bet ant pakuociu paprastai buna instrukcija, kaip naudotis ir kiek zelatinos deti tam tikram skyscio kiekiui. tai siulau orientuotis pagal tas instrukcijas.. jei nenori, kad butu visiskai sustinge i drebucius biski maziau deti..
Gal turite kokį duonos receptą su klevų sirupu? Labai jį mėgstame, pamaniau, gal yra kokia duona?
QUOTE(Junda @ 2009 10 30, 14:39)
Gal turite kokį duonos receptą su klevų sirupu? Labai jį mėgstame, pamaniau, gal yra kokia duona?
Aš klevų sirupą pilu į visas baltas duonytes. Plutelė būna traškesnė(žinoma, tai ne visiems patinka). Maždaug po 2-3 a.š.
Prisistatom su mūsų pirmąja duonyte duonkepėje (kuri šiandien pas mus atvažiavo), prancūziškos duonos kepimo programa, "kaimiška duona" iš nieko (jei domins receptas -įdėsiu, tai standartinis receptukas, kuris buvo prie duonkepės gavosi labai traški plutelė, o viduj duonelė kvapni ir minkšta... Prašau, dar garuojanti
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 10 30, 16:42)
Prisistatom su mūsų pirmąja duonyte duonkepėje (kuri šiandien pas mus atvažiavo), prancūziškos duonos kepimo programa, "kaimiška duona" iš nieko (jei domins receptas -įdėsiu, tai standartinis receptukas, kuris buvo prie duonkepės gavosi labai traški plutelė, o viduj duonelė kvapni ir minkšta... Prašau, dar garuojanti
parašyk parašyk!
aš ir kepu savo eksperimentą, tiksliau jau pagal programą iškepė, bet aš dar pajungiau papildomai,nes įsmeigus medinį pagaliuką man apkibo,tai įtariu,kad vidus dar gerai neiškepęs, tik kaži kiek laiko man dar kept
Lung, išėmus iš šaldytuvo, raugą pamaitint ir laikyt šiltai, kambario temperatūroj bent
Gold, pas mane t.p. tik tik skaičiai šviečia
Saulėgrąža, graži duona ir būtinai dėk receptus(jei naujas)
Dėl kablio, pas mane jis yra, bet labai nepatogu su jo naudotis, bent man
Gold, pas mane t.p. tik tik skaičiai šviečia
Saulėgrąža, graži duona ir būtinai dėk receptus(jei naujas)
Dėl kablio, pas mane jis yra, bet labai nepatogu su jo naudotis, bent man
"kaimiška duona" pagal moulinex knygelę:
1kg. kepaliukui-
405ml. vandens;
2a.š. druskos;
1v.š. cukraus;
560g. kvietiniu;
130g. ruginių miltų;
2a.š mielių
kepti prancūziškos duonos programa (moulinex - 02) padariau vidutinio lygio apskrudusią plutelę, gavosi gana pakepus tokia, kitą kartą bandysiu ant pirmo apskrudimo lygio, o gal vertėtų patrumpint laiką kepimo...
Papildyta:
Grange - kaip tas eksperimentas ?
1kg. kepaliukui-
405ml. vandens;
2a.š. druskos;
1v.š. cukraus;
560g. kvietiniu;
130g. ruginių miltų;
2a.š mielių
kepti prancūziškos duonos programa (moulinex - 02) padariau vidutinio lygio apskrudusią plutelę, gavosi gana pakepus tokia, kitą kartą bandysiu ant pirmo apskrudimo lygio, o gal vertėtų patrumpint laiką kepimo...
Papildyta:
Grange - kaip tas eksperimentas ?
Taigi mano antrasis bandymas, dabar jau su receptu.
1 arbat. šaukštelis sausų mielių
600 gr kvietinių miltų
1 arbat. šaukštelis druskos
1 arbat. šaukštelis cukraus
1 valg. šaukštas pieno miltelių (tą ir dėjau)
2 valg. šaukštai aliejaus
410 ml vandens
100 gr. 6 grūdų mišinio
recepte originalas 700 gr miltų, kadangi norėjau pamaišyt, tai nuėmiau tiek pat gramų miltų,kiek dėjau grūdų.
pas mane mišinys toks:
bandžiau išsiverst sudėtį : Tournesol (neverčia jokia kalba vertimo,tai nežinau net kas čia), lukštentos sezamo sėklos, rudos sėmenų sėklos, geltonos sėmeninių linų sėklos, salyklinių kviečių dribsniai, avižų dribsniai.
Dėjau pagal eiliškumą, kaip nurodytą mašinos instrukcijoj. po pirmo supypsėjimo supyliau grūdus.
Kepta 1 programa basic. 1 kg duona, vidutinis apskrudimas.
Jau iškepus kilo įtarimas,kad vidus bus neiškepęs, tai dar palikau pusvalandį kepti su bake programa.
gavos daug geriau.Skonis man labai patiko, plutelė ypač traškanti, vidus purus, bet dar ne 100proc idealiai, aišku, aš vėl neiškentus pjoviau šiltą bet pvz kai žiūriu foto knygutėj, tai tos duonos rupumas toks smulkus turi būt, pas mane ji didesnėm akim ir tokia pūstesnė.tai kame čia reikalas?
Papildyta:
o man šį kart jo prireikė, nes pasiliko viduj, tai labai lengvai užkabinus išsitraukė, kitaip reiktų su peiliu.
1 arbat. šaukštelis sausų mielių
600 gr kvietinių miltų
1 arbat. šaukštelis druskos
1 arbat. šaukštelis cukraus
1 valg. šaukštas pieno miltelių (tą ir dėjau)
2 valg. šaukštai aliejaus
410 ml vandens
100 gr. 6 grūdų mišinio
recepte originalas 700 gr miltų, kadangi norėjau pamaišyt, tai nuėmiau tiek pat gramų miltų,kiek dėjau grūdų.
pas mane mišinys toks:
bandžiau išsiverst sudėtį : Tournesol (neverčia jokia kalba vertimo,tai nežinau net kas čia), lukštentos sezamo sėklos, rudos sėmenų sėklos, geltonos sėmeninių linų sėklos, salyklinių kviečių dribsniai, avižų dribsniai.
Dėjau pagal eiliškumą, kaip nurodytą mašinos instrukcijoj. po pirmo supypsėjimo supyliau grūdus.
Kepta 1 programa basic. 1 kg duona, vidutinis apskrudimas.
Jau iškepus kilo įtarimas,kad vidus bus neiškepęs, tai dar palikau pusvalandį kepti su bake programa.
gavos daug geriau.Skonis man labai patiko, plutelė ypač traškanti, vidus purus, bet dar ne 100proc idealiai, aišku, aš vėl neiškentus pjoviau šiltą bet pvz kai žiūriu foto knygutėj, tai tos duonos rupumas toks smulkus turi būt, pas mane ji didesnėm akim ir tokia pūstesnė.tai kame čia reikalas?
Papildyta:
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 30, 18:04)
o man šį kart jo prireikė, nes pasiliko viduj, tai labai lengvai užkabinus išsitraukė, kitaip reiktų su peiliu.
QUOTE(Terra2 @ 2009 10 30, 16:15)
Aš klevų sirupą pilu į visas baltas duonytes. Plutelė būna traškesnė(žinoma, tai ne visiems patinka). Maždaug po 2-3 a.š.
Vietoj cukraus ar ir cukrų, ir sirupą pilate?
grange, labai graži, puri sveikuoliu duonelė O dėl papildomo kepimo, tiesiog reikėjo ne 100g mažint miltus, o 70-80g
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 10 30, 18:50)
tokia graži sveikuoliška duonutė šaunuolė, o kiek laiko tavo basic t.y pagrindinė programa laiko užima? ir iš ko supratai, kad ji neiškepus dar?
3 val
įkišau ilgą medinį pagaliuką į vidų, ir kai ištraukiau jis buvo aplipęs. na žinau,kad taip pyragus tikrina, galvoju ir duonai suveiks
nes tikrai nebūtų iškepus visa.
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 30, 19:46)
grange, labai graži, puri sveikuoliu duonelė O dėl papildomo kepimo, tiesiog reikėjo ne 100g mažint miltus, o 70-80g
aha, galvojau jei jau dedu 100 gr grūdų tai tiek reik numažint. tai jei daugiau miltų tai nebūtų to šlapumo gal nors dabar tai gera sakyčiau. tik sunkiai pjaunas. reiks ieškot naujo peilio.