tai va, ateinu su napoleono ispudziais
siaip tortas visai skanus buvo, tik gal kiek saldokas (idejau cukraus i grietinele, ko pagal recepta nereikejo daryti
), i kas antra sluoksni dejau trintu su cukrumi saldytu juoduju serbentu, tai labai pagaivino skoni. Dengimo mase patiko nevisiem,kitiem ji tiko prie saldaus torto, nes buvo rugstoka (dengiau pastiliazu)
tai va, lakstus kepiau pagal toki recepta:
3 st. miltų
300 g margarino
1.5 st. grietinės
1.5 v. š. degtinės.
Miltus kapoti su margarinu. Supilti grietinę ir degtinę. Užminkyti tešlą. Suvynioti į plėvelę ir 1 val. padėti šaltai. Iškočioti blynus ir iškepti 220° C orkaitėje. Blynus geriausia kočioti tiesiai ant kepimo popieriaus jei jo nėra, tiesiai ant skardos, jos nepatepant. (as kociojau ant kepimo popieriaus, man gavosi 11 blynu
)
krema dariau toki:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 7 minutes (bet man po puses minutes sutirstejo ir as nukeliau nuo ugnies) kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
o stai torto pjuvis