Parsiveziau 2 didziausias dezes slyvu is sodo... Gal patartumete kaip jas sudoroti? Moku tik paprasta kompota daryti ziemai... Gal kokiu minciu turite?
Gal zinote kaip galima jas sudziovinti? Man taip skanu dziovintos slyvos.
Oi, po uzpraeito savaitgalio man tos slyvos kaip ...............
O dariau as taip : ipjoviau slyvas, sudejau i puoda - po kokio pusvalandzio dar pamaigiau - atsirado sulciu. Kaitinau, pakol nusilusipejo odeles ir kauliukai. Po to tryniau per sieteli ir viriau marmelada!!!!
Buvau pikta kaip velnias, ir sakiau niekada daugiau taip nebezaisiu , nors
Aisku skanu, bet ir marmalynes uztenka............
O dariau as taip : ipjoviau slyvas, sudejau i puoda - po kokio pusvalandzio dar pamaigiau - atsirado sulciu. Kaitinau, pakol nusilusipejo odeles ir kauliukai. Po to tryniau per sieteli ir viriau marmelada!!!!
Buvau pikta kaip velnias, ir sakiau niekada daugiau taip nebezaisiu , nors
Aisku skanu, bet ir marmalynes uztenka............
As tai viriau slyvu uogiene. Labai paprasta, bet sueina paskui su varske, blynais ar pyragais.
800 g slyvu su isimtais kaulais (slyva per puse)
supjaustyti pora nuluptu obuoliu, 1 kg cukraus, 2 arbatiniai sauksteliai cinamono. Is vakaro viska sudeti i puoda ir palikti per nakti. Ryte viriau 20 min. Slyvos nesukrenta, cinamonas suteikia gera kvapa ir skoni.
800 g slyvu su isimtais kaulais (slyva per puse)
supjaustyti pora nuluptu obuoliu, 1 kg cukraus, 2 arbatiniai sauksteliai cinamono. Is vakaro viska sudeti i puoda ir palikti per nakti. Ryte viriau 20 min. Slyvos nesukrenta, cinamonas suteikia gera kvapa ir skoni.
Na man irgi artimiausiu laiku gresia slyvų dorojimas Anksčiau virdavau paprasčiausią uogienę, bet norėtųsi ko nors įdomiau. Va sudomino Neles receptas su cinamonu, reikės pabandyti
Aciu, Nele, uz slyvienes recepta su cinamonu. Jau isviriau - vis kazkas naujo
Man labai idomu ar galima jas sudziovinti. Niam niam kaip skanu dziovintos
Man labai idomu ar galima jas sudziovinti. Niam niam kaip skanu dziovintos
O gal zinot koki receptuka kaip pasigaminti slyvu tyreles ziemai?
QUOTE(Nijoleva @ 2005 08 11, 16:42)
Slyvos - keistos uogos. Kol šviežios - sladžios, bet jau užšaldžius arba iš jų išvirus uogienę, pasidaro rūgščios. 7kg greitai nesuvalgysi. Tai gal koki deserta arba pyraga kas moka daryti? Patrkit
As tai anksciau, kol turedavau is kur imti slyvas, darydavau toki "kogelmogel": susipjaustau slyvas i mazus gabaliukus, isidedu grietines, cukraus, ismaisau ir laaabai skanu! Galima su jogurtu... Gal tik jau nelabai kaip atrodo ta misraine i stala paduoti, nebent moki kaip nors graziai apdoroti