Zadu vel kepti mamytes duona,gal kas kepet su ruginiu raugu vietoj miltu,jei taip tai kiek jo reiketu norint deti,nes recepte raso 1 indelis = 250 ml
la
sloga - as jei planuociau kepti 1kg duonos, tai deciau visa puodeli raugo... Pagal recepta tos duonos tai labai daug iseina, man rodos, 1,5kg... (paskaiciuok miltu ir skysciu svori)
Kepiau labai idomu pyraga - aguonini MIELINI ZEBRIUKA
Esme tokia - pasigaminame apie 0,5kg megstamos pagerintos mielines teslos.
Iskilusia susignaibome gabaliukais (iseina apie 10vnt).
Imame gabaleli, rankomis ir kocelu isplojame blyneli (duonkepes indo dydzio).
Blynelius sluoksniuojame i duonkepe (be menteles), pakaitom su idaru. Virsus - tesla. Susluoksniuota pyraga gerai apkamsome, suspaudziame - tesla pakils ir issipurens.
Kepame Kepimo programa su 1val atidejimu.
Siand kepu su cinamonu sluoksniais.
Reikalas tas, kad pvz sluoksniuojant su aguonu mase (turejau pirktines su razinomis ir parcipanais) pyragas gaunasi gan aukstas, tai daug teslos nereikia. Su cinamonu pyragas zemesnis.
teta kepe su varske - ji slapia, pyragas nenori klijuotis, bet taip pat skanu. Labai patogu, kad per tokius karscius nereikia jungti orkaites...
sloga - as jei planuociau kepti 1kg duonos, tai deciau visa puodeli raugo... Pagal recepta tos duonos tai labai daug iseina, man rodos, 1,5kg... (paskaiciuok miltu ir skysciu svori)
Kepiau labai idomu pyraga - aguonini MIELINI ZEBRIUKA
Esme tokia - pasigaminame apie 0,5kg megstamos pagerintos mielines teslos.
Iskilusia susignaibome gabaliukais (iseina apie 10vnt).
Imame gabaleli, rankomis ir kocelu isplojame blyneli (duonkepes indo dydzio).
Blynelius sluoksniuojame i duonkepe (be menteles), pakaitom su idaru. Virsus - tesla. Susluoksniuota pyraga gerai apkamsome, suspaudziame - tesla pakils ir issipurens.
Kepame Kepimo programa su 1val atidejimu.
Siand kepu su cinamonu sluoksniais.
Reikalas tas, kad pvz sluoksniuojant su aguonu mase (turejau pirktines su razinomis ir parcipanais) pyragas gaunasi gan aukstas, tai daug teslos nereikia. Su cinamonu pyragas zemesnis.
teta kepe su varske - ji slapia, pyragas nenori klijuotis, bet taip pat skanu. Labai patogu, kad per tokius karscius nereikia jungti orkaites...
QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 04, 20:55)
la
sloga - as jei planuociau kepti 1kg duonos, tai deciau visa puodeli raugo... Pagal recepta tos duonos tai labai daug iseina, man rodos, 1,5kg... (paskaiciuok miltu ir skysciu svori)
Kepiau labai idomu pyraga - aguonini MIELINI ZEBRIUKA
sloga - as jei planuociau kepti 1kg duonos, tai deciau visa puodeli raugo... Pagal recepta tos duonos tai labai daug iseina, man rodos, 1,5kg... (paskaiciuok miltu ir skysciu svori)
Kepiau labai idomu pyraga - aguonini MIELINI ZEBRIUKA
NIAM zebriukas atrodo
mes tai tokį zebrinį keksą kepam - sluosniais vaniliniais ir šokoladiniais.
o dėl raugo, tai taip, 1 kg duonos turbūt ir aš panašiai dėčiau. bet pastebėjau,kad man iškyla greičiau ar lėčiau nesvarbu, kiek aš to raugo įdedu, bet nuo jo kiekio priklauso kiek rūgšti duona bus. mano raugas gan rūgštus pasidarė, tai jei padauginu, man ir duona jau per rūgšti pasidaro
Mrs. R mielinis zebriukas O dar su cinamonu, tai išvis Matyt, daug valgytojų turi, dažnai kepi skanumynus. O kas ten ant pyrago viršaus? Specialiai pabrūkšniuot, ar taip natūraliai gavosi?
Parsinešiau sauso raugo ir ilgai galvojau, ką čia kept. Prisikaičiau receptų begalę. Ir kažkodėl užsimaniau užmaišyti duoną ne duonkepėj. Iš vakaro užmaišiau tešlą su raugu, salyklu, rupiais ruginiais ir kvietiniais miltais. Toks gražus kvepiantis pagrandukas gavosi. Pakildinsiu per naktį ir ryte kepsiu. Norėčiau pabandyt orkaitėje.
Tik norėjau paklausti, ar reikia dar kartą perminkyti, ar tik suformuoti ir dėti į skardą?
Parsinešiau sauso raugo ir ilgai galvojau, ką čia kept. Prisikaičiau receptų begalę. Ir kažkodėl užsimaniau užmaišyti duoną ne duonkepėj. Iš vakaro užmaišiau tešlą su raugu, salyklu, rupiais ruginiais ir kvietiniais miltais. Toks gražus kvepiantis pagrandukas gavosi. Pakildinsiu per naktį ir ryte kepsiu. Norėčiau pabandyt orkaitėje.
Tik norėjau paklausti, ar reikia dar kartą perminkyti, ar tik suformuoti ir dėti į skardą?
Na va, supusryciavom ir cinamonini zebriuka Sluoksniai gerai sulipo. Kt kart bersiu gerokai daugiau cinamono su cukrumi, bet iki kt karto dar darysiu maltu riesutu su cukrumi ir razinomis idara.
Savaitgalis, sveciu diena, tai susivalgo tokie dalykai
Lung - as duona rauginu 2x - pirma kart imu kazkur 1/3 miltu, rauginu pernakt, is ryto dedu 2/3 ir dar parauginu (na, kol pakyla, nuo kamb temp priklauso). Mano pazistama raugina 8val, tada deda duonkepen ant Normal programos, jokiu papildomu miltu nededa... Tikriausiai pastebejai, kad parugusi tesla tokia biski skystesne pasidare, tai, patyt, kazkiek apminkydama vis tiek dejai miltu?
Tas zebriuko virsus pakarpytas su zirklemis - tesla buvo nestora, tai spygliukai nedideli...
Savaitgalis, sveciu diena, tai susivalgo tokie dalykai
Lung - as duona rauginu 2x - pirma kart imu kazkur 1/3 miltu, rauginu pernakt, is ryto dedu 2/3 ir dar parauginu (na, kol pakyla, nuo kamb temp priklauso). Mano pazistama raugina 8val, tada deda duonkepen ant Normal programos, jokiu papildomu miltu nededa... Tikriausiai pastebejai, kad parugusi tesla tokia biski skystesne pasidare, tai, patyt, kazkiek apminkydama vis tiek dejai miltu?
Tas zebriuko virsus pakarpytas su zirklemis - tesla buvo nestora, tai spygliukai nedideli...
Ir mes cinamoninį dažnai darom, labai skanus gaunasi Dar darau sluoksniais su varškės kremu ir cinamonu, tai šitas pats skaniausias, bet ne visada namie varškė būna
O aš bandau svorį numest
O aš bandau svorį numest
[quote=Mrs. R,2009 07 04, 20:55]
la
Kepiau labai idomu pyraga - aguonini MIELINI ZEBRIUKA
Esme tokia - pasigaminame apie 0,5kg megstamos pagerintos mielines teslos.
Iskilusia susignaibome gabaliukais (iseina apie 10vnt).
Imame gabaleli, rankomis ir kocelu isplojame blyneli (duonkepes indo dydzio).
Blynelius sluoksniuojame i duonkepe (be menteles), pakaitom su idaru. Virsus - tesla. Susluoksniuota pyraga gerai apkamsome, suspaudziame - tesla pakils ir issipurens.
Kepame Kepimo programa su 1val atidejimu.
O kiek laiko kepė Jūsų aguoniukas? Užtenka kokį 40min., ar mažiau?
la
Kepiau labai idomu pyraga - aguonini MIELINI ZEBRIUKA
Esme tokia - pasigaminame apie 0,5kg megstamos pagerintos mielines teslos.
Iskilusia susignaibome gabaliukais (iseina apie 10vnt).
Imame gabaleli, rankomis ir kocelu isplojame blyneli (duonkepes indo dydzio).
Blynelius sluoksniuojame i duonkepe (be menteles), pakaitom su idaru. Virsus - tesla. Susluoksniuota pyraga gerai apkamsome, suspaudziame - tesla pakils ir issipurens.
Kepame Kepimo programa su 1val atidejimu.
O kiek laiko kepė Jūsų aguoniukas? Užtenka kokį 40min., ar mažiau?
terra2 - kepiau Bake programa, tai pas mane 1val uztruko (ta programa jau nei maiso, nei kildo). But galeje ir dar paskrusti del manes, bet jau programa nebeleido daugiau kepinti. tiesa, su cinamonu paskrudo labiau (matyt, maziau dregmes)
Labas vakaras kepejeles duonkepes neturiu ir turbut nepirksiu bet receptelius jusu nuostabiuosius sukonspektavau i worda kiekvienai duonai atskiras dokumentas labai patogu ir su jusu patobulinimais komentarais. dekui visom uz recweptelius . jei kas nores galesiu persiust tuos receptukus. be to kai turesiu laiko gal ryt sukursiu temele be komentaru duonos kepeju rec eptu ir [prasysiu kad ten nekomentuotu o sukeltumem receptus ka turiu ir as sukelsiu o kokius komentarus ir visus neaiskumus siulau sprest sitoj temoj. gal sakau butu paprasciau visoms kad duonos receptai butu vienoj vietoj tikiuosi ten nekomentuosim ir laikysimes tvarjkos
QUOTE(raganaite2 @ 2009 07 06, 17:24)
Labas vakaras kepejeles duonkepes neturiu ir turbut nepirksiu bet receptelius jusu nuostabiuosius sukonspektavau i worda kiekvienai duonai atskiras dokumentas labai patogu ir su jusu patobulinimais komentarais. dekui visom uz recweptelius . jei kas nores galesiu persiust tuos receptukus. be to kai turesiu laiko gal ryt sukursiu temele be komentaru duonos kepeju rec eptu ir [prasysiu kad ten nekomentuotu o sukeltumem receptus ka turiu ir as sukelsiu o kokius komentarus ir visus neaiskumus siulau sprest sitoj temoj. gal sakau butu paprasciau visoms kad duonos receptai butu vienoj vietoj tikiuosi ten nekomentuosim ir laikysimes tvarjkos
Mintys gera, bet ar reikia daryt papildomą darbą? Nes kiekvienoj temoj pirmam puslapyje yra receptukai iš visų temų ir pildomi pasibaigus temai
QUOTE(raganaite2 @ 2009 07 06, 18:24)
Labas vakaras kepejeles duonkepes neturiu ir turbut nepirksiu bet receptelius jusu nuostabiuosius sukonspektavau i worda kiekvienai duonai atskiras dokumentas labai patogu ir su jusu patobulinimais komentarais. dekui visom uz recweptelius . jei kas nores galesiu persiust tuos receptukus. be to kai turesiu laiko gal ryt sukursiu temele be komentaru duonos kepeju rec eptu ir [prasysiu kad ten nekomentuotu o sukeltumem receptus ka turiu ir as sukelsiu o kokius komentarus ir visus neaiskumus siulau sprest sitoj temoj. gal sakau butu paprasciau visoms kad duonos receptai butu vienoj vietoj tikiuosi ten nekomentuosim ir laikysimes tvarjkos
Man ši idėja atrodo puiki ir sveikintina. Turėti po ranka visus receptus - .
Tik darbo Jums bus daug, bet tai dėkingas darbas. Ačiū
QUOTE(raganaite2 @ 2009 07 06, 18:24)
Labas vakaras
nelabai matau prasmes nes visi receptukai buna pirmoj temos zinutej, ale jei noro ir laiko yra, tai lai buna dar viena tema