Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 6

Vyrai, nu neskaiciuokit jus taip granulinio smile.gif
granulinio aprisimas = kieto kuro katilo aprisimui, skirtumas tik tas kad granuliniam paprastai nededama akumuliacine talpa ir ant pamaisymo "sodinama" servo pavara (+300lt), viskas!
radiatoriai ar grindininis sildymas ar kaloriferiai ar dar velniai zino kas - tai jau jusu asmeninis reikalas ka pastatysit - cia neprieko irangos tokios kaina....

paziurekit prijungimo schemas ir palyginit su kieto kuro katilais, sirtumu daug nerasit.....
8000lt katilas - anglinis, granulinis nuo 9000lt prasideda....
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 05 09, 06:41)
Vyrai, nu neskaiciuokit jus taip granulinio smile.gif
... radiatoriai ar grindininis sildymas ar kaloriferiai ar dar velniai zino kas - tai jau jusu asmeninis reikalas ka pastatysit - cia neprieko irangos tokios kaina....
... 8000lt katilas - anglinis, granulinis nuo 9000lt prasideda....

Čia bandoma lyginti ne su kieto kuro katilu, o su orine šildymo sistema, kai jokių radiatorių ar kaloriferių nėra - tik kabo ant sienų kondicionieriai.
Gal galite pasakyti kiek vidutiniškai gali kainoti šildymo sistemos įrengimas su 10-11kW granuliniu katilu ~200 m2 namui (5 kambariai) be karšto vandens bei vonios gyvatukų? Norėsi nors apytiksliai palyginti bendrą sumą, kurią reikės išleisti vienai ar kitai sistemai įrengti.
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 05 09, 16:35)
Čia bandoma lyginti ne su kieto kuro katilu, o su orine šildymo sistema, kai jokių radiatorių ar kaloriferių nėra - tik kabo ant sienų kondicionieriai.
Gal galite pasakyti kiek vidutiniškai gali kainoti šildymo sistemos įrengimas su 10-11kW granuliniu katilu ~200 m2 namui (5 kambariai) be karšto vandens bei vonios gyvatukų? Norėsi nors apytiksliai palyginti bendrą sumą, kurią reikės išleisti vienai ar kitai sistemai įrengti.

granuline krosnele - 9100lt, viskas, jos galia 10kW, siurblys, issipletimo indas jau viduje (zinau kad skamba nepatikimai) smile.gif
granulinis katilas 12.800lt (10kW) + cirk siurblys, + pamaisymas su pavara, kazkiek vamzdziu, darbas santechnikui/pajunginetojui, apsaugos grupes, issipletimo indas ir t.t.
na manau bendroj sumoj turetu atsistoti i 18 000Lt bendroj sumoj

radiatoriai - kaip kam ir kokiu reikia (cia kiekvieno pasirinkimo negaliu itakoti)

Na radiatoriai (tuo neuzsiimu) "is akies" gal 3000Lt, bet kolegos nepamirskim apie didesni patoguma, negu visuose kambariuose burzgiancius prietaisus....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 09 gegužės 2011 - 16:14
QUOTE(Paliukas @ 2011 05 09, 15:49)
granuline krosnele - 9100lt, viskas, jos galia 10kW, siurblys, issipletimo indas jau viduje (zinau kad skamba nepatikimai) smile.gif
granulinis katilas 12.800lt (10kW) + cirk siurblys, + pamaisymas su pavara, kazkiek vamzdziu, darbas santechnikui/pajunginetojui, apsaugos grupes, issipletimo indas ir t.t.
na manau bendroj sumoj turetu atsistoti i 18 000Lt bendroj sumoj

radiatoriai - kaip kam ir kokiu reikia (cia kiekvieno pasirinkimo negaliu itakoti)

Na radiatoriai (tuo neuzsiimu) "is akies" gal 3000Lt, bet kolegos nepamirskim apie didesni patoguma, negu visuose kambariuose burzgiancius prietaisus....

Būtent apie tai ir šneku:
28 500Lt yra daugiau nei 21000, 16ct už kW/val. yra brangiau nei 14ct, o burzgimas kiekviename kambaryje (ir lauke už kiekvienos sienos) - nėra geriau už galimybė įrengti šildymo prietaisus jiems skirtuose vietose (o ne ten kur liko vietos ant sienos) + galimybė instaliuoti ne 5-is, o kiek tik reikia šildymo prietaisų.
Tos oras-oras šilumos siurblius apsimoka naudoti nebent statybiniame vagonėlyje, kur nėra galimybės įrengti kitokį šildymą, išskyrus elektrinį.

Įdomų ar su geoterminiu ŠS panaši istorija? Mačiau vieni veikėjai priskaičiavo kad 200 m2 namui reikia 16kW sistemos už 84 000 Lt. Sistemos tarnavimo laikas - 20 metų. Ar spės atsipirkti investicijos?
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 05 09, 19:53)
28 500Lt yra daugiau nei 21000, 16ct už kW/val. yra brangiau nei 14ct, o burzgimas kiekviename kambaryje (ir lauke už kiekvienos sienos) - nėra geriau už galimybė įrengti šildymo prietaisus jiems skirtuose vietose (o ne ten kur liko vietos ant sienos) + galimybė instaliuoti ne 5-is, o kiek tik reikia šildymo prietaisų.
  Tos oras-oras šilumos siurblius apsimoka naudoti nebent statybiniame vagonėlyje, kur nėra galimybės įrengti kitokį šildymą, išskyrus elektrinį.

Įdomų ar su geoterminiu ŠS panaši istorija? Mačiau vieni veikėjai priskaičiavo kad 200 m2 namui reikia 16kW sistemos už 84 000 Lt. Sistemos tarnavimo laikas - 20 metų. Ar spės atsipirkti investicijos?

Investiciju atsipirkimo skaiciuoti negalima - tai yra l. didele klaida, reikia ziureti i patoguma.
pvz. geotermininkai skaiciuoja katilines irengimo kastus (kaminas, didesne talpa, sandeliavimas) ir t.t. tokiu budu spekuliuodami kad iranga nebrangi kai lygini su katilines kastais
Kieto kuro propaguotojai spekuliuoja uzkasamais po zeme kolektoriais, tuo paciu "neatsiperkamumu", didelem kainom uz sildyma bei iranga ir t.t.

Taigi prisiklausius tokiu spekuliaciju pristatomi "birbintuvai" kiekvienam is kambariu ir siems metams (na gal dar kitiems) dziaugiamasi kaip sutaupyta, bet tuo paciu uzsiveriama kilpa - nes norint pakeisti iranga siandien dienai kitokiais istekliais varomos tokios pacios nerasi....
Atsakyti
QUOTE(ed@ @ 2011 05 09, 18:53)

ed@, man smalsu ar jūs šiaip domitės šildymo sistemomis, ar ieškote optimaliausios sistemos konkrečiam namui?
Atsakyti
Šiaip gal spekuliuoja tie, kuriems yra svarbu prakišti vieną ar kitą produktą (Paliukas tau to netaikau, nes atsakymai konkretūs ir bent jau man tikrai nesimatė jokių spekuliacijų).
O dėl to, kad GEO (beje būsiu vienas iš jų smile.gif ) "spekuliuoja" katilinės, kamino, sandėliuko kurui ir pan. įrengtimio kaštais, tai nepavadinčiau to spekuliacija- elementariai aš skaičiavau visus kaštus, kiek man kainuotų įrengti tokio pat komforto šildymo sistemą kai šalia nėra dūjų- lieka kk su didele bačka- bet patogumu to nepavadinsi, ŠS oras-vanduo- kolkas įrengti pavyzdžiai rodo didelį minusą šiai sistemai, gruntas-vanduo - be komentarų apart kainos, granulinis pečius- tvarkingai padarius komfortas panašus į ŠS gruntas-vanduo, beje išlaidos (įvertinant katilinę, sandėliuką, kaminą ir visą automatiką) irgi panašios -ŠS yra šiek tiek brangiau jeigu galimas tik vertikalus kolektorius (mano atveju skirtumas apie 5-6 tūkst.) nuo visos sistemos kainos.
Atsakyti
QUOTE(virpas @ 2011 05 10, 07:54)
Šiaip gal spekuliuoja tie, kuriems yra svarbu prakišti vieną ar kitą produktą (Paliukas tau to netaikau, nes atsakymai konkretūs ir bent jau man tikrai nesimatė jokių spekuliacijų).
O dėl to, kad GEO (beje būsiu vienas iš jų smile.gif ) "spekuliuoja" katilinės, kamino, sandėliuko kurui ir pan. įrengtimio kaštais, tai nepavadinčiau to spekuliacija- elementariai aš skaičiavau visus kaštus, kiek man kainuotų įrengti tokio pat komforto šildymo sistemą kai šalia nėra dūjų- lieka kk su didele bačka- bet patogumu to nepavadinsi, ŠS oras-vanduo- kolkas įrengti pavyzdžiai rodo didelį minusą šiai sistemai, gruntas-vanduo - be komentarų apart kainos, granulinis pečius- tvarkingai padarius komfortas panašus į ŠS gruntas-vanduo, beje išlaidos (įvertinant katilinę, sandėliuką, kaminą ir visą automatiką) irgi panašios -ŠS yra šiek tiek brangiau jeigu galimas tik vertikalus kolektorius (mano atveju skirtumas apie 5-6 tūkst.) nuo visos sistemos kainos.

Kolkas viską sudėjus man atrodo geriausias sprendimas oro šilumos siurbliai. Prieš priimant sprendimą stengiuosi rasti kiek galima daugiau jų silpnųjų pusių. Gal Virpai galėtumėte plačiau parašyti apie kokius jų trūkumus jums papasakojo?
Atsakyti
Aš čia įsikišiu į diskusiją visai nežinodama jūsų nuostatų dėl šildymo sistemų, nes neturiu laiko skaityti tiek daug, net šešta tema jau eina... Tad nepykit jei kažką parašysiu labai diletantiškai. Gyvenam kaime, name su kieto kuro katilu, yra židinys, miško turim daug, malkų pirkti nereikia, kūrenam kada norim ir kiek norim, neskaičiuodami kaštų, jau dvidešimt metų. Bet... jau kaip užknisa tas malkų nešiojimas doh.gif iš miško rudenį atvežtas į kiemą reikia sukrauti į rietuves, po to kūrenimui prisinešti į rūsį, po to į dieną keletą kartų mesti į krosnį. Nuo lėto degimo, kaminas užsikemša iki visiško užakimo, dūmai pradeda virsti į vidų, kažkas (šiaip gerai kai namie yra tas kažkas) turi lipti ant stogo ir jį išvalyti pradaužymo būdu... Išvažiuoti su visa šeima žiemą ilgesniam laikui nei para negali, nes kažkas turi kūrenti. Užkniso negyvai doh.gif Ruošiamės statyti kitą namą, ir aš galvoju tik apie geoterminį šildymą. Geriau jau tas savo malkas iš miško parduoti ir susimokėti už elektrą... Tiesa, židinį per metus pakuriam tik kokį vieną-du kartus. Stovi griozdas nenaudojamas... doh.gif dulkes kaupia biggrin.gif ai, žvakutes pasidėt galima ar šiaip kokias nereikalingas dovanų gautas bezdieluškas... biggrin.gif
Na iš principo, tai man visai patogu: pigu, šilta. Bet tam, kuris kūrena bei pelenus semia, beigi tvarko visą sistemą, rankos nelabai į inteligento bepanašios.... sausos, net suskirdę, jokie tepalai nebepadeda, ir toks kūrybinis darbas pradeda vest iš pusiausvyros laugh.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 10 gegužės 2011 - 08:30
QUOTE(Vitra @ 2011 05 10, 08:18)
Aš čia įsikišiu į diskusiją visai nežinodama jūsų nuostatų dėl šildymo sistemų, nes neturiu laiko skaityti tiek daug, net šešta tema jau eina... Tad nepykit jei kažką parašysiu labai diletantiškai. Gyvenam kaime, name su kieto kuro katilu, yra židinys, miško turim daug, malkų pirkti nereikia, kūrenam kada norim ir kiek norim, neskaičiuodami kaštų, jau dvidešimt metų. Bet... jau kaip užknisa tas malkų nešiojimas  doh.gif iš miško rudenį atvežtas į kiemą reikia sukrauti į rietuves, po to kūrenimui prisinešti į rūsį, po to į dieną keletą kartų mesti į krosnį. Nuo lėto degimo, kaminas užsikemša iki visiško užakimo, dūmai pradeda virsti į vidų, kažkas (šiaip gerai kai namie yra tas kažkas) turi lipti ant stogo ir jį išvalyti pradaužymo būdu... Išvažiuoti su visa šeima žiemą ilgesniam laikui nei para negali, nes kažkas  turi kūrenti. Užkniso negyvai  doh.gif Ruošiamės statyti kitą namą, ir aš galvoju tik apie geoterminį šildymą. Geriau jau tas savo malkas iš miško parduoti ir susimokėti už elektrą... Tiesa, židinį per metus pakuriam tik kokį vieną-du kartus. Stovi griozdas nenaudojamas...  doh.gif dulkes kaupia biggrin.gif ai, žvakutes pasidėt galima ar šiaip kokias nereikalingas dovanų gautas bezdieluškas... biggrin.gif
Na iš principo, tai man visai patogu: pigu, šilta. Bet tam, kuris kūrena bei pelenus semia, beigi tvarko visą sistemą, rankos nelabai į inteligento bepanašios.... sausos, net suskirdę, jokie tepalai nebepadeda, ir toks kūrybinis darbas pradeda vest iš pusiausvyros laugh.gif.

Jūs visiškai teisi. Tik nereikia taip sau galvos daužyt. biggrin.gif
O jei dar nekitamet naują namą statysite, tai gal vertėtų dabartiniame name pasistatyt akumuliacinę talpą? Ir pečių galėsite rečiau kurenti , ir kaminas mažiau užsikimšinės ir iš namų galėsite išvažiuoti bent jau keliom dienom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 10 gegužės 2011 - 08:35
QUOTE(DEU @ 2011 05 10, 09:34)
Jūs visiškai teisi. Tik nereikia taip sau galvos daužyt.  biggrin.gif
O jei dar nekitamet naują namą statysite, tai gal vertėtų dabartiniame name pasistatyt akumuliacinę talpą? Ir pečių galėsite rečiau kurenti , ir kaminas mažiau užsikimšinės ir iš namų galėsite išvažiuoti bent  jau keliom dienom.

Žodžiais tai statau jau šiandien biggrin.gif Nebesinori jokių investicijų šiame name, kūrėjas pakentės laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2011 05 10, 09:37)
Žodžiais tai statau jau šiandien biggrin.gif Nebesinori jokių investicijų šiame name, kūrėjas pakentės laugh.gif

Klausimas ne i tema - o kuom dabartinis namas ne prie sirdies?
Atsakyti