Mano želiukas iš daug sluoksniukų
Geltona - citrininė žėlė
Žalia - kivių žėlė
Balta - persikinis jogurtas + želatina
Viršutiniame sluoksnyje pjaustyti apelsinai, o apatiniame(tik nesimato ) obuoliai
KOKS NUOSTABUS ZELIUKAS IR SPALVOS KOKIOS GRAZIOS.
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 05 10, 21:29)
KOKS NUOSTABUS ZELIUKAS IR SPALVOS KOKIOS GRAZIOS.
QUOTE(lialytia @ 2009 05 10, 20:49)
gal galėtumėt parašyt, kiek laiko užima tokio želiuko padarymas? Apytiksliai
QUOTE(davija @ 2009 05 11, 14:26)
gal galėtumėt parašyt, kiek laiko užima tokio želiuko padarymas? Apytiksliai.
esu baisiai nekantri ir man nusibosta sukti ratus prie šaldytuvo kada kada gi galima pilti kitą sluoksnį...
QUOTE(naitas @ 2009 05 11, 13:39)
Kadangi sluoksniukai labai ploni, tai gan greit sušąla... aš pasigaminu visų skonių žėlė ir pilu sluoksneliais. Kai vienas sluoksnis sušąla pilu kitą Man užtruko gal apie 2-3 val., nes vis pamiršdavau, kad gaminu žėlė ir neįpildavau naujo sluoksniuko Kaip sakant - kuo plonesni sluoksniukai, tuo greičiau sušąla žėlė... o jei netyčia kartais per daug sustingsta ta, kurią tik turi pilti(kokiam indelį kur yra ištirpinta ir paruošta sluoksniams), tai įkišu į mikrobange trumpam ir atitirpsta
aš tai vakar ir tik pirmą kart ir pasirįžau tiek sluoksniuot, visad tik tris darydavau... tai ką galiu pasakyt, vienos baikos su tais sluoksniais, biški reikia ratais pasisukt apie šaldytuvą bet tie sluoksniai stingsta žiauriai greit man ir užtruko geras 2-3 val., nes aš jį ir pamiršdavau, žodžiu rytą pradėjus, vakare tai jau dsrąsiai galėsi valgyt
davija,koks zeliuko grozis
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 09, 12:33)
BEVEIK VISUOSE , KUR PRASIDEDA MAISTO PRODUKTAI , AŠ PERKU 17 , TEN IĖJIMAS , KAIP Į ŽUVIES TURGŲ , YRA IR 16 IR 15 .
Aciu, radau .
oho davija ir lialytia, nu ir groziai pas jus cia, net geda savo gabaliuka det
bet idedu nes pirma karta dariau sluoksniuota zeliuka, kaip pirmas blynas biskiuka prisviles, bet taip greit visi suvalge, net viso nespejau nufotkinti tai idedu gabaliuka, tamsiai raudoni tai misko uogu zele, ten kur svelni ruzava tai pati dariau is grietines, zelatinos ir zemuogiu, ir dar vienas sluoksnis buvo apelsininis, bet man jis kazkodel labai susiliejo (turbut pergreit supyliau )
[attachmentid=176747]
Papildyta:
taip pat dariau jogurtiniuz zeliukus, i 900ml braskinio jogurto supyliau 2pakelius istirpintos (500ml vandens) braskiu skonio zele, i vidu dejau konservuotas braskes ir zele gabaliuku.
bet idedu nes pirma karta dariau sluoksniuota zeliuka, kaip pirmas blynas biskiuka prisviles, bet taip greit visi suvalge, net viso nespejau nufotkinti tai idedu gabaliuka, tamsiai raudoni tai misko uogu zele, ten kur svelni ruzava tai pati dariau is grietines, zelatinos ir zemuogiu, ir dar vienas sluoksnis buvo apelsininis, bet man jis kazkodel labai susiliejo (turbut pergreit supyliau )
[attachmentid=176747]
Papildyta:
taip pat dariau jogurtiniuz zeliukus, i 900ml braskinio jogurto supyliau 2pakelius istirpintos (500ml vandens) braskiu skonio zele, i vidu dejau konservuotas braskes ir zele gabaliuku.
Cipciuk, turiu tau klausimeli, kazkur rasei apie ta baltaja zelatina, nusipirkau bazej, ten prie zuvies turgaus, prieskoniu skyriuj, bet ji tokia smulki, sake jos net brinkinti nereikia, o i 1l 1 v.s( lyg) ismaisyti ir viskas, tai ar cia ta stiprioji? (pardaveja sake kad pati stipriausia, o turejo tos paprastos, paskui smulkesnes, o man dave tokia kaip miltukai ) tai ar cia ta pati apie kuria snekejai? ir jei tiksliau tai kiek jos reikia deti?