnies, sudėti ištrintą trynį ir įmaišyti išplaktus baltymus. Slyvas paruošti( išimti kauliukus, perpjauti pusiau. jei šaldytos- atitirpinti, nupilti skystį ir nusausinti), razinas nuplikyti verdančiu vandeniu. Slyvas ir razinas "patroškinti". Skardą ištepti riebalais, pabarstyti maltais džiūvėsėliais, sudėti manų kruopų "košę" sluoksniuojant ją su patroškintomis slyvomis ir razinomis. Viršutinis sluoksnis - manų košės.
Ant viršaus uždėti sviesto gabaliukų ir kepti orkaitėje
Vietoj slyvų tinka ir kiti mėgstami vaisiai
BLYNAI SU BROKOLIAIS:
vid. brokolio gūžė
1 kiaušinis
1 stikl. kefyro
1 stikl. miltų
druskos
vandens
Brokolius apvirti vandenyje (pasūdytame). išėmus nuvarvinti ir sutrinti plaktuvu/šakute, suberti miltus, supilti kefyrą, išmaišyti, įmušti kiaušinį. Jeigu tešla labai tiršta - įpilti vandens, pasūdyti ir kepti blynus.
VARŠKĖS KUKULIUKAI SU SLYVOMIS:
75 gr. sviesto
6 - 7 v.š. cukraus
4 kiaušiniai
500 gr. varškės
200 gr. manų kruopų
100 gr. miltų
1 nubrauktas arb.š. kepimo miltelių
druskos
slyvų
Sviestą išsukti su 3 v.š. cukraus, po vieną sudėti kiaušinius. Įmaišyti druską, varškę, su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Suberti manų kruopas. Leisti tešlai pastovėti 20 min. Tuo tarpu paruošti slyvas (žr. kitus receptus). Dideliame puode užvirti pasūdytą vandenį. Įdėti "bandomąjį" tešlos kukuliuką (jei verdamas suyra - į tešlą įberkite daugiau manų kruopų). tešlos turėtų užtekti 16 kukulių, į kiekvieno vidurį dedame slyvą (džiovintą, šaldytą, šviežią..). Kukuliukus verdame ant silpnos ugnies 8 - 10 min. - išvirę jie iškyla paviršiun.
SULTINGI OBUOLIŲ VAFLIAI:
šlakelio citrinų sulčių
100 gr. sviesto
2 v.š. cukraus
pusė pakelio vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
6 v.š. miltų
2 rūgštesnių obuolių
75 ml/ vaisinės arbatos arba obuolių sulčių
žiupsnelio druskos, cukraus pudros apibarstymui
kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. baltymus padėti į šaldytuvą. trynius sudėti į išsuktą masę ir plakti kol ji taps puri. Įmaišyti miltus. Supilti vaisinę arbatą ar sultis ir palikti kelias min. pastovėti, kol išbrinks. Sutarkuoti obuolį. Sudėti į tešlą. pabaigoje įmaišyti iki standžių putų su druska išplaktus baltymus. iškeptus vaflius apibarstyti cukraus pudra, valgyti šiltus su grietinėle ar ledais.
Visus receptus esu išbandžiusi, susirinkau juos iš žurnalų "mažylis", "mamos žurnalas", "tavo vaikas"..Vėliau ir daugiau parašysiu. SKANAUS JUMS IR JŪSŲ PIPIRIUKAMS-MAŽULIUKAMS
DARZOVIU KUKULIUKAI
nedidele bulve
nedidele morka
gabaliukas saliro saknies
galima ideti kalafioro, kopusto, brokolio, cukinijos - kas prie sirdies
zalumynu: krapu, petrazoliu
grikiu miltu (kavamale sumaltos grikiu kruopos)
jei norisi - kiausinis arba trinys (cia priklausomai nuo to, ka ir kaip maziukas valgo)
darzoves isvirti ir sutrinti i kose. Ideti pora saukstu grikiu miltu, sukapotus zalumynus ir kiausini, jei dedate. Suformuoti rutuliukus ir virti ant garu. Mums labai tiko, kai mezyle pradejo nevalgyti nieko, kas panasu i kose
GRIKIU BLYNAI
grikiu kose (pvz. virta pusryciams)
miltu (as naudoju rupaus malimo)
kiausinis
galima deti truputi druskos
vandens
Uzmaisyti blynu tesla ir kepti keptuveje arba vaflineje, jei nenorit naudoti riebalu.
Jei blynu lieka:
likusius blynus aptepti pomidoru padazu, uzdeti skiltele pomidoro, paprikos ir griezineli surio ant virsaus. I orkaite ir - puikus uzkandis teveliui
RYZIU BLYNAI (desertas vyresniam vaikuciui)
ryziu kose
miltu
kiausinis
kondensuoto pieno
jei reikia, vandens
Uzmaisyti blynu tesla ir kepti keptuveje arba vaflineje.
nedidele bulve
nedidele morka
gabaliukas saliro saknies
galima ideti kalafioro, kopusto, brokolio, cukinijos - kas prie sirdies
zalumynu: krapu, petrazoliu
grikiu miltu (kavamale sumaltos grikiu kruopos)
jei norisi - kiausinis arba trinys (cia priklausomai nuo to, ka ir kaip maziukas valgo)
darzoves isvirti ir sutrinti i kose. Ideti pora saukstu grikiu miltu, sukapotus zalumynus ir kiausini, jei dedate. Suformuoti rutuliukus ir virti ant garu. Mums labai tiko, kai mezyle pradejo nevalgyti nieko, kas panasu i kose
GRIKIU BLYNAI
grikiu kose (pvz. virta pusryciams)
miltu (as naudoju rupaus malimo)
kiausinis
galima deti truputi druskos
vandens
Uzmaisyti blynu tesla ir kepti keptuveje arba vaflineje, jei nenorit naudoti riebalu.
Jei blynu lieka:
likusius blynus aptepti pomidoru padazu, uzdeti skiltele pomidoro, paprikos ir griezineli surio ant virsaus. I orkaite ir - puikus uzkandis teveliui
RYZIU BLYNAI (desertas vyresniam vaikuciui)
ryziu kose
miltu
kiausinis
kondensuoto pieno
jei reikia, vandens
Uzmaisyti blynu tesla ir kepti keptuveje arba vaflineje.
Pieniskas kokteiliukas
1 bananas
sauja melyniu
pora saukstu kuo paprastesniu ledu
puse stiklines pieno (as naudoju sojos piena)
Banana nulupti ir supjaustyti stambiom riekelem. Viska sudeti i mikseriuka ar blenderiuka ir isplakti. Taip "uzmaskuojant", galima vaikui isiulyti bet kokio vaisiaus ar uogos, jeigu siaip ju nevalgo, nes bananas ir melynes cia tik kaip pavyzdys. O ir siaip - skanu . Tik, zinoma, tokie kokteiliukai tinka jau kiek ugtelejusiem pipiram, o ne visai maziukam.
1 bananas
sauja melyniu
pora saukstu kuo paprastesniu ledu
puse stiklines pieno (as naudoju sojos piena)
Banana nulupti ir supjaustyti stambiom riekelem. Viska sudeti i mikseriuka ar blenderiuka ir isplakti. Taip "uzmaskuojant", galima vaikui isiulyti bet kokio vaisiaus ar uogos, jeigu siaip ju nevalgo, nes bananas ir melynes cia tik kaip pavyzdys. O ir siaip - skanu . Tik, zinoma, tokie kokteiliukai tinka jau kiek ugtelejusiem pipiram, o ne visai maziukam.
nežinau, ar kas rašėt, bet labai mielai vaikai valgo mažyčius makaronus išvirtus saldintame vandenyje su aguonom, kai išverdu, dar įdedu lydytą sviestą(100g.), maišytą su varške(200g.)-niam niam, mes dar mėgstam varškę, sumaišytą su obuolių-braškių-grietinėlės tyre (gatava parduotuvėj parduodama).
O avižinė košė mums skaniausia tokia; pavirta pusiau vandeny, pusiau piene, po to įdedam medaus ir įtarkuojam banano.Dar labai mėgstam kukurūzų košę su medum ir pavirtais vaisių gabaliukais.Skanaus.
Morkų maltiniai:
200g. morkų. 6g. miltų, 12g. sviesto, 50g. pieno, 5g. cukraus, 3g. druskos, 1/5 kiaušinio, riekė pyrago, 2 šaukštai maltų džiūvėsių. Nuskustas morkas užpilti verdančiu vandeniu, įdėti cukraus, uždengus troškinti 30min.Pertrinti per sietelį kartu su piene išmirkytu batonu, pridėti kiaušinį, padaryti maltinius, aptepti baltymu, apvolioti džiūvėsėliais, apkepti karštame svieste.
Morkų košė
200g. morkų, 100g. pieno, 8g. sviesto, 5g. cukraus, 5g. manų kruopų.Nuskustas morkas supjaustyti griežinėliais, užpilti trupučiu karšto vandens, įberti cukraus, įdėti sviesto, uždengus troškinti, kol suminkštės, pertrinti per sietelį, pasūdyti, pašildyti su baltuoju padažu, į paruoštą košę įpilti pieno.
Obuolių kisielius
150g. vandens, 100g. obuolių, 25g. cukraus, 8g. bulvių krakmolo.Obuolius supjaustyti į 4 dalis, užpilti verdančiu vandeniu, uždengus virti ant silpnos ugnies 20 minučių, išvirusius išversti ant sietelio, pertrinti,į gautą vandenį įdėti cukraus ir vėl virti, palikus dalį skysčio bulvių krakmolui atskiesti, maišant supilti bulvių krakmolą, sudėti trintus obuolius, užvirinti.
Avižinis kisielius
50g. vandens, 150g. pieno, 15g. avižinių dribsnių miltelių, 25g. cukraus.
1/4 stiklinės pieno sumaišyti su avižinių dribsnių milteliais, supilti likusį pieną, 10min. virti, įpilti 20g. cukraus, baigiant virti įdėti 5g. truputį deginto cukraus.
O avižinė košė mums skaniausia tokia; pavirta pusiau vandeny, pusiau piene, po to įdedam medaus ir įtarkuojam banano.Dar labai mėgstam kukurūzų košę su medum ir pavirtais vaisių gabaliukais.Skanaus.
Morkų maltiniai:
200g. morkų. 6g. miltų, 12g. sviesto, 50g. pieno, 5g. cukraus, 3g. druskos, 1/5 kiaušinio, riekė pyrago, 2 šaukštai maltų džiūvėsių. Nuskustas morkas užpilti verdančiu vandeniu, įdėti cukraus, uždengus troškinti 30min.Pertrinti per sietelį kartu su piene išmirkytu batonu, pridėti kiaušinį, padaryti maltinius, aptepti baltymu, apvolioti džiūvėsėliais, apkepti karštame svieste.
Morkų košė
200g. morkų, 100g. pieno, 8g. sviesto, 5g. cukraus, 5g. manų kruopų.Nuskustas morkas supjaustyti griežinėliais, užpilti trupučiu karšto vandens, įberti cukraus, įdėti sviesto, uždengus troškinti, kol suminkštės, pertrinti per sietelį, pasūdyti, pašildyti su baltuoju padažu, į paruoštą košę įpilti pieno.
Obuolių kisielius
150g. vandens, 100g. obuolių, 25g. cukraus, 8g. bulvių krakmolo.Obuolius supjaustyti į 4 dalis, užpilti verdančiu vandeniu, uždengus virti ant silpnos ugnies 20 minučių, išvirusius išversti ant sietelio, pertrinti,į gautą vandenį įdėti cukraus ir vėl virti, palikus dalį skysčio bulvių krakmolui atskiesti, maišant supilti bulvių krakmolą, sudėti trintus obuolius, užvirinti.
Avižinis kisielius
50g. vandens, 150g. pieno, 15g. avižinių dribsnių miltelių, 25g. cukraus.
1/4 stiklinės pieno sumaišyti su avižinių dribsnių milteliais, supilti likusį pieną, 10min. virti, įpilti 20g. cukraus, baigiant virti įdėti 5g. truputį deginto cukraus.