Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 29, 12:22)

laukine, patikek manim, po tokio pat naudojimo elektrines orkaites butum plojus visus 150Lt doh.gif Aisku, jei orkaite nauja, jei kaista virsus ir apacia, plius ventiliatorius (o as butent tokia f-ja (ypac daug srebiancia) ir naudoju, mat tuomet geriausiai iskepa...)


ja ja, nesigincysiu biggrin.gif
ale orkaitej duonyte kept jauciu ir nesiterliociau blush2.gif minkyt, kildint.. uj, daug darbo smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 07 28, 16:27)
o kazi galima det tokia jau nelabai gera varske, kurios ryta nebenorejau valgyt?  ax.gif nesijaus kokio blogo skonio?

Tokia biskuti uzsilikusia varske butent i duona ir sudedu ir nieko bjauraus nesijaucia ax.gif
Atsakyti
o dar norejau paklausti kepejeliu, ar toms, kurios naudoja sausa rauga duonyte labiau neapskrunda nuo jo? blush2.gif vakar kepiau pusiau rugine pusiau kvietine, ir tokia kaip butu ant didelio apskrudimo nustatyta gavosi, nors kepiau su medium rolleyes.gif o del iskilimo, tai tikrai labiau pakyla su raugu 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras! 4u.gif

Turiu klausimeli api raugini salykla - gal zinote kur rasti?
Siandien buvome 2 Rimi ir 1 Maximos parduotuvese - neko ner... g.gif

O gal radot kaz ka kita, ko galima salyklo vietoj naudotis? bigsmile.gif
Atsakyti
Labas duonos kepejeles 4u.gif
Noreciau jusu patatimu ir konsultacijos. 1-ame puslapyje daug duonytes receptuku radau. Gal pasakytumete kuria galima kepti orkaitej, duonkepes dar neisigijau, nors B jau uzkalbu danti. As lablau noreciau juodos duoneles issikept. Laukiu jusu konsultaciju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(callmyname @ 2009 07 29, 19:48)
Labas vakaras!  4u.gif

Turiu klausimeli api raugini salykla - gal zinote kur rasti?
Siandien buvome 2 Rimi ir 1 Maximos parduotuvese - neko ner...  g.gif

O gal radot kaz ka kita, ko galima salyklo vietoj naudotis?  bigsmile.gif

Kalvariju gatveje yra parduotuvele, ten visko duonelei galima rasti:
http://www.delona.lt/
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 07 21, 20:05)
Šiandien dar kartą kepiau ruginę nataliunčiko duoną. Gavosi kaip ir praeitą kartą  thumbup.gif  Tik dar geriau, nes pridėjau saulėgrąžų ir salyklo 2 a.š. - gavosi vos vos juntama rūgštelė. Vis galvoju, kodėl Ulitkai nesigavo  g.gif Šį kartą ruošdama ir kepdama visus etapus fotkinau, tai jei ką domina, galėsiu vėliau sudėt vaizdinę medžiagą.


Raugas ar salyklas priduoda rūgštumo?
O kur nuotraukytės ax.gif


QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 29, 12:22)
Dekui uz info pie Kn TP  4u.gif
Jau uzsiprasiau vienos pazistamos is musu krasto ten pasidairyt, gal gi ir man pasiseks  ax.gif


Pas mus nėra tų mašinkų. Sakė, gal užsiveš kitą savaitę, tai jei dar reiks, rašyk.
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 07 29, 18:05)
Tokia biskuti uzsilikusia varske butent i duona ir sudedu ir nieko bjauraus nesijaucia ax.gif



Viskas gavosi liux thumbup.gif Labai skani duonele iskepe ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2009 07 29, 21:44)
Kalvariju gatveje yra parduotuvele, ten visko duonelei galima rasti:
http://www.delona.lt/


Labai aciu!!! bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės... visada tik paskaitau, o parašyt pritrūksta laiko doh.gif bet šįkart ateinu su receptuku mirksiukas.gif rastu good-cook.ru forume.

Rupių miltų bandelės - Vollkornsemmeln

user posted image

375 g kvietinių miltų
375 g rupaus malimo kvietinių miltų
7 g mielių
1,5 a.š. druskos
200 ml alaus
vandens pilti tiek, kad būtų reikiamo konsistencijos tešla

Viską pagal eiliškumą dėti į duonkepę, užstatyt tešlos programą. Po to formuot bandeles ir kept orkaitėj.
P.S. Kepiau iš pusės normos, gavosi apie 14 delno dydžio bandučių. Vandens pyliau apie 200 ml, atitinkamai mažinau kt produktų kiekį. Dar bėriau kmynų ir dėjau nepilną v.š. cukraus. Dar tiktų ir saulėgrąžos, bet nebeturėjau doh.gif

Žodžiu, gavosi labai gardžios duoninės bandelės pusryčiams... Pagal idėją, manau, kad labai nesiterliot, butų galima kept ir duonkepėj kaip duonytę wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avenita: 30 liepos 2009 - 09:59
QUOTE(*irma* @ 2009 07 28, 16:08)
sveikutes 4u.gif o as turiu viena klausimuka,sumasciau duona kepti su raugu,tai dabar iskilo klausimas palikus tesla nuo kurios vietos toliau kepti? kaip su tuom likuciu raugo elgtis? blush2.gif


negi niekas nepades? unsure.gif tikrai labai reikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2009 07 30, 23:25)
negi niekas nepades? unsure.gif tikrai labai reikia blush2.gif


Taigi reikia nepatingėti ir paskaityti 1-ą temos psl. kur merginos sudėjo daug naudingų nuorodų su receptais 4u.gif
http://www.supermama...?...6409&st=396

Aš galvoju gal bandyti šiandien tą Artisian dough daryti g.gif: Ar tingėti ir tiesiog ruginę duoną kepti, nes pati noriu kuo mažiau kviečių vartot..

Aš dar kartoju klausimą iš seniau:
Kur perkat miltus? Gal radot didesniais kiekiais ar pigiau ar didesnio pasirinkimo g.gif: Man aktualu rupūs ruginiai miltai...
Atsakyti