J@anta, palauksim
QUOTE(nataliuncik @ 2009 06 22, 11:37)
Nežinau kodėl neišeina Aš tai atskirai nedarau, sudedu ruginius miltus, salyką ir užplikau viska, o tik po to kitus produktus sudedu, gal taip pabandyk (dedu ~40g arba 4š.)
Skiriasi gaminimo temperatūros. Aš dariau apelsinų džemą
Skiriasi gaminimo temperatūros. Aš dariau apelsinų džemą
galima smulkiau apie plikyma jei receptas praso 330 ml vandens, tai dali jo panaudoji plikimui, o likusi supili baisu vel nesugadint kepaliuko
del dzemo tada apsispakajinu, reiks anytai paieskot gimtadieniui duonkepes su dzemo funkcija ir pas ja pasidaryt
Ką daryti, kad įprasta balta duona būtų ne tokia puri kaip pyragas, o truputį "šlapesnė"? Darau pagal standartinį receptą(400ml vandens, aliejus 1,5šaukšto, pieno milteliai, kviet.miltai 600gr.,druska 1,5šaukštelio, cukrus 4 šaukšteliai, sausos mielės 2 šaukšteliai). Man gaunasi tokia puri, o gal ką ne taip darau?
QUOTE(Terra2 @ 2009 06 22, 14:03)
Ką daryti, kad įprasta balta duona būtų ne tokia puri kaip pyragas, o truputį "šlapesnė"? Darau pagal standartinį receptą(400ml vandens, aliejus 1,5šaukšto, pieno milteliai, kviet.miltai 600gr.,druska 1,5šaukštelio, cukrus 4 šaukšteliai, sausos mielės 2 šaukšteliai). Man gaunasi tokia puri, o gal ką ne taip darau?
pirma karta cia matau, kad duona kazkam per puri juk gera duonyte ir turi buti puri! o jei teisingai supratau, ko nori, tai siulau pameginti iskepti duonos su varske - buvo kazkur keletas receptuku, arba papildyk savo standartini recepta saukstu-dviem varskes, varskes surio ar tepamos varskes gaunasi tokia minkstesne, dregnesne duona.
Jolantėle, parašyk ir kiek siuntimas kainuos
ir kas kepėt Borodino duona - man jos skonis fantastiškas, ale ana man sukrenta labai.... ir vidurys toks lyg neiškepęs būtų... vieną kart kepiau dvi valandas, tai pluta stora, kieta gavos, o vidurys vistiek toks kaip minklė žvejybai
ir kas kepėt Borodino duona - man jos skonis fantastiškas, ale ana man sukrenta labai.... ir vidurys toks lyg neiškepęs būtų... vieną kart kepiau dvi valandas, tai pluta stora, kieta gavos, o vidurys vistiek toks kaip minklė žvejybai
QUOTE(laukine @ 2009 06 22, 12:05)
galima smulkiau apie plikyma jei receptas praso 330 ml vandens, tai dali jo panaudoji plikimui, o likusi supili baisu vel nesugadint kepaliuko
Kaip jau rašiau, sudedu ruginius miltus, salyką ir užplikau su VISU vandeniu. Tai jei pagal receptą reikia 330ml vandens tai juos ir pilu
QUOTE(mama_Greta @ 2009 06 22, 16:04)
pirma karta cia matau, kad duona kazkam per puri juk gera duonyte ir turi buti puri! o jei teisingai supratau, ko nori, tai siulau pameginti iskepti duonos su varske - buvo kazkur keletas receptuku, arba papildyk savo standartini recepta saukstu-dviem varskes, varskes surio ar tepamos varskes gaunasi tokia minkstesne, dregnesne duona.
ačiū, būtinai pabandysiu!
QUOTE(Terra2 @ 2009 06 22, 16:49)
ačiū, būtinai pabandysiu!
tik nepaminejau, kad dedant varskes, teslos rutulio tekstura reikia islaikyti nepakitusia, gan tvirta, todel deti keliais saukstais maziau skyscio ar pora saukstu daugiau miltu.
O aš noriu pasidžiaugti, kad pagaliau pavyko išsikepti duoną su raugu Na ir prisikamavau aš su tuo raugu , bet vertėjo Ačiū visoms kas pasidalino savo patirtimi Dabar reikės pasieškoti receptukų su raugu ir bandyti kepti
QUOTE(nerez @ 2009 06 21, 20:19)
pas mane prancūziška, surašyk, kas parašyta prie mygtukų
QUOTE(Terra2 @ 2009 06 22, 08:33)
Labas rytas!
Koks Jūsų e-mail adresas? Daliu atsiųsti uždelsimo laikmečio instrukcijos kopiją.
Koks Jūsų e-mail adresas? Daliu atsiųsti uždelsimo laikmečio instrukcijos kopiją.
Ačiū.
2 mygtukai "Minuteur" - su jais, kaip suprantu, tas laikas ir reguliuojasi, po 1: "Poids", "Menu", "Brunir" ir "Start/Stop".
rasakaval@yahoo.com
Ir dar atsidėkodama receptą įmetu (iš rusiško duonkepių forumo).
Sąstingio laikų batonas (man labai skanus, toks nepurus, kaip kad seniau būdavo. O karštas tai visai apsivalgymas su pienu ): (kepiau greitąja programa).
- 1,75 a.š. sausų mielių;
- 500 g miltų;
- 1,5 v.š. cukraus;
- 1,2 a.š. druskos;
- 40 g sviesto;
- 260 ml vandens.
- trynys,
- aliejus (viršui aptept, aš nedėjau).
Originalus receptas:
- 1,75 ч.л. сухих дрожжей
- 500 гр пшеничной муки
- 1,5 ст.л. сахара
- 1,2 ч.л. соли ( в моём случае морская соль)
- 40 гр сливочного масла
- 260 мл воды
- желток
- растительное масло
приготовление: Загружаем все компоненты согласно инструкции хлебопечи, и если мы делаем батон, то ставим в режим "тесто", а если нет, то в режим "основной" . Перед выпечкой обмазываем желтком, а после выпечки, пока горячий, смазываем растительным маслом.
Я бросила в кружку 10 гр свежих дрожжей,соль,сахар,влила воду,подогрела эту смесь и влила в ведёрко хлебопечки.Сверху просеяла муку,на муку вылила растопленный тёплый маргарин.Поставила в режим "Тесто".Готовое тесто выложила в форму,сделала надрезы и поставила в тёплое место на расстойку.Тесто поднялось вдвое.Пекла в духовке(180 градусов,30-40 минут) в форме для хлеба(мой муж весь белый хлеб "пропускает" через тостер,а настоящий батон туда не пройдёт по ширине).Батончик внутри абсолютно белоснежный(это мои фотки,как всегда,оставляют желать лучшего).
QUOTE(Mytis @ 2009 06 22, 17:29)
Ir dar atsidėkodama receptą įmetu (iš rusiško duonkepių forumo).
Sąstingio laikų batonas (man labai skanus, toks nepurus, kaip kad seniau būdavo. O karštas tai visai apsivalgymas su pienu ): (kepiau greitąja programa).
Sąstingio laikų batonas (man labai skanus, toks nepurus, kaip kad seniau būdavo. O karštas tai visai apsivalgymas su pienu ): (kepiau greitąja programa).
Anksčiau dariau batoną pagal šitą receptą, buvo pats mėgstamiausias, gavosi LABAI superinis, kaip tik toks kuris buvo tarybiniais laikais
QUOTE(Mytis @ 2009 06 22, 17:29)
Ačiū.
2 mygtukai "Minuteur" - su jais, kaip suprantu, tas laikas ir reguliuojasi, po 1: "Poids", "Menu", "Brunir" ir "Start/Stop".
2 mygtukai "Minuteur" - su jais, kaip suprantu, tas laikas ir reguliuojasi, po 1: "Poids", "Menu", "Brunir" ir "Start/Stop".
Poids - ji paspausdama nustatai kepaliuko dydį,
menu - čia renkies kepimo programą,
Brunir - apskrudinimo lygis,
Start stop - viskas ir taip aišku
Pirmiausia spausdama MENU išsirenki programą, su kuria kepsi;tada pasirenski apkepimo lygi ir kepaliuko dydį, ir galiausiai su MINUTEUR apsirenki už kiek valandų nori, kad būtų iškepta duonelė
P.S. Gal iš LR parsisiuntei?