Išsikerpi sprindžio ilgio ir 4 cm. pločio juostelę ( iš kardono , bus visam laikui ) , tos juostelės apačią iškarpai apvaliai ( su 5 litų monetos pagalba ) , gaunasi viršus pygus , o apačia iškarpyta ( tos juostelės ) , dedi ją ant iškočiotos masės , apipjauni , tada su iešmeliu kepsniams darai tas kvarbatkas ....bedarant , ta juostelė išsilenkia , nebebūna tiesi , ją prilipini ant torto šono ....viskas
aciu Cipciuk,vat tik dabar nesupratau kas tas sprindis yra?kiek mazdaug cm ilgio?ir apipjaunat mase pries tai kai dedat ant torto ar jau ant uzdetos mases pjaunat ir su iesmeliu juosteles darot?
labai atsiprasau kad tiek klausymu
jau labai noriu taip ismokti.
labai atsiprasau kad tiek klausymu
jau labai noriu taip ismokti.
kaip man dabar geda
susiradau internete kas tas splidnis,na as kaip ne lietuve
kad atstumas tarp nykscio ir mazojo pirsto mazdaug 18cm
vat dabar sededame ziuredama supratau kad cia juosteles is mases ir prilypdytos...bet jau kaip jus paslepete sujungimus kad ju niekur nesimato?nei tarp juosteliu nei tarp toro ir juosteliu.
wau
susiradau internete kas tas splidnis,na as kaip ne lietuve
kad atstumas tarp nykscio ir mazojo pirsto mazdaug 18cm
vat dabar sededame ziuredama supratau kad cia juosteles is mases ir prilypdytos...bet jau kaip jus paslepete sujungimus kad ju niekur nesimato?nei tarp juosteliu nei tarp toro ir juosteliu.
wau
laba, norejau paklausti del dazu.kur galima internete nusipirkti tu amerikietisku maistiniu dazu ir kokius geriausia pirkti ar miltelius ar skystus.
noriu skubiai nusipirkti, nes arteja dukrytes gimtadienis ir reikes torta daryti. o tortas, tai turi buti grazus
as cia tiek cipsiuko grozybiu ir skanybiu prisiziurejau, kad reikia daug daug isbandyt.
kepiau mielines spurgytes, dukra siandien vel praso iskept.dingo per akimirka, visi sake, kad labai skanios.
noriu skubiai nusipirkti, nes arteja dukrytes gimtadienis ir reikes torta daryti. o tortas, tai turi buti grazus
as cia tiek cipsiuko grozybiu ir skanybiu prisiziurejau, kad reikia daug daug isbandyt.
kepiau mielines spurgytes, dukra siandien vel praso iskept.dingo per akimirka, visi sake, kad labai skanios.
labas Cipsiuk paziurejau tavo saldumynus-jie tiesiog puikus ir iskylo man klausymas kaip daryti zefyrini tingini? mano vaikai labai megsta zefyrus. o koks jo skonis?
Nu aš pabūsiu paršeliu ir eilinį kartą dėl bezė pavarginsiu dviejų aukštų medučiui, pagrindas 28 cm, antras aukštas 21 cm, kiek baltymų XL reikėtų papuošimui išdzibuoti? ir nepamenu, papuoštą galima laikyti šaldytuve? ir kaip atlaiko keliones (150 km)
Cipciuk, aš irgi pakankinsiu jūs dėl beze.
1. Kažkur skaičiau, kad neįmanoma ryškiai nudažyti bezę, visuomet bus švelni spalva, o pas jūs bezė gaunasi ryški (pvz. geltonos spalvos bezė torte "Kempinė"). Kokius jūs naudojate dažus?
2. Kai jūs tortą puošiate įvairių spalvų beze, tai jūs kiekvienos spalvos bezė darote atskirai, ar dažote skirtingomis splavomis jau gatavą bezę?
1. Kažkur skaičiau, kad neįmanoma ryškiai nudažyti bezę, visuomet bus švelni spalva, o pas jūs bezė gaunasi ryški (pvz. geltonos spalvos bezė torte "Kempinė"). Kokius jūs naudojate dažus?
2. Kai jūs tortą puošiate įvairių spalvų beze, tai jūs kiekvienos spalvos bezė darote atskirai, ar dažote skirtingomis splavomis jau gatavą bezę?
QUOTE(barbuste @ 2009 05 17, 12:12)
laba, norejau paklausti del dazu.kur galima internete nusipirkti tu amerikietisku maistiniu dazu ir kokius geriausia pirkti ar miltelius ar skystus.
noriu skubiai nusipirkti, nes arteja dukrytes gimtadienis ir reikes torta daryti. o tortas, tai turi buti grazus
as cia tiek cipsiuko grozybiu ir skanybiu prisiziurejau, kad reikia daug daug isbandyt.
kepiau mielines spurgytes, dukra siandien vel praso iskept.dingo per akimirka, visi sake, kad labai skanios.
noriu skubiai nusipirkti, nes arteja dukrytes gimtadienis ir reikes torta daryti. o tortas, tai turi buti grazus
as cia tiek cipsiuko grozybiu ir skanybiu prisiziurejau, kad reikia daug daug isbandyt.
kepiau mielines spurgytes, dukra siandien vel praso iskept.dingo per akimirka, visi sake, kad labai skanios.
Susirask Citriniuką arba aistužele( į AŽ paeašyk ) , jos tuo užsiima , pas citriniuka greičiau , jei turės gausi jau po poraos dienų . Patarsiu miltelius - jie tinka viskam , bet ir skysti geri , tik į beze jų daug pilti negalima .
Papildyta:
QUOTE(laimasa @ 2009 05 17, 12:39)
labas Cipsiuk paziurejau tavo saldumynus-jie tiesiog puikus ir iskylo man klausymas kaip daryti zefyrini tingini? mano vaikai labai megsta zefyrus. o koks jo skonis?
JIS PANAŠIAI DAROSI , KAIP IR PAPRASTAS IŠ SAUSAINIŲ , TIK TREČIĄ DALĮ SAUSAINIŲ PAKEISK ZEFYRAIS , PATARSIU NUSIPIRKTI , KAD BŪTŲ SALGŽDIARŪKŠČIAI , SKANIAU
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2009 05 17, 13:21)
Nu aš pabūsiu paršeliu ir eilinį kartą dėl bezė pavarginsiu dviejų aukštų medučiui, pagrindas 28 cm, antras aukštas 21 cm, kiek baltymų XL reikėtų papuošimui išdzibuoti? ir nepamenu, papuoštą galima laikyti šaldytuve? ir kaip atlaiko keliones (150 km)
Kelionę tikrai atlaikys , o beze teks išsiplakti du kartus po 3 baltymus ......laikyk , kad ir 3 paras , nieko nenutiks
Papildyta:
QUOTE(Migle79 @ 2009 05 17, 14:41)
Cipciuk, aš irgi pakankinsiu jūs dėl beze.
1. Kažkur skaičiau, kad neįmanoma ryškiai nudažyti bezę, visuomet bus švelni spalva, o pas jūs bezė gaunasi ryški (pvz. geltonos spalvos bezė torte "Kempinė"). Kokius jūs naudojate dažus?
2. Kai jūs tortą puošiate įvairių spalvų beze, tai jūs kiekvienos spalvos bezė darote atskirai, ar dažote skirtingomis splavomis jau gatavą bezę?
1. Kažkur skaičiau, kad neįmanoma ryškiai nudažyti bezę, visuomet bus švelni spalva, o pas jūs bezė gaunasi ryški (pvz. geltonos spalvos bezė torte "Kempinė"). Kokius jūs naudojate dažus?
2. Kai jūs tortą puošiate įvairių spalvų beze, tai jūs kiekvienos spalvos bezė darote atskirai, ar dažote skirtingomis splavomis jau gatavą bezę?
Kempinėje , milteliai , su skystais tai sunku išgauti .
Jei reikia įvairių spalvų , išplaktą padalinu į reikiamą kiekį ir atskirai dažau , bet tik šlapiais dažais , milteliai sunkiai išsimaišo , lieka taškiukai dažų .
Na štai mergaitės atitempiau čia savo naują tortuką , jis sumakaluotas iš visų tortų po biski , net nežinau kaip jį pavadinti ....na lai būna ....
Išsikepate biskvitą kaip nurodyta recepte ( mano skardelė 33 cm. ant 43 cm. ).
Kremui visi produktai , išskyrus šokoladą , turi būti kambario temperatūros .
Plakame sviestą kol jis pabala ir padvigubėja ( kartais net patrigubėja ) , tai nepadarysite iš karto , aš jį išplaku per 3 kartus ....paplaku , duodu atvėsti mikseriui , ir vėl kartoju .
Plakant , per 4-5 kartus supilamas kondencuotas pienas .
I trečiają kremo dalį įplakite 1 šaukštą kakavos , riešutus ir šokoladą .
Į likusį kreną - vanilinį cukrų ir 1 šaukštą kakavos ( paplakite , kol jis ištirps ) .
Biskvitą padaliname į 2 stačiakampius ( ne per visą skardą ) , paliekame apačioje juostą , kad ją perpjovus , iš tų dviejų suglaustų juostelių gautusi dar vienas biskvitas.
Ant apatinio biskvito ( sulietu likeriu ) dedame kremą su riešutais - šokoladu- kakava , aptepame .
Dedame tas dvi juosteles ( taip pat suliejame ) , taip padarydami dar vieną biskvitą , jį aptepame baltu kremu su vanile ir prikaišiojame per puse pjautų vyšnių .
Uždengiame trečiu biskvitu ( suliejame ).
Visą tortą aptepame likusiu kremu , jei galvojate juo ir puošti , tada atsidėkite jo tam reikalui .
Tortukas gavosi ( mūsų šeimynai ) labai skanus , jis prie riebesnių , taip , kad kurios mėgsta tokius tortus galite išbandyti , nenusivilsite .
...tortas " ASORTI "....
Jums reikės
Biskvitui :
biskvitas " Negro bučinio "ČIA RECEPTAS
Kremui :
1 indelis , saldaus kondencuoto pieno ( mažas 380 ml .)
2,5 pokiuko sviesto "Saulutė "
2 dideli šaukštai kakavos miltelių
1 stiklinė ar puodelis , tarkuoto burokine tarka juodojo šokolado
1 stiklinė ar puodelis , kapotų ( smulkiai ) ir pakepintų lazdyno riešutų
1 pokiukas ( didesnis ) vanilinio cukraus .
1 didesnis stiklainis vyšnių skirtų papuošimui ( tokios su koteliais , jų būna ir geltonų ir žalių ) .
1 stiklinė vyšnių likerio ( aš naudojau savo gamybos užpiltas vyšnias spiritu ).
Išsikepate biskvitą kaip nurodyta recepte ( mano skardelė 33 cm. ant 43 cm. ).
Kremui visi produktai , išskyrus šokoladą , turi būti kambario temperatūros .
Plakame sviestą kol jis pabala ir padvigubėja ( kartais net patrigubėja ) , tai nepadarysite iš karto , aš jį išplaku per 3 kartus ....paplaku , duodu atvėsti mikseriui , ir vėl kartoju .
Plakant , per 4-5 kartus supilamas kondencuotas pienas .
I trečiają kremo dalį įplakite 1 šaukštą kakavos , riešutus ir šokoladą .
Į likusį kreną - vanilinį cukrų ir 1 šaukštą kakavos ( paplakite , kol jis ištirps ) .
Biskvitą padaliname į 2 stačiakampius ( ne per visą skardą ) , paliekame apačioje juostą , kad ją perpjovus , iš tų dviejų suglaustų juostelių gautusi dar vienas biskvitas.
Ant apatinio biskvito ( sulietu likeriu ) dedame kremą su riešutais - šokoladu- kakava , aptepame .
Dedame tas dvi juosteles ( taip pat suliejame ) , taip padarydami dar vieną biskvitą , jį aptepame baltu kremu su vanile ir prikaišiojame per puse pjautų vyšnių .
Uždengiame trečiu biskvitu ( suliejame ).
Visą tortą aptepame likusiu kremu , jei galvojate juo ir puošti , tada atsidėkite jo tam reikalui .
Tortukas gavosi ( mūsų šeimynai ) labai skanus , jis prie riebesnių , taip , kad kurios mėgsta tokius tortus galite išbandyti , nenusivilsite .
O dieve brangiausias, koks pjūvis tobulas apsiseiliojau iki ausų Tortas-marškinukai laaaabai dailus
kaip skaniai ir graziai atrodo net seile nutiso