Va ieškojau ką čia gero galima pasigaminti pačiai prie alaus, nes parduotuvėse visur tas pats. Tai gal kas turite taip pat gerų minčių
Čia keli, kuriuos pati darau
Na manau visiems jau žinomas, bet receptas keptos duonos, tik gal jau kiek pabodęs :
Iškeptą griežinėliais duoną apibarstome tarkuotu sūriu uždedame ant viršaus majonezo ir dedame keliom minutėm į mikrobangę.
Kitas
Sūrio sausainukai prie alaus:
Tešlai:
200g lydyto sūrio (gali būti pastovėjęs);
200g miltų;
1 kiaušinis;
pipirų pagal skonį;
200g sviesto ar margarino;
Aptepimui:
1 kiaušinio trynys;
2 šaukštai pieno ar grietinėlės;
kmynų, sezamų, aguonų.
Visus tešlos komponentus sudėt ant lentos ir sukapot, greit suminkyt ir 15min. susuktą į plėvelę dėt į kamerą.
Skardą ištept riebalais, iš tešlos kočioti lakštą apie 0,5cm. išspausti įvairius sausainukus ir dėt į skardą. Aptepimui kiaušinį išplakt su grietinėle ar pienu ir aptepti sauainius ir apibarstyti kmynais ir pan.Kepti 150 laipsnių orkaitėje (čia elektrinėje) apie 10-15min. Na kol tamsokai apgels, kartais ir ilgiau.
Gaunasi trapūs ir skanūs sausainukai, o be to pigiai ir tikrai daug.
Sveikutes, gal kas galit patarti kaip pagaminti pupas prie alaus? Uosviene priaugino, dabar turiu ju visa kruva su ankstimis, o kaip pagaminti ir nezinau
Aciu
Aciu
moku tik tas mazytes pupeles
prisiverdi pupeliu, prisikepi svogunu su mazyciais lasinuku gabaliukais, o tada dedi i puoda (as i toki stiklini troskintuva dedu) sluoksniais pupeles, kitas sluoksnis svogunai su lasinukais ir daug pipiru, ir taip kol viska sudesi (pipiru tikrai daug dedu), tada viska uzpili vandeniu su buljonu (kubeliais) ir troskini apie 20 min.
skanaus!
prisiverdi pupeliu, prisikepi svogunu su mazyciais lasinuku gabaliukais, o tada dedi i puoda (as i toki stiklini troskintuva dedu) sluoksniais pupeles, kitas sluoksnis svogunai su lasinukais ir daug pipiru, ir taip kol viska sudesi (pipiru tikrai daug dedu), tada viska uzpili vandeniu su buljonu (kubeliais) ir troskini apie 20 min.
skanaus!
QUOTE(Letavio @ 2005 08 15, 20:24)
moku tik tas mazytes pupeles
prisiverdi pupeliu, prisikepi svogunu su mazyciais lasinuku gabaliukais, o tada dedi i puoda (as i toki stiklini troskintuva dedu) sluoksniais pupeles, kitas sluoksnis svogunai su lasinukais ir daug pipiru, ir taip kol viska sudesi (pipiru tikrai daug dedu), tada viska uzpili vandeniu su buljonu (kubeliais) ir troskini apie 20 min.
skanaus!
prisiverdi pupeliu, prisikepi svogunu su mazyciais lasinuku gabaliukais, o tada dedi i puoda (as i toki stiklini troskintuva dedu) sluoksniais pupeles, kitas sluoksnis svogunai su lasinukais ir daug pipiru, ir taip kol viska sudesi (pipiru tikrai daug dedu), tada viska uzpili vandeniu su buljonu (kubeliais) ir troskini apie 20 min.
skanaus!
Cia toks troskinys gaunasi, reikes pabandyti, bet kazkur valgiai tokios kietos pupos pagamintos su daug prieskoniu. Tiesiog su pirstais imi ir valgai
1 st. virtu pupeliu, 1 rieke juodos duonos, 1 skiltele cesnako , 50 g. fermentinio surio, 1 saukstas majonezo, aliejaus
supjaustyt duona kubeliais ir pakept, tada inde sumaisyti pupeles,kubeliais supjaustyta suri,duona,susmulkinta cesnaka ir majoneza.sudet i keptuve kol suris issilydys.
ant keptos duonos riekes uzpilti pomidoru padazo ir uzdeti rieke virto kiausinio arba kiausini deti ant kepto batono,aptepto majonezu
virta kiausini, fermentini suri susmuklinam, sumaisom su majonezu ir tepam ant duonos, batono, ar keptos duonos
ant keptos duonos uztepti pomidoru padazo ir uzdeti gabaleli saltai rukytos skumbres
sumaisyt sutarkuotas morkas,susmulkinta cesnaka ir majoneza ir tepti ant keptos duonos
supjaustyt duona kubeliais ir pakept, tada inde sumaisyti pupeles,kubeliais supjaustyta suri,duona,susmulkinta cesnaka ir majoneza.sudet i keptuve kol suris issilydys.
ant keptos duonos riekes uzpilti pomidoru padazo ir uzdeti rieke virto kiausinio arba kiausini deti ant kepto batono,aptepto majonezu
virta kiausini, fermentini suri susmuklinam, sumaisom su majonezu ir tepam ant duonos, batono, ar keptos duonos
ant keptos duonos uztepti pomidoru padazo ir uzdeti gabaleli saltai rukytos skumbres
sumaisyt sutarkuotas morkas,susmulkinta cesnaka ir majoneza ir tepti ant keptos duonos
Va labai skanu virtas kiaušinis sumaišytas su skumbre k.r , majonezu ir tepti ant keptos duonos
QUOTE(Nerimama @ 2005 08 16, 09:58)
Va labai skanu virtas kiaušinis sumaišytas su skumbre k.r , majonezu ir tepti ant keptos duonos
Jo aš šitą irgi darau. Dar skanu svogūną žalią supjaustai griežinėliais, nu kad tokie ratai gautųsi. Pasiruoši tešlą: miltai, kiaušinias, vanduo, prieskoniai (fantazijos ir skonio reikalas). Tešla turi būti kuo tirštesnė. Merki tuos svogūnus į tešlą, ir verdi aliejuje. Nusižiūrėjau iš Čili repertuaro
QUOTE(liniokas @ 2005 08 18, 19:51)
Jo aš šitą irgi darau. Dar skanu svogūną žalią supjaustai griežinėliais, nu kad tokie ratai gautųsi. Pasiruoši tešlą: miltai, kiaušinias, vanduo, prieskoniai (fantazijos ir skonio reikalas). Tešla turi būti kuo tirštesnė. Merki tuos svogūnus į tešlą, ir verdi aliejuje. Nusižiūrėjau iš Čili repertuaro
Ačiū, bandysim, tik va reikės gerai paieškoti svogūnų namie, nes kai aš jų nevalgau tai ir šeimynai viską be jų gaminu
Jei tos pupos didelės, tai jas pamirkius (kad greiciau isvirtų), dėti į sūdytą vandenį ir išvirti.
Prie alaus jėga - senas, geras kaimiškas užkandis
Prie alaus jėga - senas, geras kaimiškas užkandis
as darau tokis sumustinukus, imi pjaustytu smulkiai svogunu tike pat kiek varskes, juos kartu sumaisai dedi kiausa ar du priklausimai nuo misinio kiekio privarau prieskoniu, ta mase tepu ant batono ar duonos sumustiniams, zodziu baltos, ir i orkaite kol apskrunda visrus... seip labai skanu..
pati is pradziu stebejausi kaip cia tiek svogunu, bet kai jie iskepa nebuna astru...
pati is pradziu stebejausi kaip cia tiek svogunu, bet kai jie iskepa nebuna astru...
Klausykit moteros, buvau veseilėj vienam restorane ir ten prie alaus buvo patiektos tokios labai skanios įdarytos slyvos. Gal kas žinot kaip tiksliai jas daryt. Aš ten jas nagrinėjau nagrinėjau ir kaip supratau, tos džiovintos slyvos buvo išmirkytos, o į vidų pridėta lygtais tarkuotas sūris su česnaku ir majonezu. Nu gal žinot kaip ten tiksliai daryti.
Aš tai darau taip:
Sutarkuoju fermentini sūrį (su smulkesne nei "burokinė" tarka), česnaką. Dedu majonezo. Majonezo dedu nelabai daug, kad būtų tokia kaip ir lipni, bet neperskysta masė. Tada imu džiovintas slyvas, kiekvieną šiek tiek įpjaunu, i viduriuką dedu paruoštos masės ir persmeigiu mediniu pagaliuku. Įdaras gaunasi viduje.
Arba galima imti ir kiekviena slyvą suspausti ir ant viršaus dėti paruoštos masės, tik man su pagaliukais patogiau valgyt atrodo.
Sutarkuoju fermentini sūrį (su smulkesne nei "burokinė" tarka), česnaką. Dedu majonezo. Majonezo dedu nelabai daug, kad būtų tokia kaip ir lipni, bet neperskysta masė. Tada imu džiovintas slyvas, kiekvieną šiek tiek įpjaunu, i viduriuką dedu paruoštos masės ir persmeigiu mediniu pagaliuku. Įdaras gaunasi viduje.
Arba galima imti ir kiekviena slyvą suspausti ir ant viršaus dėti paruoštos masės, tik man su pagaliukais patogiau valgyt atrodo.