Labai ačiū, merginos, už idėjos palaikymą. Matau, kad ne aš viena "pasinešusi" ant duonos kepimo Dar vienas prašymas: kadangi esu dar pakankamai žalia kepėja, nedaug ir visokių kepimo gudrybių žinau Tai jei žinot kokių įdomių produktų/pribumbasų duonos kepimui, brūkštelėkit čia ar į AŽ, būčiau labai dėkinga
Ir su miltais padėjote susidoroti :
mama Greta - 5 kg
Fregata - 3 kg
J@lanta - 5 kg
nataliuncik - 10 kg
rsc - 5 kg
Smulkiau parašysiu į AŽ.
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 14, 20:21)
man tai kazkaip per daug gerai ir prabangiai, net bandelems ne visada kiausinini musu
Ir aš niekada nededu kiaušinio į duoną. Aplamai, retai naudoju kiaušinius kepiniuose. Savaitgaliui kepiau VYNIOTINIŲ PYRAGĄ, ir tas be kiaušinių Receptą radau kažkuriam rusiškam kepėjų forume.
270 ml pieno
2 v.š. sviesto
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
450 g kvietinių miltų
1,5 a.š. sausų mielių
Įdaras: cinamonas, razinos, kakava, marcipaninė masė, uogienės ir t.t. (gali būti įvairūs)
Paruošti tešlą duonkepėje, režimas "mielinė tešla" be kepimo. Gautą tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti, aptepti įdaru ir suvynioti. Kadangi neišsirinkau, kokį įdarą dėti, dėjau visus skirtingus Vyniotinius sudėti atgal į duonkepę - du apačioj, du viršuj. Uždengti rankšluosčiu ir dar valandą pakildinti. Tada įjungti režimą "Kepimas". Labai skanu ir labai daug
Gal čia įžiūrėsit tuos skirtingus vyniotinius (viršutiniai kakavinis ir marcipaninis, apatiniai - razinos ir cinamonas su cukrum):