grazu ir skanu
Nugis, kam kaloriju biski Kugelis, toks tikras sakyciau isejo, kaip peciui keptas, bet kepe apie 3 val. puodeliuose, valanda 250temp, valanda 170 ir val. 100.
Bulviu apie 3,5kg., nuskusti, sutarkuoti ir suversti i smulku reti, kad nuvarvetu skysciai, bet pastatyti ant bliuduko, kad nusistotu krakmolas, po minutes varvejimo versti i didesni dubeni plikinimui.Po 10 min. nupilti is bliuduko (kur nusisunke bulves)skysti, apacioje bus nusistojes krakmolas, ji sudeti i tarke, ismaisyti, ipjaustyti svoguna, pipiru, druskos, as dar imeciau kresnikiu.Uzvirinti 900gr. pieno su 100gr. grietineles ir supilti i tarkius greit maisant.Puodelius plonai patepti taukais(ne kokiu sviestu, bet butent taukais, jei norit, kad graziai iskristu kugelis)ir pabarstyti miltais, ju pertekliu, iskratyti.Supilti paruosta mase ir kepti ilgai ir nobuodziai, kuo ilgiau, tuo skaniau Kam patinka prasom is puodelio, kam-isverstas
Bulviu apie 3,5kg., nuskusti, sutarkuoti ir suversti i smulku reti, kad nuvarvetu skysciai, bet pastatyti ant bliuduko, kad nusistotu krakmolas, po minutes varvejimo versti i didesni dubeni plikinimui.Po 10 min. nupilti is bliuduko (kur nusisunke bulves)skysti, apacioje bus nusistojes krakmolas, ji sudeti i tarke, ismaisyti, ipjaustyti svoguna, pipiru, druskos, as dar imeciau kresnikiu.Uzvirinti 900gr. pieno su 100gr. grietineles ir supilti i tarkius greit maisant.Puodelius plonai patepti taukais(ne kokiu sviestu, bet butent taukais, jei norit, kad graziai iskristu kugelis)ir pabarstyti miltais, ju pertekliu, iskratyti.Supilti paruosta mase ir kepti ilgai ir nobuodziai, kuo ilgiau, tuo skaniau Kam patinka prasom is puodelio, kam-isverstas
Srove, išverstas labiau gundantis
oho, koks kugelis!!!
Seniai man kirba mintis isigyti puodelius butent kugeliui, tik pailgus tokius, lovelius. Nes baisiai patinka , kai vienoj kavinej taip patiekia, ten dar pries pabaiga kepimo padelioja plonu sonines gabaliuku
Bet baisiai brangus tie 'loveliai'
Seniai man kirba mintis isigyti puodelius butent kugeliui, tik pailgus tokius, lovelius. Nes baisiai patinka , kai vienoj kavinej taip patiekia, ten dar pries pabaiga kepimo padelioja plonu sonines gabaliuku
QUOTE(indria @ 2009 10 29, 18:54)
kas tas yra?
Tokie sausi, traskus spirguciai nuo papilves, taukines.
QUOTE(brashke77 @ 2009 10 29, 19:05)
Aha, brangoki tie loveliai, man irgi grazu, nu bet zinok kugelis tikrai skanesnis gaunas, kada indas yra gilesnis.As dabar nesenai dasipirkau akcijiniu maxei, po 5 ir 3 litus.Kartais, kai tenka vaziuoti i Vilniu, gryztant Kaune tevynej sustojam pavalgyti, tai ten kugelis irgi tuose loveliuose, bet paskutini karta buvo tikrai neskanus, toks kaip siaudinis, kaip nedakepes, paskutiniu metu nieko gero.
srove,o cenakinese galima kept ,o uzdengt dangtuka reik a ne?
QUOTE(Ulė @ 2009 10 29, 19:46)
esu girdejusi, kad kepa ir cinakuose, bet jie maziukai, nors gali ismeginti...
kepti reikia uzdengta
Daznokai kepu cenakinese, kitokiu ir neturiu,uzdengus.sonus patepu tik riebalais, miltais nebarstau ir neprilimpa. dar megstu i tarkius ideti ne tik svogunu, bet ir sumaltos rukytos sonines...nes nemegstu spirgiuku, bet skonis su sonine patinka
Wow srove!
Kugelio ir as neatsisakyciau!!!
Ispudinga! 3val kept tai ohoho kaip ilgai!!! ...
Kugelio ir as neatsisakyciau!!!
Ispudinga! 3val kept tai ohoho kaip ilgai!!! ...
o siaube, kaip norėčiau kūgelio tokio
mano šiandienos pietūs, nepalyginami su kūgeliu
Spageti su faršo-morkų-džiovintų grybų padažu
Pakepiau smulkiai pjaustytas morkas, šiek tiek joms pakepus, dėjau faršą, įdėjau prieskonių. Vėliau dėjau atmirkytus džiovintus grybus smulkiai pjaustytus. Kai viskas iškepė, apibarsčiau pora šaukštelių miltų, išmaišiau, supyliau vandenį, kuriame mirko grybai, įpyliau pieno, įdėjau šaukštą grietinės ir kai suburbuliavo išjungiau
mano šiandienos pietūs, nepalyginami su kūgeliu
Spageti su faršo-morkų-džiovintų grybų padažu
Pakepiau smulkiai pjaustytas morkas, šiek tiek joms pakepus, dėjau faršą, įdėjau prieskonių. Vėliau dėjau atmirkytus džiovintus grybus smulkiai pjaustytus. Kai viskas iškepė, apibarsčiau pora šaukštelių miltų, išmaišiau, supyliau vandenį, kuriame mirko grybai, įpyliau pieno, įdėjau šaukštą grietinės ir kai suburbuliavo išjungiau
QUOTE(Ulė @ 2009 10 29, 19:46)
Gali kepti, bet yra tokiu cenakiniu laabai plonasieniu, lengvutes tokios, tai su jomis manau nieko gero neiseitu, jei ilgiau kepti, sieneles per plonos, o dangteli tai nuo noro, nori dengi, nori ne, nedengsi labai greit virsus paskrus, gausis greitasis variantas, kugelis gausis nesusistovejes, uzdengus ilgiau galima kepti
Dekui uz kugeliuko ivertinimus