Elika
vat visa beda kai pirkt tai atrodo reik tu programu kuo daugiau o kiek as ju naudosiu - ka as zinau nesenai is vis negalvojau kad man reikes tokio pirkinio, bet sveciuose paragauta duona greit sudeliojo visus taskus ant i
Nerute, man pvz. privaloma funkcija buvo laiko atidėjimas - dažnai naudojuosi. Patinka pabusti ryte ar po darbo grįžti į namus, kvepiančius šviežia karšta duonele. Tešlos paruošimas irgi labai geras dalykas
Na aš turiu Bomann... nesiskundžiu kepa 1 kg kepaliukus ir dar 12 funkcijų... pirkau iš pigu.lt kažkada, mokėjau gal 180 lt, tiksliai nepamenu.
kiek pamenu, merginos rašė, kad kuo puikiausiai naudoja ir pirktas iš sendaikčių turgaus...
kiek pamenu, merginos rašė, kad kuo puikiausiai naudoja ir pirktas iš sendaikčių turgaus...
Iš sendaikčių ir aš turėjau, ale, gaila, kad kibirėlis prakiuro nebūčiau naujos ir pirkus...
O dėl programų, tai pagrinde ir yra jų 12. Keliose dar papildomai kokia viena - kita būna pridėta.
O dėl programų, tai pagrinde ir yra jų 12. Keliose dar papildomai kokia viena - kita būna pridėta.
Duona su linų sėmenimis ir sėlenomis
3dl vandens
1,5v.š. aliejaus
1v.š. duonos sirupo
1a.š. druskos
0,5dl linų sėmenų
0,5dl sėlenų
7dl kvietinių miltų
1a.š. mielių
750g - 1programa
[attachmentid=185974]
3dl vandens
1,5v.š. aliejaus
1v.š. duonos sirupo
1a.š. druskos
0,5dl linų sėmenų
0,5dl sėlenų
7dl kvietinių miltų
1a.š. mielių
750g - 1programa
[attachmentid=185974]
Paskutiniu metu nesusitariu niekaip su duonele nesuprantu, kas negerai. Miltų nepakeičiau, mielių taip pat. Kiekiai nesiskiria, o duonelė kaip sukrenta, taip sukrenta Kepa, iškyla, o kai kepimas persirita per 30 min op ir sukrenta. Nesuprantu, kame bėda Skonis, žinoma, nepasikeičia, bet norėtųsi, kad ir išvaizda būtų gražesnė. Bandžiau mielių vos vos daugiau įdėti - sukrenta ir tada trupa velniškai.. pamažint bandžiau, tai mažai pakyla. Jau neatidarinėju, vistiek tas pats.
Gal galit kokį patarimą ar pasiūlymą "mestelėt"? Niekaip nerandu sprendimo būdo
Gal galit kokį patarimą ar pasiūlymą "mestelėt"? Niekaip nerandu sprendimo būdo
vakar kepiau rugine duonele su savo uzaugintu raugu, gavosi super skani
o del duonkepes, tai as naudoju pilno grudo progrma, nes batonu nemegstam o kepu is rupiu miltu su selenom
labai dar geras dalykas ir naudingas yra vien tik teslos minkymo ir vien tik kepimo programos. o visokie dzemai tai kazinau..kas megsta uogienes tai gal ir patogu bet man tai dzin.
o del duonkepes, tai as naudoju pilno grudo progrma, nes batonu nemegstam o kepu is rupiu miltu su selenom
labai dar geras dalykas ir naudingas yra vien tik teslos minkymo ir vien tik kepimo programos. o visokie dzemai tai kazinau..kas megsta uogienes tai gal ir patogu bet man tai dzin.
QUOTE(Elika @ 2009 10 12, 11:28)
Paskutiniu metu nesusitariu niekaip su duonele nesuprantu, kas negerai. Miltų nepakeičiau, mielių taip pat. Kiekiai nesiskiria, o duonelė kaip sukrenta, taip sukrenta Kepa, iškyla, o kai kepimas persirita per 30 min op ir sukrenta. Nesuprantu, kame bėda Skonis, žinoma, nepasikeičia, bet norėtųsi, kad ir išvaizda būtų gražesnė. Bandžiau mielių vos vos daugiau įdėti - sukrenta ir tada trupa velniškai.. pamažint bandžiau, tai mažai pakyla. Jau neatidarinėju, vistiek tas pats.
Gal galit kokį patarimą ar pasiūlymą "mestelėt"? Niekaip nerandu sprendimo būdo
Gal galit kokį patarimą ar pasiūlymą "mestelėt"? Niekaip nerandu sprendimo būdo
Paskutiniu metu - tai gal kai atšalo namuose? Kažkur buvau radusi, kad aplinka irgi turi įtakos kepimui, jei šalta, produktus reikia dėti truputį šiltesnius, jei karšta - galima vėsesnius. O ir drėgmė kambariuose didesnė šiuo metu
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 12, 12:06)
Paskutiniu metu - tai gal kai atšalo namuose? Kažkur buvau radusi, kad aplinka irgi turi įtakos kepimui, jei šalta, produktus reikia dėti truputį šiltesnius, jei karšta - galima vėsesnius. O ir drėgmė kambariuose didesnė šiuo metu
Va va, būtent tada, kai atšalo namie tai, ko gero, ir bus čia problema kažkaip nebuvau apie tai pagalvojus
Pagaliau iki Ilonos davažiavau, tai miltų paėmiau miežinių paragaut, tai tešlą užminkytą stovi, tegul keliasi...ir kaip visada nakčiai iškepsiu ir valgysiu
Nerute , duonkepės neimk brangios, nusivilsi, atkreipk dėmėsi tik į kepalo didį(geriausia iki 1.5kg), atidėjimo programa, tešlos minkymas, dar būna džemo programa(jei norėsi kept džemą-skanus gaunasi, bet ne žiemai), dar yra papildomas indas baletams, bet kaina iškarto pakyla ženkliai, o naudosi karts nuo karto, o visa kita standartiškai visose
Nerute , duonkepės neimk brangios, nusivilsi, atkreipk dėmėsi tik į kepalo didį(geriausia iki 1.5kg), atidėjimo programa, tešlos minkymas, dar būna džemo programa(jei norėsi kept džemą-skanus gaunasi, bet ne žiemai), dar yra papildomas indas baletams, bet kaina iškarto pakyla ženkliai, o naudosi karts nuo karto, o visa kita standartiškai visose
Uzimaisiau rauga... Ale kokia jo konsistencija turi buti??? Dejau 100g vandens ir 100g miltu (ruginiu),,, Pastaciau daba virtuvej, ziuresim kas cia gausis man.... o primaitint irgi ruginiais miltais reik, ar nebesvarbu???
QUOTE(laurechka @ 2009 10 12, 19:07)
Uzimaisiau rauga... Ale kokia jo konsistencija turi buti??? Dejau 100g vandens ir 100g miltu (ruginiu),,, Pastaciau daba virtuvej, ziuresim kas cia gausis man.... o primaitint irgi ruginiais miltais reik, ar nebesvarbu???
Aš tai kai kada rupiais, kai kada paprastais ruginiais, gali pamaišyt rupias ruginiais su rupiais kvietiniais