QUOTE(Fregata @ 2009 07 28, 16:27)
o kazi galima det tokia jau nelabai gera varske, kurios ryta nebenorejau valgyt?
nesijaus kokio blogo skonio?
: galir nieko gal.. jei kokių aromatingų priekonių pridėt
:
QUOTE(Terra2 @ 2009 07 28, 16:34)
Gal ir gera idėja į džemus įdėti truputį sviesto. Reikės pabandyti. Aš jau labai daug ir visokių uogienių viriau. Tiesa, proporcijas dėjau iš akies: maždaug apie 1kg uogų ir apie 800gr cukraus. Ir beveik visada dėjau natūralaus pektino(tirštiklio), o kai neturėdavau, tai išspausdavau apie pusę citrinos. Visada gaunasi tirštos konsistencijos džemai. Vakar viriau vyšnių-mėlynių uogienę. Labai skanu.
Va aš nedėjau nei sviesto nei citrinos į tuos 2 stiklainiukus katruos padariau. REiks vėliau kai darysiu gal pasinaudoti šia mintim
Jau svaigstu kaip virsiu Kriaušių - bruknių džemą
:
O ko taip daug cukraus ? Aš dedu paprastai gerokai mažiau, ypač jei šaldytuve laikyt...
QUOTE(laukine @ 2009 07 28, 17:07)
kitas bandymas bus bananinis pyragas - nu jau labai skaniai receptas nuskambejo
Va tas ir man ramybės neduoda jau
: reiks greitu metu irgi galvot...
Nu o aš dabar eksperimentu užsiiminėju: kepu varškės pyragą, bet ne pagal receptą, o improvizuotą su kepimo milteliais ir ant pyragų programos.
Dėjau varškės 2 pakiukus 180 g. 2 kiaušinius, aliejaus šliūkštelėjau gal kokį 50 g. (nebebuvo namie sviesto
: ) dar gerą arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, pusstiklinę cukraus, saujelę aguonų, šiek tiek apelsino tarkuotos žievelės ir miltų. Aij, dar vanilės ir migdolų drožlių. Po valandos bus kažkoks rezultatas