Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(lioliuke @ 2009 06 30, 11:04)

Duonkepe pirkau pl zymiai pigiau  blink.gif


o kas liecia suvalgyma bulkos tai truputi atpjoviau mamai ir siandie dar liko riekyte pietums smile.gif tad is to mano didelio kepalo panasu kad siandie ar rytoj reikes vel maisyti smile.gif


mes irgi is PL parsivezem wink.gif

o del kepimo daznumo, tai kas diena kepu smile.gif viena diena juoda, kita rugine, trecia prancuziskus batonus du. sueina, tai tevams puse kepaliuko duodam, tai draugams lotuliukas.gif
buvom pajury savaitgali, tai ir ten gimines ir draugai uzsikabliavo duonkepe pirktis smile.gif reklamos pavarem biski hihihi.gif

Atsakyti
QUOTE(J@lanta @ 2009 06 30, 11:30)

lioliuke aš tai nusiunčiau MB pirkti duonkepę, tai jam Topo centre ir įkišo tuo metu brangiausią buvusią duonkepę  cool.gif t]


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif taip jau su tai vyrais smile.gif
o as siuo modeliu susigundziau del to kad yra tie loveliai bagetems zinau kad tai zaidimas bet vaikams tai bus atrakcija kad kiekvienas tures po savo duonyte
Kad man mazai kas asmeniskai butu duoneles iskepe wub.gif wub.gif wub.gif

mergaites o kokia duonyte rekomenduotumet ( kad viska pati duonkepe darytu blush2.gif ) noreciau panasios i palangos balta ar siaip kokia balta duona????
Atsakyti
as sudeginau duonkepes saugikli doh.gif doh.gif Kepiau juoda ant kepimo programos ir dar sugalvojau skrudint, tai dar kart kepima ijungiau, po 7min uzsidege error ir eme pypset, atlekus isjungiau, bet atveses aparatas neisijunge, tai vat, kepti dukart is eiles (kol neatvese), nors ir leidziama - negalima unsure.gif kas idomiausia, pvz bet kokia kt programa kol neatvesta - nepasijungia, o kepimui leidimas buvo duotas doh.gif reiks laukt auksarankio senelio, kad atsuktu vidurius...

Kai kepu rugine su raugu, rupiu kvietiniu miltu dedu tik kokius 100-200g, duona nebuna puri, pakyla kepama koki 1/3, bet buna isakijus, gerai iskepus, tai nieko neibeisradineju...

as ir kepiau Lung vyniota pyraga - idaras buvo cinamonas su cukrumi ir pudingas, tai vat, su pudingu apsisoviau - karstas jis isskydo ir suslapino iskepusia tesla, sukietejo kai jau bulka atveso. tai vat kt kart kepsiu su aguonu ir cinamonu idarais. mano duonkepe kepa stacius kepaliukus, tai volelius ir dejau 4 staciai.

tai vat, kai toks bajeris man su duonkepe nutiko, o as is anksto to nenujauciau, vakar 22val sugalvojau batono iskept doh.gif sukreciau viska indan, jungiu aparata - neveik... Teko rankom minkyt, orkaitej kept. Turejau deginto cukraus sirupo (o cukraus ne hihihi.gif ) tai jo dejau - labai gerai rudas batonas gavosi ir nereikejo brangaus rudo sirupo is MS pirkt rolleyes.gif
Gal kas noretu meduoliams tureti tokio dalyko ar siaip, duona parudint naturaliai, tai stai receptas, kaip gaminti:

DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS
1 kg deginto cukraus reikia maždaug 700 g cukraus ir 400 g vandens.aišku, kaip vėliau pamatysite, jums jo tiek nereikės, tai pasiskaičiuokit proporciją.degintas cukrus gaminamas taip: į puodą įpili cukraus ir ŠIEK TIEK (kad apsemtų cukrų maždaug) vandens ir kaitini, kol cukrus pradeda lydytis ir virsta ruda mase; jo nereikia pamiršt pamaišyti nuolat.sakoma, kad jis taip gaminamas apie 50 min, bet kiekvienu atveju juk skirtingai būna. kai ta masė būna tamsiai ruda, trumpam nukeliam puodą nuo ugnies, supilame likusį VERDANTĮ vandenį ir pamaišome vėl kaitindami, kol susijungs. to vandens reikia tam, kad degintas cukrus būtų sirupo konsistencijos o ne koks nors ledinukas ant pagaliuko (jis sukietėja ir viskas), o verdantis jis turi būti todėl, kad nepradėtų purkšti ir jūsų taškyti it koks vanduo supiltas į rūgštį (cukrus lydosi 160 C temp, o dega 190 C).gautą sirupą dar galima perkošti, bet jei jis gaunas vientisas ir gražus — tikrai nereikia. jo skonis yra saldžiai karstelėjęs – kaip tie tamsesnės spalvos saldainiai prie bažnyčios. gautą masę supili į indelį ir laikai spintukėje — gali bet kada panaudoti,nes jis nebekietėja,o rodosi kaip medus — tąsus.

as deginau apie 1,5st cukraus su 0.5st vandens keptuveje (veliau supyliau dar 150ml vandens, gavosi biski skystokas (vaikiskos tyreles indelis) sirupas). Turiu pasakyti, kad kt kart vandens net nepilciau kaitinimo pradzioj, vis vien kaitinau, kol jis isgaravo ir tik tada pats cukrus eme tirpti. tai nutiko tikrai tik po kokiu 10-15min... Kai istirpo, kaitinau, kol igavo ruda spalva, vis laikiau virinama vandeni po ranka, nes tik toki galima pilti i karamele !!!!!!! Vanduo snypscia - atsargiai. Po to gerokai maisiau ir kaitinau ant silpnos ugnies, kol karamele susijunge su vandeniu.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
O mes tik grįžom iš kelionės, taip pasiilgau naminės duonos blush2.gif O pirktinė man neskani visai, tai tik įėjus į namus duonytę pastačiau bigsmile.gif


QUOTE(laukine @ 2009 06 29, 20:20)
o alyvuogiu aliejaus niekas nepila? ir ar cia jus pagal recepta dedat sviesta/margarina? ar cia alieju keiciat sviestu? ir del kokios priezasties?  rolleyes.gif skaniau/pigiau ?
vuo kiek klausimu smile.gif

Aš tai pilu dvigubą normą aliejaus (alyvuogių, moliūgų, vynuogių...) Man taip skaniau bigsmile.gif

QUOTE(J@lanta @ 2009 06 29, 21:18)
visada kepdama kvietinę/ruginę duonelę pilu alyvuogių aliejų ( nes tik tokį ir naudojam), visada šiukšteliu dvigubą normą, man tada duonelė ne tokia sausa/sprangi būna, šlapesnė - man tokia labiau patinka  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
tiesa, kai as turejau ivairiausiu alieju, tai jais 'turtindavau' duona - geras daiktas nemaiso thumbup.gif labai megstu graikiskas salotas, manau, skani butu ir duona su feta ir alyvuogem, bet dabar neturiu alyvuogiu unsure.gif gal kas jau megino tokia kepti kepti?

vat taip atrodo mano juoda duona
user posted image

o taip ta baltoji su degintu cukrum- labai skani, tik isvaizda lyg duonos smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 30, 20:23)
tiesa, kai as turejau ivairiausiu alieju, tai jais 'turtindavau' duona - geras daiktas nemaiso  thumbup.gif  labai megstu graikiskas salotas, manau, skani butu ir duona su feta ir alyvuogem, bet dabar neturiu alyvuogiu  unsure.gif  gal kas jau megino tokia kepti kepti?

vat taip atrodo mano juoda duona
user posted image

o taip ta baltoji su degintu cukrum- labai skani, tik isvaizda lyg duonos smile.gif
user posted image


sveikute ax.gif gal galima juodod duonytes receptuka,nes man juoda duonyte sotesne nei balta thumbup.gif
Atsakyti
doh.gif baltos ne ta nuoroda idejau...
user posted image

sloga - praeitoj temoj turi but juodos duonos receptas - paprastos ir plikytos.
Paziurek 1psl - gal nuoroda yr, jei ne - uzsidek lo-fi versija - greiciau perversi psl. 4u.gif
Siaip as jau nebeturiu tikslaus recepto - darau is akies mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 06 29, 00:20)
1 dėkoju vsoms už sveikinimus  4u.gif

2 nieks man ruginių nebesuranda, kol namie su mažyle sėdžiu doh.gif gaila,

1 Prisidedu prie sveikinimų 4u.gif
2 Dar turiu nemažai rupių ruginių miltų, nori?

QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 29, 13:44)
1. Lung - dar visai norec kokio stabilizuoto dzemo ir pan, kepiniams skirto...

2. Ne i tema... Isviriau sv kopustu sriubos, ipyliau dukrai, o pati prie kompo nuejau. Girdziu - saukia - suvalgiauuuu... Nu gerai, viskas ok... Po kiek laiko ateinu leksciu kraustyt, o dubeny - visi tirstimai like doh.gif Klausiu - kas cia dabar? Ji - o as salotu gi nemegstu lotuliukas.gif

1. Kažkuri firmą tokį turi, pasidomėsiu smile.gif
2. Tik vaikai taip moka pasakyti lotuliukas.gif
QUOTE(lioliuke @ 2009 06 29, 16:21)
skanumelis
user posted image

Labai gražu thumbup.gif

QUOTE(laukine @ 2009 06 29, 21:20)
o alyvuogiu aliejaus niekas nepila? ir ar cia jus pagal recepta dedat sviesta/margarina? ar cia alieju keiciat sviestu? ir del kokios priezasties?  rolleyes.gif skaniau/pigiau ?
vuo kiek klausimu smile.gif

Dedu įvairiai - kartais sviesto, kartais kepimo margarino, kartais aliejų įvairių. Nuo duonos priklauso. Tik vat su moliūgų aliejum man nepatiko.

QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 30, 18:35)
as sudeginau duonkepes saugikli doh.gif

Oho blink.gif O aš kepdama juodą duoną visada "dakepu" papildomai, dar karštą vėl jungiu. Sakai, negerai? O tai kaip daryti? Ataušusią tik jungti? g.gif
Labai skaniai atrodo Mrs. R balta duona su degintu cukrumi - tokia labai pusrytinė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 30, 18:35)
as sudeginau duonkepes saugikli doh.gif doh.gif 


niu nieko sau sad.gif
QUOTE(Lung @ 2009 06 30, 22:47)
Sveikos  4u.gif

1 Prisidedu prie sveikinimų  4u.gif
2 Dar turiu nemažai rupių ruginių miltų, nori?



dėkui 4u.gif

žinok rupių turiu, trūksta būtent smulkesnio malimo sad.gif
man rodos aš ir raugą būsiu pagadinus, kai dabar vien rupiais paskutiniu metu maitinau, palaikiau ilgiau šilumoj, ir toks įtarimas, kad įsiveisė pelėsis... sad.gif sad.gif na, net nežinau,kol kas dar neišmečiau, bet tokie kažkokie melsvi grūdeliai tame rauge, o ir pats jis rausvos spalvos pasidarė, nebepatinka man schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 06 30, 21:47)

Gal jau zinoma, kada pradesit prekiauti duonos kepimui reikalingais produktais?
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 06 30, 22:54)
trūksta būtent smulkesnio malimo sad.gif

Pažiūrėk didesnėse IKI parduotuvėse.

QUOTE(rsc @ 2009 06 30, 23:09)
Gal jau zinoma, kada pradesit prekiauti duonos kepimui reikalingais produktais?

Šiom dienom jau pasakysiu tiksliai. Vasarą darbai einasi lėčiau smile.gif
Atsakyti
SOS, klausimas iškilo: kokio salyklo mums reikia - ruginio ar kvietinio?

Atsakyti