Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šlapimo takų bėdos: uždegimas, akmenligė

QUOTE(Pujolis @ 2011 11 15, 11:28)
Mano katinas dabar valgo Hill's c/d konservus ir jau antra karta stipriai suviduriavo, o snd dar ir isveme tuos konservus. Kaip manot, kas cia gali but? Gal netinka jam tie konservai? Katinas iki tol turejo siokiu tokiu problemeliu del viduriu uzkietejimo, bet kad viduriuotu ar vemtu, tai sito per 4 metus nera buve...Ka manot? Gal tas Hill's jau pasidare lievas kaip ir Royalis?

Nuo konservu maniskiams visiems keturies skysteja viduriai, kad viduriuotu nera buve, bet as ir neseriu konservais nuolat, gauna maksimum pora kart per savaite ir davimo diena visada viduriai buna kitokie.
Beabejo gali ir apskritai netikti butent sie konservai, ir tai nebutinai reiskia, kad konservai blogi. PVZ. maniskiai nuo super puper visu garbinamo virbaco tustinosi su krauju.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2011 11 15, 14:49)
Nuo konservu maniskiams visiems keturies skysteja viduriai, kad viduriuotu nera buve, bet as ir neseriu konservais nuolat, gauna maksimum pora kart per savaite ir davimo diena visada viduriai buna kitokie.
Beabejo gali ir apskritai  netikti butent sie konservai, ir tai nebutinai reiskia, kad konservai blogi. PVZ. maniskiai nuo super puper visu garbinamo virbaco  tustinosi su krauju.

Nu as konservus duodu del akmenliges profilaktikos. Sausiakai jam netinka, nes kieteja viduriai ir jis beveik negeria vandens. Seriau as tais konservais ji ne viena menesi, ir s/d, ir c/d ir nieko blogo nesidare, smelis istirpo. Dabar nupirkau is zoopasarai.lt, gal jie kazkokius nekokybiskus pardavineja g.gif Jau net neisivaizduoju kuom ji sert...Gal kas zinot gera naturalia dieta struvitu akmenlige serganciam katinui?Ar gal kokybiskesnius konservus?Siaip tai visos problemos pas mano katina prasidejo, kai as ji pradejau sert Hill's sausiaku kastruotiems katinams. Nezinau, gal cia sutapimas, bet dabartine situacija neramina. Kai visa laika kietai sikantis katinas pradejo viduriuot, o paskui dar vemt, tai man tas Hill's jau kelia rimtu itarimu...
Atsakyti
Noriu paklaust, ar bandet kas specific konservus, skirtus profilaktikai nuo struvitu formavimosi? Reikia staigiai man kazkokio kito maisto ieskot, negaliu to Hill's daugiau duot, nes kacas jau trecia karta nuo jo ziauriai apsitriede...Kaip galvojat, ka geriau pirkt, specific ar eukanuba?Gal dar kazka gero zinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 22 lapkričio 2011 - 14:12
QUOTE(Pujolis @ 2011 11 22, 16:11)
Noriu paklaust, ar bandet kas specific konservus, skirtus profilaktikai nuo struvitu formavimosi? Reikia staigiai man kazkokio kito maisto ieskot, negaliu to Hill's daugiau duot, nes kacas jau trecia karta nuo jo ziauriai apsitriede...Kaip galvojat, ka geriau pirkt, specific ar eukanuba?Gal dar kazka gero zinot?

Gal ir ne i tema,bet as savo nykstukiniam pinceriui duodu Specifik nuo akmenu,aisku ji galima duoti tik keleta menesiu,cia ne pastoviam naudojimui..Mano suo labai isrankus maistui,Hillso nelabai esdavo o Specifik su malonumu eda
Atsakyti
Na, jei kam idomu, tai pasidalinsiu patirtim. Isbandem Specific konservus akmenliges profilaktikai. Atrodo, kad neblogai tinka, katinas ir neviduriuoja, ir ne per kietai tustinasi thumbup.gif Valgo irgi noriai, bet ne taip godziai, kaip Hill's.
Atsakyti
Sveikos,
mano katinas(jam 4m.) pradejo neprasysiot...net nebelipa i savo dezute,o belekur tupia ir kokia po 3 minutes tupi kol islasina...arba kaskiek pasysioja. Kokia galiu jam suteikt pirma pagalba?Varksiuko labai gaila... ir kampus jau baigia visus apsysiot.
as ne Lietuvoj randuos ir pas mus daba vakaras.Vet. niekaip .sad.gif ka daryt?
sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zora. @ 2012 06 27, 06:35)
Sveikos,
mano katinas(jam 4m.) pradejo neprasysiot...net nebelipa i savo dezute,o belekur tupia ir kokia po 3 minutes tupi kol islasina...arba kaskiek pasysioja. Kokia galiu jam suteikt pirma pagalba?Varksiuko labai gaila... ir kampus jau baigia visus apsysiot.
sad.gif

Pati čia nieko nepadarysit, reikia kuo skubiau pas veterinarą vežt, gal koks budintis yra? Nes čia laikas labai svarbus, paskui gali būt vėlu. Sėkmės jum, laikykitės console.gif
Atsakyti
QUOTE(Zora. @ 2012 06 27, 07:35)
Sveikos,
sad.gif

Pirma pagalba butu no-spa, reikia sugirdyt arba suleist 1/8 dali zmogiskos dozes.Leidziami veikia geriau. Ir kai tik atsiras galimybe, nuvezt katineli pas veterinara ir nusivezt kartu tyrimams kaciaus rytini slapima, po pasiusiojimo 2 valandu begy sysiu reikia pristatyt veterinarui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 27 birželio 2012 - 09:35
Man atrodo, mano katinukas susidūrė su ta pačia problema cry.gif Šiandien pastebėjau, kad eina dažnai į dėžutę, bet nieko nepadaro verysad.gif Išsikviečiau veterinarą, dabar laukiu verysad.gif Papasakokit ar labai baisi ta kateterizacija? verysad.gif
Atsakyti
Na visa laimė, nepasitvirtino smile.gif Katinukui uzdegimas, vaistukus leisimes ir viskas gerai turetu buti smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aš su tokiu klausimu kreipiuosi.. Prieš pusmetį pasiėmiau auginti persų veislės katiną. Katinas 3 metų amžiaus, kastruotas. Šeiminkė jį iki šiol maitino paprastu maistu, ir manęs neįspėjo, kad būtina katiną maitintį tik kastruotiems skirtu maistu.
Taigi katinas pradėjo dažniau sisioti, ir betkur! Sukėlė nerimą jo toks elgesys, tad apsilankėme pas veterinarą. Pasakiau jam kokios bėdos. Sakė, nedelsti, pradėti vartoti specialiai kastruotiems katinams skirtą maistą. Ar tą maistą duoti nuolat? Ar galima pakeisti ir į paprastą maistelį iš parduotuvės?
Atsakyti
QUOTE(mejja @ 2012 08 23, 18:15)
Sveikos,
Aš su tokiu klausimu kreipiuosi.. Prieš pusmetį pasiėmiau auginti persų veislės katiną.  Katinas 3 metų amžiaus, kastruotas. Šeiminkė jį iki šiol maitino paprastu maistu, ir manęs neįspėjo, kad būtina katiną maitintį tik kastruotiems skirtu maistu.
Taigi katinas pradėjo dažniau sisioti, ir betkur! Sukėlė nerimą jo toks elgesys, tad apsilankėme pas veterinarą. Pasakiau jam kokios bėdos. Sakė, nedelsti, pradėti vartoti specialiai kastruotiems katinams skirtą maistą. Ar tą maistą duoti nuolat? Ar galima pakeisti ir į paprastą maistelį iš parduotuvės?

maistas būtinas tik specializuotas,jokiu būdu ne iš parduotuvės,nuo jo galit netekti katinuko,jei jis jau dabar sunkiai sisioja ,vadinasi formuojasi šlapimo pūslėje akmenys,gali pradėt sisiot su krauju ar iš vis nustoti sisioti,bus labai blogai tuomet verysad.gif ,todėl rekomenduoju šerti tik specializuotu ir kuo greičiau ,be svarstymų, tinka tik Specific,HILLs ir Eucanuba (tik šitų trijų firmų,kitomis nepasitikėkit,turiu karčios patirties)firmų šlapimo takų akmenis tirpdantys maistai,perkami vet vaistinėse,jokiu būdu nepirkit KiKos maistų,berods natur protect vadinasi ,jie sako ,kad jis tinkamas ,bet patikėkit ,tai toks pats Š..kaip ir visi wiskasai ir tt,iš savo pairties sakau verysad.gif ,tokį maistą reikia šerti tris kturis mėnesiu ,po t daryt šlapimo tyrimą dėl struvitų,jei jų nėra ,galima pereiti prie tų pačių firmų bet neleidžiančio akmenims susidaryti maisto,nors retkarčiais būna ir taip ,kad tą tirpdantį reikia duoti pastoviai ,kaip kad mano katinui nutiko,net šeriant tuo maistu akmenys visdėlto vistiek susidaro..žodžiu bendraukit su veterinarais ,sekit šlapimo tyrimą ir šerkite tik tuo maistu,nieko kito,ir nuos stalo nieko negalima taip pat,čia rimtas reikalas verysad.gif ..jei kas neaišku rašykit į AŽ
Atsakyti