MIELINĖS SPURGOS " ŽIEDELIAI "
Jums prireiks :
500 g. miltų ( 405 D )
50 g. cukraus
0,5 ( puse) arbatinio šaukštelio druskos
40 g. margarino
2 kiaušinio tryniai
125 ml. drugno pieno
125 ml. drugno vandens
20 g. šviežių mielių .
Mieles pakildiname piene ir vandenį ( sumaišytame kartu ) su 2 arb. šaukšteliais cukraus .
Miltus sumaišote su cukrumi ir druska .
Idedame trynius ir ištirpintą margariną .
Supilame pakildintas mieles .
Užminkote tešlą ( minkome apie 5 min.)
Tešle lipni , ir turi būti minkštoka .
Dedame ją į dubenėlį , pridengiame švariu rankšluostuku ir kildiname virtuvėje apie 30 min. ( ji pakyla gan smarkiai ) .
Stalą pasibarstome miltais ( truputi ) , iškočiojame iš tešlos lakštą 1 cm. storio .
Su norimo dydžio stikline ( puoduku ) išspaudžiame apskritimus , jų vidurį su dar mažesniu apskritimu išspaudžiame ( aš išspaudžiau su antgaliu kremui spausti ) .
Baronkikes padedame ant miltais pabarstytos lentos , ir pakildiname , apie 15 min.
Į gilesnę keptuvę ipilame aliejaus ir ikaitiname , metame baronkikes ( jos laaaaaabai greitai apkepa ) ir apverdame iš abiejų pusiu , ( patarsiu ugnį primažinti ) .
Apvoliojame cukruje ......
Žinokit , kažkada atradau " Pliuškas " , Mišelės napoleoną , o dabar tas spurgytes .....nu tirpsta burnoj , purios , minkštos niam niam niam ......tikros zarazos ....tiesa , jos visai neprisigiare aliejaus
Šiandien jas kepiau du kartus .....lėkštelė tuščia , spėkite , kas mane laukia rytoj...?????