Man pienligė labai apsunkino žindymą, o blogiausia, kad kol supratau kas man yra (ačiū forumietei Raideles ir vienos mamytės laiškui Mamos žurnale), praėjo pusantrų metų.
Po pirmo mažiuko gimimo man kaip ir neretai mamai buvo suskeldėję speneliai, bet per kelias savaites sugijo, tačiau labai bjaurus ir įkyrus skausmas-peršulys liko

Po 2 mėnesių pastojau

Nukopijuoju pienligės požymius iš Raideles atsiųsto laiško:
Pienligės simptomai (gali būti keli ar visi):
*Stiprus spenelių ir krūtų skausmas viso žindymo metu ir nepalengvėja pataisius apžiojimą.
* Staigus spenelių/krūties skausmas, nors kurį laiką buvo gerai.
*Niežtintys, degantys speneliai, nors odos išvaizda normali, arba gali būti rožiniai ar raudoni, plona blizganti oda ir/arba maži balti taškeliai.
*Baltų apnašų žymės ties spenelio odos raukšlėmis
* Sutrūkę speneliai, ilgai negyjantys
* Badantys skausmai krūtyje maitinimo metu ar po jo
* Spenelių skausmas naudojant kokybišką (įvardijama ligoninėse naudojami) elektrinį automatinį pientraukį (ne per didelis traukimas) su tinkamo dydžio detale, dedama ant krūties
* Makšties pienligės infekcija
* Neseniai naudoti antibiotikai
Vaikas gali turėti:
* baltas dėmeles burnoje, ant tonzilių, dantenų ir kt, kurios nenusivalo arba pavalius lieka raudona dėmė
*užpakalio bėrimas, raudonas ar su mažais iškilimais.
* vaikas neramus, paleidžia krūtį, žįsdamas skleidžia klasėjimo garsus, atsisako žįsti, nes skauda burną
* Bezda ir yra neramus
Lietuvoje dažniausiai tai gydoma Daktarin žele, turėtų būti kompensuojamas vaistas. Tepama speneliai, vaiko burna ir užpakalis.
Dar gali būti gydoma nystatin suspensija, gentian violet vandeniniu tirpalu, Clotrimazoliu - specialiai paruoštu tepalu.
Dėl gydymo geriausia pasitarti su gydytoja, kad prirašytų vaistų.
*Stiprus spenelių ir krūtų skausmas viso žindymo metu ir nepalengvėja pataisius apžiojimą.
* Staigus spenelių/krūties skausmas, nors kurį laiką buvo gerai.
*Niežtintys, degantys speneliai, nors odos išvaizda normali, arba gali būti rožiniai ar raudoni, plona blizganti oda ir/arba maži balti taškeliai.
*Baltų apnašų žymės ties spenelio odos raukšlėmis
* Sutrūkę speneliai, ilgai negyjantys
* Badantys skausmai krūtyje maitinimo metu ar po jo
* Spenelių skausmas naudojant kokybišką (įvardijama ligoninėse naudojami) elektrinį automatinį pientraukį (ne per didelis traukimas) su tinkamo dydžio detale, dedama ant krūties
* Makšties pienligės infekcija
* Neseniai naudoti antibiotikai
Vaikas gali turėti:
* baltas dėmeles burnoje, ant tonzilių, dantenų ir kt, kurios nenusivalo arba pavalius lieka raudona dėmė
*užpakalio bėrimas, raudonas ar su mažais iškilimais.
* vaikas neramus, paleidžia krūtį, žįsdamas skleidžia klasėjimo garsus, atsisako žįsti, nes skauda burną
* Bezda ir yra neramus
Lietuvoje dažniausiai tai gydoma Daktarin žele, turėtų būti kompensuojamas vaistas. Tepama speneliai, vaiko burna ir užpakalis.
Dar gali būti gydoma nystatin suspensija, gentian violet vandeniniu tirpalu, Clotrimazoliu - specialiai paruoštu tepalu.
Dėl gydymo geriausia pasitarti su gydytoja, kad prirašytų vaistų.
Tikiuosi, kad mano patirtis padės bent vienai mamytei nenutraukti maitinimo MP.
Man jau geriau

Kas dar esat susidūrę su pienlige? Kaip gydėtės? Kiek laiko sveikot? Būtų šaunu, jei pasidalintumėte patirtimi.