labas, norejau paklausti, gal kas zinok kokia grazia vijokline gele ar kruma, man reikia lauke is gatves puses labai ten truksta kazko, ir dar yra vuiena vieta nelabai grazi, tai galvoju kad pasleptu ta veita, bet gal noreciau ne vienmete vijokline gele, o daugiamete, grazu yra roze viokline, bet gal dar ka galit pasiulyt, gal su paveiksliukais????Aciu
Man gražu sausmedis(Lonicera), ir žydi, ir kvepia, ir nereiklus; lastūnė (kamsis), labai gražiai žydi, bet reikia pridengti. Pažiūrėk googlėj. Ir visokių kitokių grožybių yra. Šitas dvi pati auginu, man gražu. Dar raganės, rožės vijoklinės, devynios galybės visokių lapuočių.... O krūmų tai jau tikrai begalybės... Čia skonio ir piniginės plonio reikalas
Tai va noriu pasiguosti , nes baisiai pasimetus esu , nupurskiau as pievele nuo piktzoliu , tai vaizdas tragiskas , praejo 9 dienos , tos vietos kaip isdegintos , tai ar tik nereiks dabar atsodinti tu vietu , , ir dar nudaziau medelius po to buvo stiprus lietus tai dabar vietomis tie dazai apsilupe , tai tikriausiai dar karta reiks dazyt , nu vienu zodziu man nesiseka
QUOTE(Lexi 04 @ 2006 05 02, 14:12)
labas, norejau paklausti, gal kas zinok kokia grazia vijokline gele ar kruma, man reikia lauke is gatves puses labai ten truksta kazko, ir dar yra vuiena vieta nelabai grazi, tai galvoju kad pasleptu ta veita, bet gal noreciau ne vienmete vijokline gele, o daugiamete, grazu yra roze viokline, bet gal dar ka galit pasiulyt, gal su paveiksliukais????Aciu
as labai myliu raganes (klematis lotyniskai)
visokiu ju yra, bet as auginu tik tas kurios zydi ant vienmeciu stiebu, su tokiom paprasciau: rudeni nupjauni eglisakem apkloji, o pavasari naujus stiebus isleidzia
ragane-pamiskes augalas, taigi reikia ir saules, be gerai kai apatine dali nuo saules uzstoja kiti augalai (pas mane nieks jom seselio nemeta bet vistiek gerai auga ) http://images.google...tis&sa=N&tab=wi
dar galima sausmedi sodint, kvepia skaniai
tik nesodinkit keliu skirtingu rusiu gretimais, dazniausiai nukonkuriuoja viena kita
sausmedis gerai auga ir pavesingose ir sauletose vietose (cia is patirties zinau)
http://images.google...lr=&q=sausmedis
QUOTE(pavasarelis @ 2006 05 02, 14:39)
Tai va noriu pasiguosti , nes baisiai pasimetus esu , nupurskiau as pievele nuo piktzoliu , tai vaizdas tragiskas , praejo 9 dienos , tos vietos kaip isdegintos , tai ar tik nereiks dabar atsodinti tu vietu , , ir dar nudaziau medelius po to buvo stiprus lietus tai dabar vietomis tie dazai apsilupe , tai tikriausiai dar karta reiks dazyt , nu vienu zodziu man nesiseka
viskas priklauso nuo to, kuo purškei - skirtingi herbicidai skirtingai veikia. mano du išbandyti - Banvel (plačialapėms piktžolėms, tokioms kaip gysločiai, kiaulpienės, rūgtis ir t.t.). Šitas vejos žolės negadina, veikia tik tas plačialapes "blogas" žoles, o štai Roundup'as - degina viską, su juo galima tik ten, kur nori pilnai sunaikinti augmeniją. ar skaitei instrukcijas prieš purkšdama?
QUOTE(draugaite @ 2006 05 02, 13:46)
dar galima sausmedi sodint, kvepia skaniai
tik nesodinkit keliu skirtingu rusiu gretimais, dazniausiai nukonkuriuoja viena kita
Nu va o as jau norejau pamiksuoti laiku paskaiciau o gal kas auginat toki kreivasaki lazdyna, kaip bonsai? radau pigiai ir nezinau ar augs lauke, nes ten vos ne kaip apie kambarini augala aprasyta.
Turiu tikriausiai tokį. Kad labai auga nepasakyčiau, nes tos šakelės taip kreivos, kad to augimo nelabai įžiūriu. Bet gyvas tikrai, dabar žydi. Pernai neriešutingi metai buvo, o užpernai tik pasodinus gal 8 riešutus suvalgėm. Ptriežiūros - 0. Jei nelabai brangiai matei, pirk, man jis labai simpatiškas. Aš gavau dovanų, kiek kainavao nežinau, o į parduodamų kainą kažkaip dėmesio neatkteipiau. Jeigu žinoma apie tokį patys čia mes šnekam. Maniškis gal netoli metro aukščio.
Tai jei ryt dar rasiu, tai ir paimsiu. As galvojau kad jis nieko valgomo neuzaugina, tik siaip dekoratyvinis
Sveikos
Pagaliau liovėsi pusti vėjas,nes baisu buvo purkšti atžėlusią žolę Tai gal šiandien bandysim nupurkšti.Bet iškilo klausimas,kokiu spinduliu prie obelaičių,prie gėlių,vaiskrūmių nepurkšti,kad nepakenktų Ir yra netoli šulinys,ar nepakenks vandeniui.
Pagaliau liovėsi pusti vėjas,nes baisu buvo purkšti atžėlusią žolę Tai gal šiandien bandysim nupurkšti.Bet iškilo klausimas,kokiu spinduliu prie obelaičių,prie gėlių,vaiskrūmių nepurkšti,kad nepakenktų Ir yra netoli šulinys,ar nepakenks vandeniui.
QUOTE(BITUTE 27 @ 2006 05 02, 16:41)
Sveikos
herbicidai veikia per lapus, o ne per šaknis, taigi atstumas kaip ir nesvarbus, svarbu, kad ant kultūrinių augalų (na tų, kuriuos nori išsaugoti) lapų nepapultų
o dėl šulinio irgi gali būti rami - tokie buitiniai herbicidų kiekiai tikrai gruntinio vandens nepasieks, jei į vidų nepurkši
dėl to rekomendacijose ir rašoma, kad purškimui reikia pasirinkti kuo ramesnį orą, kad purškalo nenešiotų kur nereikia