Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

As su klausimėliu idomiu g.gif kepu valstiečių duonelę, viską dedu pagal receptą. Kartą jį koregavau, bet iskilo puikiai. O va, dabar antras kepaliukas neiskyla kaip reikiant, nors kad nekyla pasakyt negaliu. Sunkoka paaiskint problemą, nes duonelė gaunasi puri, tokia kaip ir anksciau, tik skirtumas tas, kad iš pradžių kai duonelė iškepdavo, man būdavo pilnas kepimo kibirėlis, o dabar jau antras kepaliukas užima tik panašiai apie pusę kibirėlio unsure.gif normų nekeičių, dedu viską pagal receptą.
Prisiminiau.. doh.gif bet nemanau, kad tai gali būti priežastis. g.gif Nusipirkau rupius kvietinius miltus, nes pirmieji baigėsi, tai su jais ir kepė man tie du kepaliukai. Bet tiek ankstesni, tiek šie pirkti miltai man pasirodė truputi skirtingi, nors tas pats gamintojas (maximje pirkau iš ekologikų prekių lentynos) g.gif bet, kažin, ar tai galėjo turėt įtakos g.gif mielių nekeičiau. Tai taip ir nesuprantu, kame bėda. Į antrąjį kepaliuką dar ir raugo truputį dėjau, bet vistiek pusė kibirėlio unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elika @ 2009 08 06, 10:47)
As su klausimėliu idomiu  g.gif  kepu valstiečių duonelę, viską dedu pagal receptą. Kartą jį koregavau, bet iskilo puikiai. O va, dabar antras kepaliukas neiskyla kaip reikiant, nors kad nekyla pasakyt negaliu. Sunkoka paaiskint problemą, nes duonelė gaunasi puri, tokia kaip ir anksciau, tik skirtumas tas, kad iš pradžių kai duonelė iškepdavo, man būdavo pilnas kepimo kibirėlis, o dabar jau antras kepaliukas užima tik panašiai apie pusę kibirėlio  unsure.gif normų nekeičių, dedu viską pagal receptą.
Prisiminiau..  doh.gif bet nemanau, kad tai gali būti priežastis.  g.gif  Nusipirkau rupius kvietinius miltus, nes pirmieji baigėsi, tai su jais ir kepė man tie du kepaliukai. Bet tiek ankstesni, tiek šie pirkti miltai man pasirodė truputi skirtingi, nors tas pats gamintojas (maximje pirkau iš ekologikų prekių lentynos)  g.gif bet, kažin, ar tai galėjo turėt įtakos  g.gif  mielių nekeičiau. Tai taip ir nesuprantu, kame bėda. Į antrąjį kepaliuką dar ir raugo truputį dėjau, bet vistiek pusė kibirėlio  unsure.gif  g.gif

Gali būt dėl miltų, aš dariau su rupiais miltais duona, o kita karta, su tais pačiais miltais, tik juos dar su kavamalė sumaliau, skirtumas buvo, antras kepaliukas daugiau iškilo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 06, 12:46)
Gali būt dėl miltų, aš dariau su rupiais miltais duona, o kita karta, su tais pačiais miltais, tik juos dar su kavamalė sumaliau, skirtumas buvo, antras kepaliukas daugiau iškilo


g.gif Na, reikės pabandyt juos pamalti g.gif įdomus čia variantas g.gif
Atsakyti
Panašu, kad miltų permalimas padėjo bigsmile.gif bet... doh.gif kepaliukas iškilo, o jau kaip viršus atrodo... doh.gif ne gražiai pakilęs, o taip įdubęs, kad net pluta sutrūkusi. Jau ten visa duobė unsure.gif doh.gif jėtau jėtau, negi tiek bėdų vien dėl miltų pakeitimo doh.gif wacko.gif mastau.gif
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės wink.gif
Noriu ir aš prisijungt į jūsų būrį smile.gif
Nusipirkom duonkepę Panasonic SD255
user posted image

Ir vakar kepėm pirmąją duonelę thumbup.gif
user posted image
Receptuką ėmėm iš knygos, buvusios prie duonkepės
1arb š. mielių
400g miltų (rašo strong flour)
1arb š cukraus
1arb š druskos
15g sviesto
280ml vandens

Gavos čia mums mediam kepaliukas. Užstatėm ant mediam apskrūdimo, ale man vistiek kažkaip viršus dar per šviesus... ax.gif Reiks bandyt ant dark užstatyt kitą kartą.
Šiandienos planas- važiuoti į parduotuvę pirkti įv. miltų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2009 08 07, 09:27)
Gavos čia mums mediam kepaliukas. Užstatėm ant mediam apskrūdimo, ale man vistiek kažkaip viršus dar per šviesus... ax.gif  Reiks bandyt ant dark užstatyt kitą kartą.
Šiandienos planas- važiuoti į parduotuvę pirkti įv. miltų smile.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif
O viršus ir bus šviesesnis negu šonai, nors ir dark statysi
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2009 08 07, 10:27)
Sveikos kepėjėlės wink.gif
Noriu ir aš prisijungt į jūsų būrį smile.gif
Nusipirkom  duonkepę Panasonic SD255
user posted image



Jei nepaslaptis i kur pirkot ir kiek kainavo ši duonkepė? Kaip tik į tokią dairausi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 08 07, 21:18)
Jei nepaslaptis i kur pirkot ir kiek kainavo ši duonkepė? Kaip tik į tokią dairausi  blush2.gif

Na, mes gyvenam ne LT (Airijoj). Pirkom internetinėj parduotuvėj. 110e mokėjom (kai parduotuvės kaina 170e beveik)....

Vakar kepėm ruginę duonelę. Nuotrauką ir receptuką įdėsiu grįžus iš baseino wink.gif
Atsakyti
Mūsų ruginė duonelė smile.gif
2,5 šaukštelio mielių
500g ruginių miltų
2šaukšteliai druskos
2šaukšteliai cukraus
3 šaukšteliai aliejaus
440ml vandens

Kepėm duonkepėj (yra ruginės duonos funkcija), tad kapaliukas kvadratinis smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 08 07, 15:35)
Sveika prisijungusi 4u.gif
O viršus ir bus šviesesnis negu šonai, nors ir dark statysi


Na šiandien kepiau duonytę ir aš ax.gif Modifikavau duonkepės elementarųjį receptą ir pridėjau sėmenų, saulėje džiovintų pomidorų, provanso žolelių ir sėlenėlių. duona iškilo idealiai.

Supratau, kad viršus apkepa gerai tada kai duona gerai iškylą ir kepaliukas būna didelis, o kai mažas - viršus tai per šviesus man...
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 08 09, 23:12)
Na šiandien kepiau duonytę ir aš  ax.gif Modifikavau duonkepės elementarųjį receptą ir pridėjau sėmenų, saulėje džiovintų pomidorų, provanso žolelių ir sėlenėlių. duona iškilo idealiai.

Supratau, kad viršus apkepa gerai tada kai duona gerai iškylą ir kepaliukas būna didelis, o kai mažas - viršus tai per šviesus man...


gal būtų galima sužinoti, kur pirkote sėlenėles? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elika @ 2009 08 10, 08:23)
gal būtų galima sužinoti, kur pirkote sėlenėles?  ax.gif


Taigi kiekvienam prekybcentryje yra jų mirksiukas.gif Dažniausia prie miltų / kruopų arba prie sveikuoliškų prekių.
O Klaipėdoj Akropolio Maximoje netgi radau rugių kruopų ax.gif Tiesa kainos nepamenu... Bus į Rugelį, tik nežinau kaip su jom elgtis g.gif: spėju pabrinkyti reiktų kažkiek prieš kepant g.gif:
Atsakyti