sveikos
pas mane tai šiuo metu maišosi plikyta kvietinė duonelė su salyklu, mums ji labiausiai patinka tik pridedu papildomai dar kmynų(recepte nenurodyta). teko pora kartų į duoną įdėti Romos kmynų(pirkau delonoje),tai duonelė turėjo tokį nelabai skanaus kvapo ir skonio prieskonį nuo jų, panašų kaip gvazdikėlių, niekam nepatiko, bet kol supratau nuo ko tai yra, tai net dvi duonas išmečiau, nes pirmą kartą galvojau kad nuo kepintų saulėgražų ir moliūgų kurias perdaug pakepinau, o jau antrą kartą jų nedėjau, tik tų pačių Romos kmynų ir supratau, kad nuo jų, dabar su paprastais kmynais darau, super gaunasi, tiesa man miltų pagal parašytą receptą mažiau reikia
tiesa, ar kas nori pieno miltelių, galiu ir po pusė kilogramo parduoti, pusė kg. 3Lt, kilogramas 5Lt. labai geri, skanūs,švieži jau bandžiau į pyragą, tik proporcijų nežinojau tai iš akies dėjau
QUOTE(jadzka @ 2009 08 04, 08:32)
Vat prireklamavot, reisk ir man kepti ją Tik gal jau rytoja Nors... gal šiandien vakare irgi sugalvosiu
Vakarykštė juoda duonytė gavosi :
Vakarykštė juoda duonytė gavosi :
Tikrai verta pabandyti ne veltui giriam
QUOTE(Renatelem @ 2009 08 04, 08:57)
Aš irgi dažniausiai kepu Valstiečių duoną, tik dar įdedu raugo, salyklo, sėmenų, kmynų, kartais saulėgrąžų, grikių miltų ir šiek tiek mažiau kvietinių miltų. Na šiek tiek pakeičiau receptuką.
Gal galima tikslesnį receptuką?
Mergaitės, gal galit pasiūlyt kokį juodos duonos receptuką? Aš čia radau nemažai, bet neišsirenku kokią kepti Norisi labiau ruginės, kad būtų kuo mažiau kvietinių miltų, bet kiek paskaičiau, tai kai kur radau, kad tokia duonelė duonkepėje nelabai iškepa Savaitgalį bandysiu ruosti tešlą rankomis ir rauginti jau kaip priklauso ruginei ir kepti duonkepėje, bet iki to norėtųsi bandyt ir kokią greitesnę išssikept paragaut Sakau, gal kuri pasiūlys kažką konkretesnio?
QUOTE(Ninin @ 2009 08 03, 19:40)
Receptukuose užmačiau keksą Zebrą. Gal kaskepė? Kodėl jis prie duonkepių: ar tik maišymas duonkepėje, ar ir kepamas kažkaip duonkepėje?
Noriu kokios skanaus keksiuko pusryčiams
Noriu kokios skanaus keksiuko pusryčiams
Aš tešlą minkiau duonkepei ir kepiau ten pat
QUOTE(paiduke @ 2009 08 04, 08:33)
tiesa, ar kas nori pieno miltelių, galiu ir po pusė kilogramo parduoti, pusė kg. 3Lt, kilogramas 5Lt. labai geri, skanūs,švieži jau bandžiau į pyragą, tik proporcijų nežinojau tai iš akies dėjau
aš paimčiau, parašyk į AŽ
QUOTE(Elika @ 2009 08 04, 09:36)
Tikrai verta pabandyti ne veltui giriam
Gal galima tikslesnį receptuką?
Mergaitės, gal galit pasiūlyt kokį juodos duonos receptuką? Aš čia radau nemažai, bet neišsirenku kokią kepti Norisi labiau ruginės, kad būtų kuo mažiau kvietinių miltų, bet kiek paskaičiau, tai kai kur radau, kad tokia duonelė duonkepėje nelabai iškepa Savaitgalį bandysiu ruosti tešlą rankomis ir rauginti jau kaip priklauso ruginei ir kepti duonkepėje, bet iki to norėtųsi bandyt ir kokią greitesnę išssikept paragaut Sakau, gal kuri pasiūlys kažką konkretesnio?
Gal galima tikslesnį receptuką?
Mergaitės, gal galit pasiūlyt kokį juodos duonos receptuką? Aš čia radau nemažai, bet neišsirenku kokią kepti Norisi labiau ruginės, kad būtų kuo mažiau kvietinių miltų, bet kiek paskaičiau, tai kai kur radau, kad tokia duonelė duonkepėje nelabai iškepa Savaitgalį bandysiu ruosti tešlą rankomis ir rauginti jau kaip priklauso ruginei ir kepti duonkepėje, bet iki to norėtųsi bandyt ir kokią greitesnę išssikept paragaut Sakau, gal kuri pasiūlys kažką konkretesnio?
Elika, as kepu ruginę duonytę,kažkur radau
šį receptuką
4v.š salyklo (reikia užplikyti su 80ml verdančio vandens)
Į duonkepę supilti 330ml vandens ir atvėsusį salyklą
2 šaukštai medaus
2 v.š. aliejaus
2a.š. druskos
550g miltų (ruginių ir rupių kvietinių, proporcijos gali būti įvairios, aš dedu 250gr ruginių, o likusius kvietinius)
2a.š mielių
linų sėklų,kmynų, kepintų saulėgražų
pagal receptūrą galima dėti kalendrų sėklų, bet aš nededu, nes man jos nepatinka
pirmą kartą kepiau pagal šį receptą, o antrą kartą ir vėliau dar pridėjau 1v.š. sauso raugo, man skanesnė išėjo labiau iškilo
kepu programa skirta kepti duonai iš rupių miltų, pas mane 3 programa.
Skonis šios duono fantastiškas
QUOTE(norali @ 2009 08 04, 10:55)
Elika, as kepu ruginę duonytę,kažkur radau
šį receptuką
4v.š salyklo (reikia užplikyti su 80ml verdančio vandens)
Į duonkepę supilti 330ml vandens ir atvėsusį salyklą
2 šaukštai medaus
2 v.š. aliejaus
2a.š. druskos
550g miltų (ruginių ir rupių kvietinių, proporcijos gali būti įvairios, aš dedu 250gr ruginių, o likusius kvietinius)
2a.š mielių
linų sėklų,kmynų, kepintų saulėgražų
pagal receptūrą galima dėti kalendrų sėklų, bet aš nededu, nes man jos nepatinka
pirmą kartą kepiau pagal šį receptą, o antrą kartą ir vėliau dar pridėjau 1v.š. sauso raugo, man skanesnė išėjo labiau iškilo
kepu programa skirta kepti duonai iš rupių miltų, pas mane 3 programa.
Skonis šios duono fantastiškas
šį receptuką
4v.š salyklo (reikia užplikyti su 80ml verdančio vandens)
Į duonkepę supilti 330ml vandens ir atvėsusį salyklą
2 šaukštai medaus
2 v.š. aliejaus
2a.š. druskos
550g miltų (ruginių ir rupių kvietinių, proporcijos gali būti įvairios, aš dedu 250gr ruginių, o likusius kvietinius)
2a.š mielių
linų sėklų,kmynų, kepintų saulėgražų
pagal receptūrą galima dėti kalendrų sėklų, bet aš nededu, nes man jos nepatinka
pirmą kartą kepiau pagal šį receptą, o antrą kartą ir vėliau dar pridėjau 1v.š. sauso raugo, man skanesnė išėjo labiau iškilo
kepu programa skirta kepti duonai iš rupių miltų, pas mane 3 programa.
Skonis šios duono fantastiškas
Ačiū būtinai pabandysiu
Laba,
leiskit prisijungti prie duonos kepėjų Duonkepę turiu nuo balandžio pradžios. Pasidalinsiu mūsų šeimoj prigijusiais receptais
Ruginė duona su gira
400 ml giros (galima naudoti salyklą, 4 v.š. užpilti vandeniu (iš viso 400 ml))
1,5 v.š. cukraus (jei gira saldi, pakanka 1 v.š.)
1,5 a.š. druskos
1 v.š. kmynų
300 g. kvietinių miltų
260 g ruginių miltų
2 a.š. mielių
Balta duona su džiovintomis vyšniomis[B]
330 ml gazuoto vandens
1,5 v.š. cukraus
1,5 a.š. druskos
1,5 v.š. aliejaus
1 v.š. su kaupu džiovinto rozmarino
500 g kvietinių miltų
1 puodelis džiovintų vyšnių (galima dėti iškart, galima po signalo)
1,5 a.š. mielių
Balta duona su šviežiais agurkais ir krapais
3/4 puodelio burokine tarka tarkuotų šviežių agurkų (be sėklų, sultis nuvarvinti)
1/2 puodelio vandens
1/3 puodelio grietinės
3 puodeliai kvietinių miltų
2 a.š. cukraus
3/4 a.š. druskos
1/2 a.š. džiovintų krapų arba 1,5 a.š. šviežių krapų
1 a.š. mielių
Duona su džiovintais grybais ir česnaku
40 g džiovintų grybų
200 ml verdančio vandens
2 kiaušinių tryniai
4 skiltelės česnako (plonai supjaustytos)
525 g kvietinių miltų
1 a.š. druskos
2 a.š. cukraus
25 g sviesto
1 a.š. mielių
Grybus užpilti verdančiu vandeniu, palikti 15 min. Nupilti, grybus susmulkinti, nupiltą skystį papildyti vandeniu iki 325 ml, supilti į duonkepės indą. Ingredientus dėti pagal duonkepės instrukciją.
Duona su ryžių miltais[B]
250 ml pieno
1 kiaušinis
425 g kvietinių miltų
110 g ryžių miltų (galima sausos vaikiškos ryžių košės)
30 g sviesto
1,5 a.š. mielių
45 g razinų po signalo
Visas duonytes kepiau pagrindine duonkepės programa
leiskit prisijungti prie duonos kepėjų Duonkepę turiu nuo balandžio pradžios. Pasidalinsiu mūsų šeimoj prigijusiais receptais
Ruginė duona su gira
400 ml giros (galima naudoti salyklą, 4 v.š. užpilti vandeniu (iš viso 400 ml))
1,5 v.š. cukraus (jei gira saldi, pakanka 1 v.š.)
1,5 a.š. druskos
1 v.š. kmynų
300 g. kvietinių miltų
260 g ruginių miltų
2 a.š. mielių
Balta duona su džiovintomis vyšniomis[B]
330 ml gazuoto vandens
1,5 v.š. cukraus
1,5 a.š. druskos
1,5 v.š. aliejaus
1 v.š. su kaupu džiovinto rozmarino
500 g kvietinių miltų
1 puodelis džiovintų vyšnių (galima dėti iškart, galima po signalo)
1,5 a.š. mielių
Balta duona su šviežiais agurkais ir krapais
3/4 puodelio burokine tarka tarkuotų šviežių agurkų (be sėklų, sultis nuvarvinti)
1/2 puodelio vandens
1/3 puodelio grietinės
3 puodeliai kvietinių miltų
2 a.š. cukraus
3/4 a.š. druskos
1/2 a.š. džiovintų krapų arba 1,5 a.š. šviežių krapų
1 a.š. mielių
Duona su džiovintais grybais ir česnaku
40 g džiovintų grybų
200 ml verdančio vandens
2 kiaušinių tryniai
4 skiltelės česnako (plonai supjaustytos)
525 g kvietinių miltų
1 a.š. druskos
2 a.š. cukraus
25 g sviesto
1 a.š. mielių
Grybus užpilti verdančiu vandeniu, palikti 15 min. Nupilti, grybus susmulkinti, nupiltą skystį papildyti vandeniu iki 325 ml, supilti į duonkepės indą. Ingredientus dėti pagal duonkepės instrukciją.
Duona su ryžių miltais[B]
250 ml pieno
1 kiaušinis
425 g kvietinių miltų
110 g ryžių miltų (galima sausos vaikiškos ryžių košės)
30 g sviesto
1,5 a.š. mielių
45 g razinų po signalo
Visas duonytes kepiau pagrindine duonkepės programa
sveikutės kėpėjėlės
norėjau tik pasakyt, kad sorry, užsikasiau, su dviem vaikais ir svečiais lakstom po lietuvą, tai stabdau miltų pirkimą, kitą sav., kai namie būsiu, tuomet suderinsiu ir susikambinsiu, o tai dabar vos namo spėjam grįžt ir vėl į kelionę...
norėjau tik pasakyt, kad sorry, užsikasiau, su dviem vaikais ir svečiais lakstom po lietuvą, tai stabdau miltų pirkimą, kitą sav., kai namie būsiu, tuomet suderinsiu ir susikambinsiu, o tai dabar vos namo spėjam grįžt ir vėl į kelionę...
QUOTE(norali @ 2009 08 04, 10:55)
Skonis šios duono fantastiškas
as vakar i sita duonele irgi idejau pora saukstu raugo iskilo super ir nebesukrito, kaip kad anksciau budavo ir sumazinau biski mieliu
o as dedu 200 ruginiu ir likusius kvietinius.
o ir kalendra man tik sitai duonelei tinka
dabar prancuziska batona kepu
laumike, idomiu receptu idejai reiks isbandyti
Aš vis skaitau tą receptuką, kur duona su agurkais ir man kažkaip įdomu nelabai įsivaizduoju, kaip ten tie agurkai duonoje atrodo gal ir skanu, bet man atrodo taip nesuderinama..
Sveikos, kepėjėlės
Dažnokai paskaitinėdavau jūsų temą ir rinkausi įvairių idėjų, receptų ir patarimų. Duonkepę tai pat turiu, tik truputį mažiau su ja kepiau, nes ir jėgų nebuvo
Bet po truputį imu atsigauti ir pradedu vėl kibti į kepimus.
Labai sudomino duona su agurkais. Planuoju ją šiandien iškepti, kaip tik visų produktų turiu. O ir skonis turėtų būti toks įdomus. Ai, bet mane dabar prie visokių keistenybių traukia Išbandysiu ir pasidalinsiu su jumis kaip gavosi.
Dažnokai paskaitinėdavau jūsų temą ir rinkausi įvairių idėjų, receptų ir patarimų. Duonkepę tai pat turiu, tik truputį mažiau su ja kepiau, nes ir jėgų nebuvo
Bet po truputį imu atsigauti ir pradedu vėl kibti į kepimus.
Labai sudomino duona su agurkais. Planuoju ją šiandien iškepti, kaip tik visų produktų turiu. O ir skonis turėtų būti toks įdomus. Ai, bet mane dabar prie visokių keistenybių traukia Išbandysiu ir pasidalinsiu su jumis kaip gavosi.
QUOTE(LABUSKA @ 2009 08 05, 12:52)
Labai sudomino duona su agurkais. Planuoju ją šiandien iškepti, kaip tik visų produktų turiu. O ir skonis turėtų būti toks įdomus. Ai, bet mane dabar prie visokių keistenybių traukia Išbandysiu ir pasidalinsiu su jumis kaip gavosi.
Labai smalsu suzinot, kaip skonis
QUOTE(Elika @ 2009 08 05, 13:10)
Labai smalsu suzinot, kaip skonis
Lengva balta duonelė sumuštinukams su lengvu agurkų prieskoniu . Agurkai bemaišant tešlą susitrina, lieka žievelių ,,brūkšniukai.