Pirma tema
Antra tema
Trečia tema
Ketvirta tema
Penkta tema
Šešta tema
Septinta tema
Aštunta tema
Devinta tema
Dešimta tema
Vienuolikta tema
Dvylikta tema
Trylikta tema
Keturiolikta tema
Penkiolikta tema
Šešiolikta tema
Septyniolikta tema
Aštuoniolikta tema
Devyniolikta tema
Dvidešimta tema
Dvidešimt pirma tema
Dvidešimt antra tema
Dvidešimt trečia tema
Dvidešimt ketvirta tema
Dvidešimt penkta tema
Dvidešimt šešta tema
~Gaminame toliau, fotografuojame ir rodome visiems, nepamiršdami pridėti recepto, nors ir tai elementarus patiekalas, kad išvengtume bereikalingų klausimų paskiau ~
Oi kaip aciu Elena uz nuostabios duonytes receptuka .butinai siandien issikepsiu mmmmm
Ir aciu mammkai uz nauja tema
Ir aciu mammkai uz nauja tema
QUOTE(cafe del mar @ 2009 04 28, 17:25)
Oi kaip aciu Elena uz nuostabios duonytes receptuka .butinai siandien issikepsiu mmmmm
Ir aciu mammkai uz nauja tema
Ir aciu mammkai uz nauja tema
Prašom
Pradėsiu...paprastučiais pietukais
Virta žuvis su citrininiu padažu
Pengasijų file dėjau į puodą,sumečiau morkas,svogūno puselę,pipirų (nemaltų),lauro lapelių,druskos.Paviriau gal 15 min. Padažą sumeistravau iš galvos .Keletas samtelių nuoviro,kuriame virė žuvis.Dėjau kelis gerus šaukštus grietinės,citrinos sulčių išspaudžiau (pusė citrinos),patarkavau labai nedaug žievelės.Papipirinau,pridėjau krapų,pakaitinau.Šiaip skanus tik norėjosi aštriau
aciu, mamkai,kad vel bus kur minciu pasisemti
Šiandien užsimaniau kažko tokio... hm kažko...
Paprasta, o nuo stalo dingsta po akimirkos
Sudėtis lyg visoms turėtų būti aiški Bet dėl viso pikto: batono riekeles labai plonai ištepiau majonezu, uždėjau kalakutienos pjaustytą kumpį, ant pusės sumuštinių dėjau pjaustytų svogūnų ir ant visų fermentinio sūrio Kepam, kol viskas gražiai apskrunda, poto galima užsimesti mėgstamo padažo SKANAUS
Paprasta, o nuo stalo dingsta po akimirkos
Sudėtis lyg visoms turėtų būti aiški Bet dėl viso pikto: batono riekeles labai plonai ištepiau majonezu, uždėjau kalakutienos pjaustytą kumpį, ant pusės sumuštinių dėjau pjaustytų svogūnų ir ant visų fermentinio sūrio Kepam, kol viskas gražiai apskrunda, poto galima užsimesti mėgstamo padažo SKANAUS
QUOTE(aguonele @ 2009 04 28, 10:50)
Neryte labai faina tesla gaunas su mielem,na bet man su svieziom niekas niekad neiseina nesusidraugauju nors tu ka. Nera man nieko geriau uz sausas. tai butinai noresiu isgirsti tavo atsiliepimus
parasysiu atsiliepimus jei kas gausis is ju pirma karta ir as gaminsiu su mielem
QUOTE(Chenelle @ 2009 04 28, 11:11)
labai skaniai atrodo
QUOTE(mammka @ 2009 04 28, 16:32)
Virta žuvis su citrininiu padažu
super pas mane siandien irgi zuvies diena - lasisa grilinau
Aciu uz temele
O, jau nauja temelė Ačiū mammka
Pasirodysiu su šios dienos pietumis, receptą radau internetiniame bloge http://zaidimuaikstele.blogspot.com, nuo savęs dar pridėjau puse geltonosios paprikos
Risotto ai funghi secchi
100 g arborio ryžių
50 ml balto sauso vyno
1 mažas svogūnas
1 v.š. alyvuogių aliejaus
~20 g džiovintų baravykų
400 ml daržovių sultinio
druskos, piprų
30 g parmezano/parmezano tipo sūrio
15 g sviesto
Ši porcija - soti vakarienė 1 praalkusiam asmeniui.
Supilti sultinį į puodą, užvirti ir laikyti šiltai.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 3-5 min pakepinti smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, suberti ryžius ir pakepinti dar vieną minutę, kol ryžiai taps skaidrūs, kaip stiklo gabalėliai. Supilti vyną ir maišant kaitinti, kol vynas išgaruos.
Sudėti išmirkytus ir gabalėliais supjaustytus džiovintus baravykus ir įpilti samtį sultinio, maišyti kol sultinys susigers. Vėl pilti samtį sultinio ir vėl maišyti. Kartoti kol sunaudosite visą sultinį. Artėjant prie pabaigos, ryžius ragaukite - jie neturi būti pervirę, o tik išvirę al dente.
Išjunkite ugnį, įdėkite sviestą ir tarkuotą sūrį. Pagardinti šviežiai maltai pipirais ir druska (jei reikia).
Ne veltui sakoma, kad risotto - dievų maistas
Pasirodysiu su šios dienos pietumis, receptą radau internetiniame bloge http://zaidimuaikstele.blogspot.com, nuo savęs dar pridėjau puse geltonosios paprikos
Risotto ai funghi secchi
100 g arborio ryžių
50 ml balto sauso vyno
1 mažas svogūnas
1 v.š. alyvuogių aliejaus
~20 g džiovintų baravykų
400 ml daržovių sultinio
druskos, piprų
30 g parmezano/parmezano tipo sūrio
15 g sviesto
Ši porcija - soti vakarienė 1 praalkusiam asmeniui.
Supilti sultinį į puodą, užvirti ir laikyti šiltai.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 3-5 min pakepinti smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, suberti ryžius ir pakepinti dar vieną minutę, kol ryžiai taps skaidrūs, kaip stiklo gabalėliai. Supilti vyną ir maišant kaitinti, kol vynas išgaruos.
Sudėti išmirkytus ir gabalėliais supjaustytus džiovintus baravykus ir įpilti samtį sultinio, maišyti kol sultinys susigers. Vėl pilti samtį sultinio ir vėl maišyti. Kartoti kol sunaudosite visą sultinį. Artėjant prie pabaigos, ryžius ragaukite - jie neturi būti pervirę, o tik išvirę al dente.
Išjunkite ugnį, įdėkite sviestą ir tarkuotą sūrį. Pagardinti šviežiai maltai pipirais ir druska (jei reikia).
Ne veltui sakoma, kad risotto - dievų maistas
pavakariams iškepiau beliašiukus
Beliašai
1 nepilna stiklinė pieno
1 2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (7 11 g)
1 kiaušinis
~ 300 - 500 g miltų
1 a. š. druskos
6 7 v. š. aliejaus
250 300 g faršo
1 kiaušinis
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždengti ir palaukti, kol susidarys kepurėlė (~ 10 min.). Įmaišyti kiaušinį. Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti, ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo (faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti), faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę. ir kepti karštame aliejuje
Beliašai
1 nepilna stiklinė pieno
1 2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (7 11 g)
1 kiaušinis
~ 300 - 500 g miltų
1 a. š. druskos
6 7 v. š. aliejaus
250 300 g faršo
1 kiaušinis
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
druska, pipirai
Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždengti ir palaukti, kol susidarys kepurėlė (~ 10 min.). Įmaišyti kiaušinį. Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti, ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo (faršą, kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišyti), faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę. ir kepti karštame aliejuje
Varskes apkepas:
puodelis virtu ryziu ( sunaudojau vakarykscius likusius nuo pietu)
pakelis varkes
2 kiausiniai
druskos, cukraus pagal skoni
saukstelis kepimo milteliu ( nebutina)
galima deti razinu
proporcijos nera grieztos
patiketa su grietine ir trintom braskem
skanaus
Papildyta:
risotto ir beliasiukai skanumelis kaip noreciau
puodelis virtu ryziu ( sunaudojau vakarykscius likusius nuo pietu)
pakelis varkes
2 kiausiniai
druskos, cukraus pagal skoni
saukstelis kepimo milteliu ( nebutina)
galima deti razinu
proporcijos nera grieztos
patiketa su grietine ir trintom braskem
skanaus
Papildyta:
risotto ir beliasiukai skanumelis kaip noreciau
QUOTE(Vaiiva @ 2009 04 28, 18:50)
Risotto ai funghi secchi
super
QUOTE(lotute @ 2009 04 28, 18:56)
pavakariams iškepiau beliašiukus
niam niam
Mergaitės, vakar pabandžiau kepti alia duona..duonos papločius...Jei suformuosit kepaliuką, gausit duonelė..Man priminė armėnišką duoną...
Elena duonos kokia turi gautis tesla???? uzmaisiau tai pas mane ganetinai skysta
Elena duonos kokia turi gautis tesla???? uzmaisiau tai pas mane ganetinai skysta