As su klausimėliu idomiu kepu valstiečių duonelę, viską dedu pagal receptą. Kartą jį koregavau, bet iskilo puikiai. O va, dabar antras kepaliukas neiskyla kaip reikiant, nors kad nekyla pasakyt negaliu. Sunkoka paaiskint problemą, nes duonelė gaunasi puri, tokia kaip ir anksciau, tik skirtumas tas, kad iš pradžių kai duonelė iškepdavo, man būdavo pilnas kepimo kibirėlis, o dabar jau antras kepaliukas užima tik panašiai apie pusę kibirėlio normų nekeičių, dedu viską pagal receptą.
Prisiminiau.. bet nemanau, kad tai gali būti priežastis. Nusipirkau rupius kvietinius miltus, nes pirmieji baigėsi, tai su jais ir kepė man tie du kepaliukai. Bet tiek ankstesni, tiek šie pirkti miltai man pasirodė truputi skirtingi, nors tas pats gamintojas (maximje pirkau iš ekologikų prekių lentynos) bet, kažin, ar tai galėjo turėt įtakos mielių nekeičiau. Tai taip ir nesuprantu, kame bėda. Į antrąjį kepaliuką dar ir raugo truputį dėjau, bet vistiek pusė kibirėlio
QUOTE(Elika @ 2009 08 06, 10:47)
As su klausimėliu idomiu kepu valstiečių duonelę, viską dedu pagal receptą. Kartą jį koregavau, bet iskilo puikiai. O va, dabar antras kepaliukas neiskyla kaip reikiant, nors kad nekyla pasakyt negaliu. Sunkoka paaiskint problemą, nes duonelė gaunasi puri, tokia kaip ir anksciau, tik skirtumas tas, kad iš pradžių kai duonelė iškepdavo, man būdavo pilnas kepimo kibirėlis, o dabar jau antras kepaliukas užima tik panašiai apie pusę kibirėlio normų nekeičių, dedu viską pagal receptą.
Prisiminiau.. bet nemanau, kad tai gali būti priežastis. Nusipirkau rupius kvietinius miltus, nes pirmieji baigėsi, tai su jais ir kepė man tie du kepaliukai. Bet tiek ankstesni, tiek šie pirkti miltai man pasirodė truputi skirtingi, nors tas pats gamintojas (maximje pirkau iš ekologikų prekių lentynos) bet, kažin, ar tai galėjo turėt įtakos mielių nekeičiau. Tai taip ir nesuprantu, kame bėda. Į antrąjį kepaliuką dar ir raugo truputį dėjau, bet vistiek pusė kibirėlio
Gali būt dėl miltų, aš dariau su rupiais miltais duona, o kita karta, su tais pačiais miltais, tik juos dar su kavamalė sumaliau, skirtumas buvo, antras kepaliukas daugiau iškilo
QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 06, 12:46)
Gali būt dėl miltų, aš dariau su rupiais miltais duona, o kita karta, su tais pačiais miltais, tik juos dar su kavamalė sumaliau, skirtumas buvo, antras kepaliukas daugiau iškilo
Na, reikės pabandyt juos pamalti įdomus čia variantas
Panašu, kad miltų permalimas padėjo bet... kepaliukas iškilo, o jau kaip viršus atrodo... ne gražiai pakilęs, o taip įdubęs, kad net pluta sutrūkusi. Jau ten visa duobė jėtau jėtau, negi tiek bėdų vien dėl miltų pakeitimo
Sveikos kepėjėlės
Noriu ir aš prisijungt į jūsų būrį
Nusipirkom duonkepę Panasonic SD255
Ir vakar kepėm pirmąją duonelę
Receptuką ėmėm iš knygos, buvusios prie duonkepės
1arb š. mielių
400g miltų (rašo strong flour)
1arb š cukraus
1arb š druskos
15g sviesto
280ml vandens
Gavos čia mums mediam kepaliukas. Užstatėm ant mediam apskrūdimo, ale man vistiek kažkaip viršus dar per šviesus... Reiks bandyt ant dark užstatyt kitą kartą.
Šiandienos planas- važiuoti į parduotuvę pirkti įv. miltų
Ir vakar kepėm pirmąją duonelę
Receptuką ėmėm iš knygos, buvusios prie duonkepės
1arb š. mielių
400g miltų (rašo strong flour)
1arb š cukraus
1arb š druskos
15g sviesto
280ml vandens
Gavos čia mums mediam kepaliukas. Užstatėm ant mediam apskrūdimo, ale man vistiek kažkaip viršus dar per šviesus... Reiks bandyt ant dark užstatyt kitą kartą.
QUOTE(laurechka @ 2009 08 07, 09:27)
Sveika prisijungusi
O viršus ir bus šviesesnis negu šonai, nors ir dark statysi
QUOTE(laurechka @ 2009 08 07, 10:27)
Sveikos kepėjėlės
Jei nepaslaptis i kur pirkot ir kiek kainavo ši duonkepė? Kaip tik į tokią dairausi
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 08 07, 21:18)
Jei nepaslaptis i kur pirkot ir kiek kainavo ši duonkepė? Kaip tik į tokią dairausi
Na, mes gyvenam ne LT (Airijoj). Pirkom internetinėj parduotuvėj. 110e mokėjom (kai parduotuvės kaina 170e beveik)....
Vakar kepėm ruginę duonelę. Nuotrauką ir receptuką įdėsiu grįžus iš baseino
Mūsų ruginė duonelė
2,5 šaukštelio mielių
500g ruginių miltų
2šaukšteliai druskos
2šaukšteliai cukraus
3 šaukšteliai aliejaus
440ml vandens
Kepėm duonkepėj (yra ruginės duonos funkcija), tad kapaliukas kvadratinis
2,5 šaukštelio mielių
500g ruginių miltų
2šaukšteliai druskos
2šaukšteliai cukraus
3 šaukšteliai aliejaus
440ml vandens
Kepėm duonkepėj (yra ruginės duonos funkcija), tad kapaliukas kvadratinis
QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 07, 15:35)
Na šiandien kepiau duonytę ir aš Modifikavau duonkepės elementarųjį receptą ir pridėjau sėmenų, saulėje džiovintų pomidorų, provanso žolelių ir sėlenėlių. duona iškilo idealiai.
Supratau, kad viršus apkepa gerai tada kai duona gerai iškylą ir kepaliukas būna didelis, o kai mažas - viršus tai per šviesus man...
QUOTE(jadzka @ 2009 08 09, 23:12)
Na šiandien kepiau duonytę ir aš Modifikavau duonkepės elementarųjį receptą ir pridėjau sėmenų, saulėje džiovintų pomidorų, provanso žolelių ir sėlenėlių. duona iškilo idealiai.
Supratau, kad viršus apkepa gerai tada kai duona gerai iškylą ir kepaliukas būna didelis, o kai mažas - viršus tai per šviesus man...
gal būtų galima sužinoti, kur pirkote sėlenėles?
QUOTE(Elika @ 2009 08 10, 08:23)
gal būtų galima sužinoti, kur pirkote sėlenėles?
Taigi kiekvienam prekybcentryje yra jų Dažniausia prie miltų / kruopų arba prie sveikuoliškų prekių.
O Klaipėdoj Akropolio Maximoje netgi radau rugių kruopų Tiesa kainos nepamenu... Bus į Rugelį, tik nežinau kaip su jom elgtis : spėju pabrinkyti reiktų kažkiek prieš kepant :