QUOTE(Trongė @ 2009 10 26, 12:17)
Gal kas žinot, kuo skiriasi naminės mielės nuo laukinių? Kažkodėl sveikuoliai rekomenduoja valgyti duoną ne su mielėmis, o su raugu, Lietuvoje vienintelė tokia duona - "Vilniaus", jos sudėtyje nėra parašyta, kad dėta mielių
Jei duona kepta is raugo, tai ten mieliu ner... As daba gaminu namini rauga, ziuresim kas gausis....
Sveikutės,
noriu pasidalinti nauja improvizacija. Labai norėčiau, kad pabandytumėte. Gavosi tokia įdomiai skani duonelė.
MANDARININĖ DUONA
1kg svorio
600gr kvietinių miltų(812D)
400gr mandarinų sulčių( turėjau tokių neįvalgomų rūgštokų mandarinų, tai 6vnt su blenderiu sutryniau su visais tirščiais). Galima eksperimentuoti su kitokiomis sultimis.
2v.š. aliejaus
4a.š. pieno miltų
1,5 a.š.druskos
1,5v.š. cukraus
1,5a.š. mielių.
0,5 a.š ciberžolės
1,5v.š sezamo sėklų (pakepinau ir sudėjau po signalo)
Gavosi skaniai geltonos spalvos duonelė.
noriu pasidalinti nauja improvizacija. Labai norėčiau, kad pabandytumėte. Gavosi tokia įdomiai skani duonelė.
MANDARININĖ DUONA
1kg svorio
600gr kvietinių miltų(812D)
400gr mandarinų sulčių( turėjau tokių neįvalgomų rūgštokų mandarinų, tai 6vnt su blenderiu sutryniau su visais tirščiais). Galima eksperimentuoti su kitokiomis sultimis.
2v.š. aliejaus
4a.š. pieno miltų
1,5 a.š.druskos
1,5v.š. cukraus
1,5a.š. mielių.
0,5 a.š ciberžolės
1,5v.š sezamo sėklų (pakepinau ir sudėjau po signalo)
Gavosi skaniai geltonos spalvos duonelė.
QUOTE(Trongė @ 2009 10 26, 14:17)
Gal kas žinot, kuo skiriasi naminės mielės nuo laukinių? Kažkodėl sveikuoliai rekomenduoja valgyti duoną ne su mielėmis, o su raugu, Lietuvoje vienintelė tokia duona - "Vilniaus", jos sudėtyje nėra parašyta, kad dėta mielių
skiriasi savo veisle cia reiktu mirkobiologu klausti. siais laikais kai isvystyta maisto pramone ir pan. yra prikurta tu mieliu veisliu, kurios kokiai duonai ar pyragui kepti yra tinkamiausios, na tam kad patenkinti gamintoju reiklavimus.
pagooglink, jei taip idomu
truputis apie duona http://www_sos03_lt/...e_tik_kalorijos
Sveikos, buvau Delonoj, apsiprekinau smagiai, gaila tiek mažai džiovintų morkyčių paėmiau, reikės vėl greitai pasipildyt atsargas Minėjote čia anksčiau, kad ten yra ir pilno grūdo miltų, bet aš jų nemačiau, ar jau nebūna? Su salyklu duona labai pagardėjo! Su sausu raugu, kaip suprantu, reikia atsargiai, daugiau vandens pilti, nei parašyta, nes kažkaip labai kieta gaunas viskas.
Ar kas nors bandėte moliūgų duoną kepti duonkepėje? Ar čia tik orkaitėje išeina? Dabar, kai moliūgai tokie pigūs, užsipirkom jų žiemai ir galima viską iš jų daryt!
Papildyta:
Perskaičius šį straipsniuką kilo mintis paklausti, kur gaunate II rūšies miltų? Apėjau nemažai iki, maximų ir rimi, bet tokių ten neradau. Buvo tik I rūšies visur.
Papildyta:
QUOTE(Margareta @ 2009 10 26, 15:06)
Perskaičius šį straipsniuką kilo mintis paklausti, kur gaunate II rūšies miltų? Apėjau nemažai iki, maximų ir rimi, bet tokių ten neradau. Buvo tik I rūšies visur.
Labas, duonelės kepėjos susižavėjus skaitau skaitau skaitau, bet ar ką suprantu - nežinau,,, didelius darbus jūs čia darot.. kaip noriu išmokt duoną su raugu kept, bet pagalvojau namie jį pasidaryt - labai sudėtinga dar ir duonkepės neturiu, tik orkaitėj baltą duoną bandžiau... Svarstau labai rimtai kokią ir kada įsigyti čia trūksta tik vos vieno dalyko, rimtai nusiteikt ir iki parduotuvės nueit
QUOTE(Junda @ 2009 10 26, 16:07)
Sveikos, buvau Delonoj, apsiprekinau smagiai, gaila tiek mažai džiovintų morkyčių paėmiau, reikės vėl greitai pasipildyt atsargas
Ir as siandien buvau, visokio gerio prisipirkau tik jau imu grauztis, kad per mazai cukatu paemiau,speju labai greit susivalgys o sauniausia, kad pagaliau rupiu miltu nusipirkau, nes jau labai pasiilgus buvau - parduotuvej specialiai nepirkau, knietejo Delonos miltus ismegint, tai laukiau, kol istaikysiu proga nusigauti iki ten
O dar o dar, prisipazinsiu, kad niekaip neatsivalgom duonos su majonezu, svogunais ir krapais, receptas Delonos puslapy, aciu Lung dar karteli pabandziau ta duona ir su grietine issikept (vietoj majonezo), nes gavom dideli kieki, tai reikia kazkur suvartot.. irgi skanu, bet kazkaip ne tas - su majonezu traskesne, skanesne, puresne
QUOTE(mama_Greta @ 2009 10 26, 19:29)
Ir as siandien buvau, visokio gerio prisipirkau tik jau imu grauztis, kad per mazai cukatu paemiau,
kur desi cukatus, as biski paemiau alia nesugalvoju kur det
Ilona D atsinaujinai
bulku saldziudar nekepiau..... bijau kad pati viena valgysiu, o man kaip ir nereiketu tai kol kas duona duona duona mama siandien paskambino, kad duonos nebeturi tai kepsim kepsim seneliam
Papildyta:
hmmm
bulku saldziudar nekepiau..... bijau kad pati viena valgysiu, o man kaip ir nereiketu tai kol kas duona duona duona mama siandien paskambino, kad duonos nebeturi tai kepsim kepsim seneliam
Papildyta:
QUOTE(Ilona_D @ 2009 10 26, 21:32)
hmmm
as siandien kepiau Sventine pyne - nu labai skanu, labai, kaip tik dejau visus vaisius, skanestus, kokius turejau, mmmmm Imesiu kitadien recepta, turiu ir vaizdines medziagos Bet pirma gaus delona, kad jos klientai zinotu, kur det prekes
o as tai norec kada issikept kaledini keksa su daug rome mirkytu razinu, cukatu, marcipanu Kazkada pirkau is TP toki kilogramini keksa - nu labai saldus, dregnas, skanus buvo
Na, o ryt tada taip pat kepsiu duonele su majonezu, nes turiu toki su krapais, jis man valgyt - nelabai
o as tai norec kada issikept kaledini keksa su daug rome mirkytu razinu, cukatu, marcipanu Kazkada pirkau is TP toki kilogramini keksa - nu labai saldus, dregnas, skanus buvo
Na, o ryt tada taip pat kepsiu duonele su majonezu, nes turiu toki su krapais, jis man valgyt - nelabai