as sudeginau duonkepes saugikli
Kepiau juoda ant kepimo programos ir dar sugalvojau skrudint, tai dar kart kepima ijungiau, po 7min uzsidege error ir eme pypset, atlekus isjungiau, bet atveses aparatas neisijunge, tai vat, kepti dukart is eiles (kol neatvese), nors ir leidziama - negalima
kas idomiausia, pvz bet kokia kt programa kol neatvesta - nepasijungia, o kepimui leidimas buvo duotas
reiks laukt auksarankio senelio, kad atsuktu vidurius...
Kai kepu rugine su raugu, rupiu kvietiniu miltu dedu tik kokius 100-200g, duona nebuna puri, pakyla kepama koki 1/3, bet buna isakijus, gerai iskepus, tai nieko neibeisradineju...
as ir kepiau Lung vyniota pyraga - idaras buvo cinamonas su cukrumi ir pudingas, tai vat, su pudingu apsisoviau - karstas jis isskydo ir suslapino iskepusia tesla, sukietejo kai jau bulka atveso. tai vat kt kart kepsiu su aguonu ir cinamonu idarais. mano duonkepe kepa stacius kepaliukus, tai volelius ir dejau 4 staciai.
tai vat, kai toks bajeris man su duonkepe nutiko, o as is anksto to nenujauciau, vakar 22val sugalvojau batono iskept
sukreciau viska indan, jungiu aparata - neveik... Teko rankom minkyt, orkaitej kept. Turejau deginto cukraus sirupo (o cukraus ne
) tai jo dejau - labai gerai rudas batonas gavosi ir nereikejo brangaus rudo sirupo is MS pirkt
Gal kas noretu meduoliams tureti tokio dalyko ar siaip, duona parudint naturaliai, tai stai receptas, kaip gaminti:
DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS
1 kg deginto cukraus reikia maždaug 700 g cukraus ir 400 g vandens.aišku, kaip vėliau pamatysite, jums jo tiek nereikės, tai pasiskaičiuokit proporciją.degintas cukrus gaminamas taip: į puodą įpili cukraus ir ŠIEK TIEK (kad apsemtų cukrų maždaug) vandens ir kaitini, kol cukrus pradeda lydytis ir virsta ruda mase; jo nereikia pamiršt pamaišyti nuolat.sakoma, kad jis taip gaminamas apie 50 min, bet kiekvienu atveju juk skirtingai būna. kai ta masė būna tamsiai ruda, trumpam nukeliam puodą nuo ugnies, supilame likusį VERDANTĮ vandenį ir pamaišome vėl kaitindami, kol susijungs. to vandens reikia tam, kad degintas cukrus būtų sirupo konsistencijos o ne koks nors ledinukas ant pagaliuko (jis sukietėja ir viskas), o verdantis jis turi būti todėl, kad nepradėtų purkšti ir jūsų taškyti it koks vanduo supiltas į rūgštį (cukrus lydosi 160 C temp, o dega 190 C).gautą sirupą dar galima perkošti, bet jei jis gaunas vientisas ir gražus tikrai nereikia. jo skonis yra saldžiai karstelėjęs kaip tie tamsesnės spalvos saldainiai prie bažnyčios. gautą masę supili į indelį ir laikai spintukėje gali bet kada panaudoti,nes jis nebekietėja,o rodosi kaip medus tąsus.
as deginau apie 1,5st cukraus su 0.5st vandens keptuveje (veliau supyliau dar 150ml vandens, gavosi biski skystokas (vaikiskos tyreles indelis) sirupas). Turiu pasakyti, kad kt kart vandens net nepilciau kaitinimo pradzioj, vis vien kaitinau, kol jis isgaravo ir tik tada pats cukrus eme tirpti. tai nutiko tikrai tik po kokiu 10-15min... Kai istirpo, kaitinau, kol igavo ruda spalva, vis laikiau virinama vandeni po ranka, nes tik toki galima pilti i karamele !!!!!!! Vanduo snypscia - atsargiai. Po to gerokai maisiau ir kaitinau ant silpnos ugnies, kol karamele susijunge su vandeniu.