Sveikos vakare
QUOTE(mama_Greta @ 2009 07 10, 09:53)
Chm, truputuka pasimeciau
Ar sitas raugas tinka teslos kelimui ar tai skirta tik parugstinimui?
Kaip jau sakė Nataliuncikas, raugas parūgština ir nedaug iškelia. Bet su raugu tešla ir duona gaunasi puresnė, porėtesnė. Man, pvz. ruginė duona gaudavosi skani, bet tokia mažai iškilusi, plytukė, švelniai pasakius
O su raugu ji ir iškilo šiek tiek daugiau (bet ne kaip kvietinė) ir puresnė, su oro burbuliukais viduj.
QUOTE(lioliuke @ 2009 07 10, 12:58)
Niu ka padarem pirma uzsakymuka delonoje
Mergaites turiu klausimuka gal kuri kepete koki pyraga duonkepeje su varske turiu nemazai varskes noriu ka nors skanaus pasigaminti???
Laukit siuntinuko
Su varške kepu VARŠKĖS PYRAGĄ
100g sviesto
150 ml pieno + 2 kiausiniai,
vanilinio cukraus
1 a.s. druskos
150 g cukraus
250g varskes
500g kvietiniu miltu
2,5 a.s. sausu mieliu.
Viską sudėti pagal duonkepės rekomendacijas, 1 kg, programa - pyragai arba balta duona. Iškepusią patikrinti mediniu pagaliuku ir dar apie 20 min. palaikyti kibirėlyje, kitaip vidus būna per drėgnas. Nors ir šiaip šitas pyragas nesausas. Tešlą galima paskaninti cinamonu, riešutukais arba (mano mėgstamiausi) porą šaukštų marcipanų - persipanų.
QUOTE(nataliuncik @ 2009 07 10, 19:43)
Maišydama tešlą įdedi sauso raugo, (tik Lung rašo kad 1% nuo miltų kiekio, o kiek aš žinau reikia dėt 5%
) ir viskas, nieko nereikia augint
Taigi va, parašiau kaip specifikacijoj parašyta. Nors ir man 1% atrodo per mažai
Kai pirmą kartą kepiau, ant 500g miltų dėjau 50 g salyklo ir man buvo labai skanu. Mano duonkepės instrukcijoje parašyta 500 g miltų 2 v.š. sauso raugo - panašu į teisybę. Reikės skambinti tiekėjų technologams ir tikslinti
Bet man vis norisi iš to sauso padaryti šlapią raugą ir paraugint tešlą, kaip manot, įmanoma?
Mrs.R, nataliuncik, Jūs labiau patyrusios, patarkit