Miela
Meian, kaip aš esu Tau dėkinga už va šitą Tavo sakinuką
atrodo, ir visas youtub'as bilnas to kilstelėjimo, bet.. ne mano akiai buvo

reikėjo žinot, kodel taip daro..
QUOTE(Meian @ 2009 06 27, 13:54)
Nes siaip man cia gana idomus momentas

kai dengiu mase torta, tai ten, kur bando nusistovet klostes, ne tempiu, o kilsteliu i virsu
QUOTE(eglejk @ 2009 06 29, 00:36)
buvau idejus keleta foto savo baltu foto
žinai, kol nežinojau, kad tai AISINGAS, tai ir nenagrinėjau taip išsamiai.. o dabar va atidžiau žiūrėsiu, jeigu kas atneš parodyt.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 29, 12:09)
tik vienas bet ...jis turėjo būti dengtas mase , tačiau 2 kartus jai nutirpus ir nubėgus , mane gelbėjo mano neišskiriamoji
Cipciukas, aš sužavėta

tai čia tas "mamutas"

?
Labai malonu iš tamstos pusės, kad surašei maždaug "išmatavimus". Galima orientuotis kas ir kaip.. o tai koks pirmo aukšto diametras? 50? o antro? o trečio?
Ir kodėl masė tirpo? ar ne tik todėl, kad vakar užvakar buvo baisiai karšta ir drėgna.. lijo ištisai..
prisiminiau, kažkur skaičiau filipinietės komentarą.. neva kaip jums gerai, amerikietės, kai pas jus klimatas kitoks.. o pas mus (Filipinuos) neva neįmanoma nieko padaryti su cukraus pudros mase būtent dėl oro drėgmės.
nes aš vakar 5 valandas knisausi su savo mažiuku tortuku (medaus tortas). Ir pastebėjau, kad masė norėjo man ragus įstatyt. Buvo laikyta kambario temperatūroj, apie parą po pagaminimo. Labai greitai suminkiau iki kočiojimo. Tačiau po pirmo iškočiojimo man ji pasirodė kaip netinkanti padengti tortą, tai aš ją perkočiojau.. ir prasidėjo
matyt, pagavo daug drėgmės iš oro. Pradėjo lipti prie stalo, prie kočėlo. Dėjau cukraus pudros, vilgiau rankas tai aliejum, tai glicerinu.. viskas veltui. Lipo kaip pašėlus.. Sudėjau atgal į maišą. Paėmiau kitą gabalą. Dengiau jau iš pirmo kočiojimo

neberizikavau daugiau.
štai pirmas aukštas: svoris 2,2 kg diametras 22.
toliau dariau maišelį. (1,3 kg, 15 cm diametras)"Siuvau" iš dviejų palų. Labai man patiko

maišelį dažiau maišydama chestnut, sunflower spalvas. Kai kur yra "kryžiukai" - tai į šias spalvas įmaišyta žalios šiek tiek - cactus spalvos. Virvutę pyniau rankomis. Pasigailėjau, kad nepirkau virvutės formelės

nes nudažyta masė nepasidavė plonam iškočiojimui, trūkinėjo. Tai išsikočiojau baltą ir po to dažiau dažais virvutę.
kai kur įkišau euro centų šokoladinių. Litų pirkti niekur negavau.. o tortą beveždama, sustojau prie Gulbinienės pardės, ir nupirkau 3 "popierinius" eurų banknotus. Bet jau nenufotkinau..
rrrrrrrrrr

pirmoj ir antroj foto - tikros spalvos, o trečioj - jau nugrybavau su fotiko nustatymais
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...