Mergaitės atitempiu tortuką , vertas jūsų dėmesio , iš enciklopedijos , kaip visada išėjo puikiai be jokių probleminių situacijų ....nu ką - pradedam....
" NUMYLĖTINIS "
Jums reikės produktų tešlai ( 18 cm. formeliai ):
250 g. miltų
150 sviesto ( bet kokio )
puse pokiuko kepimo miltelių ( pokiukas 7 g. )
1 citrinos tarkuota žievelė
1 ir puse kiaušinio ( pusantro )
1 pokiukas vanilinio cukraus
75 ml. vandens
.
Kremui reikės :
90 g. cukraus
puse citrinos tarkuotos žievelės
2 šaukštai krakmolo
1 pokiukas vanilinio cukraus
75 ml. citrinos sulčių
1 cielas ir dar puse kiaušinio
100 g. sviesto
.
Darbo eiga .........
Supilkite miltus į dubenį , sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą , vanilinį cukrų , tarkuotą žievelę , supilkite truputi paplaktus kiaušinius ir pirštu galais minkykite , kol tešla sukris į gabaliukus , kaip kruopos , tada palaipsniui supilkite vandenį , užminkykyte tešlą ....ji lipni , suvyniokite į drėgną audinį ir bent jau 2 valandom į šaldytuvą .
Paimkite gabalėlį atvėsusios tešlos , iškočiokite ir išspauskite mažus sausainiukus , pas mane jų 30 ( 2 cm. skersmens) ....iškepkite 175 - 200 karščio orkaitėje ( apie 8 min. ) .
Likusią tešlą padalinkite į 7-8 dalis ( 8 pas mane ) , iškočiokite , apipjaukite pagal formos apačią , dėkite į popieriumi išklotą formą , subadykite šakute , kepkite kaip ir sausainiukas , tik truputi ilgiau taip iškepkite visus kitus blynelius , blynelis išimamas tik ką ištraukus iš orkaitės - dar karštas .
Verdame kremą ......
Į puodą supilame visus ( išskyrus sviestą ) produktus ( kiaušinius prieš dedant paplakite ) ir labai gerai išmaišote , dedate ant ugnies ir be perstojo maišote kol užvirs , ( labai svyla ) tik užvirusį nukelkite , ir maišant per kelis kartus sudėkite sviestą , vis maišant ....šaldamas kremas turi būti vis pamaišomas .
Atšalusiu kremu suklijuokite sausauniukus po 2 , pertepkite tortą , kiškite šaltai ( aš dariau vakare , tai jis ten išbuvo iki ryto ) .
Dabar puošime ....
Cukraus pudra 100 g, sukite su citrinos sultimis 50ml. ( taip kaik meduoliukams ) , kuo ilgiau suksite tuo ji bus baltesnė , apipilame ja sausainukų viršų , uždedame kokį norime papuošimą , pilame masę ant torto , lyginame , pastumeme nuo kraštų , kai nubėgs , juo aptepkite torto šonus .
Viskas mergaitės ...tortas baigtas
Koks jo skonis .....mmmmmmmmmmmmm.....pasakiškas
.....neriebus ( maniškiui netiks
) saldrūgštis , trapus ....na vertas darbo ir , kad mūsų burnos jo paragautu .
Papuošimas toks , kaip knygoje , paprastutis , valgyti namuose , bet man patinka daryti originalų ..