nauja tema
sena tema
http://www.supermama...hp/t242174.html
RAMIZ gal stropaiciai buvo apsilanke?Del kuzbaso angliu kasnors naujo?gal gali pasidalint kokios ten gudrybes.
Vyckaj as itariu kad mes tik dviese be palikom kiti matyt neranda pratesimo
pavasaris, ka jau cia besildysi
QUOTE(arturios @ 2009 02 25, 10:56)
RAMIZ gal stropaiciai buvo apsilanke?Del kuzbaso angliu kasnors naujo?gal gali pasidalint kokios ten gudrybes.
Na radom šią temą , radom. Galvojau, kad "senieji" bičiuliai patingės sukūrti pratęsimą, bet klydau...
Stropaičiai norėjo atvažiuoti šią savaitę, bet pirmadienį užkūriau ir jiems atvykus nieko gero nesužinosiu, o aš noriu, kad jie patys prie manęs užkūrtų ir pasakytų jiems atrodančias problemas. Dabar maišau kuzbaso anglis su selezijos, tai pusę bėdos, bet pirmadienį jau vien tik kuzbaso likę buvo. Dabar šiuo metu pas mane anglinis s20. Užkūriau pirmadienį apie pietus, kadangi ten pastoviai negyvenu (gyvena tėvai) tai atvykus kitą dieną antradienį žiūriu, kad nedega mano katilas iš viršaus, bet tik iš apačios. Viršų užgesino kondencatas, kuris bėga kaip iš kibiro. Stropaičių pirmas klausimas buvo, gal dingsta iš radiatorių sistemos vanduo, bet neeee, nė lašo nedingsta ir spaudimas pastoviai ant šalto 0,9 ant šilto (~70) 1,1. Dapildyti sistemos nereikia visai. Prieš kuriant pirmadienį išvaliau katilą, nes taip bėgant kondencatui užsineša kaip reikiant visi dūmų tarpeliai. Radau pirkti mažą šepetėlį mažoms skylutėms valyti (ieškojau ilgai, tai vienoj vietoj senukuose užtikau) išvaliau kaip su dantų šepetėliu viską, TRAUKA labai gera, indėklas 20 diametro, bet vistiek kondencatas užgesino viršutinius anglis. Be abejo kai užgesina ir dega tik iš apačios, tai dega ypač ilgai, nes kankindamasis dega.
Tai kaip baigs degti ir bus nešalta, kad būtų galima nekūrti, tada skambinsiu, kad atvyktų stropaičiai. Beje tik pastačius katilą pora mėnesių taip stipriai kondencatas nebėgo. Keikiu aš tą stropuvą, bet kaip pagalvoji, kad 4-5 DIENAS nereikia eiti prie katilo, o kai kondencatas užgesina viršų tai ir 5-6 DIENAS, tai viską atperka, nes nereikia kūrti, kad ir kas 12 val.- vargti!
BEJE NORIU PAPRAŠYTI, ŠIAIP GAL IŠ LIETUVIŠKUMO, RAŠYKIME IR LIETUVIŠKAS RAIDES, NES JAU AŠ BENT JAU BUVAU ATPRATĘS!!!
QUOTE(Ramiz @ 2009 02 26, 18:15)
Na radom šią temą , radom. Galvojau, kad "senieji" bičiuliai patingės sukūrti pratęsimą, bet klydau...
Stropaičiai norėjo atvažiuoti šią savaitę, bet pirmadienį užkūriau ir jiems atvykus nieko gero nesužinosiu, o aš noriu, kad jie patys prie manęs užkūrtų ir pasakytų jiems atrodančias problemas. Dabar maišau kuzbaso anglis su selezijos, tai pusę bėdos, bet pirmadienį jau vien tik kuzbaso likę buvo. Dabar šiuo metu pas mane anglinis s20. Užkūriau pirmadienį apie pietus, kadangi ten pastoviai negyvenu (gyvena tėvai) tai atvykus kitą dieną antradienį žiūriu, kad nedega mano katilas iš viršaus, bet tik iš apačios. Viršų užgesino kondencatas, kuris bėga kaip iš kibiro. Stropaičių pirmas klausimas buvo, gal dingsta iš radiatorių sistemos vanduo, bet neeee, nė lašo nedingsta ir spaudimas pastoviai ant šalto 0,9 ant šilto (~70) 1,1. Dapildyti sistemos nereikia visai. Prieš kuriant pirmadienį išvaliau katilą, nes taip bėgant kondencatui užsineša kaip reikiant visi dūmų tarpeliai. Radau pirkti mažą šepetėlį mažoms skylutėms valyti (ieškojau ilgai, tai vienoj vietoj senukuose užtikau) išvaliau kaip su dantų šepetėliu viską, TRAUKA labai gera, indėklas 20 diametro, bet vistiek kondencatas užgesino viršutinius anglis. Be abejo kai užgesina ir dega tik iš apačios, tai dega ypač ilgai, nes kankindamasis dega.
Tai kaip baigs degti ir bus nešalta, kad būtų galima nekūrti, tada skambinsiu, kad atvyktų stropaičiai. Beje tik pastačius katilą pora mėnesių taip stipriai kondencatas nebėgo. Keikiu aš tą stropuvą, bet kaip pagalvoji, kad 4-5 DIENAS nereikia eiti prie katilo, o kai kondencatas užgesina viršų tai ir 5-6 DIENAS, tai viską atperka, nes nereikia kūrti, kad ir kas 12 val.- vargti!
BEJE NORIU PAPRAŠYTI, ŠIAIP GAL IŠ LIETUVIŠKUMO, RAŠYKIME IR LIETUVIŠKAS RAIDES, NES JAU AŠ BENT JAU BUVAU ATPRATĘS!!!
Dėkui tau už atvirumą. Pas mane S40 anglinis, kamino indėklas 180, kurenu dabar malkom, tiksliau nuo gaterio atraižos. Aš jas sukišu stačiom. Jos yra kažkur apie 70 cm. Užpilu pjūvenom ir dar dadedu trumpų iki viršaus. Man jis dega virš 2 parų.
QUOTE(arturios @ 2009 02 26, 20:53)
Dėkui tau už atvirumą. Pas mane S40 anglinis, kamino indėklas 180, kurenu dabar malkom, tiksliau nuo gaterio atraižos. Aš jas sukišu stačiom. Jos yra kažkur apie 70 cm. Užpilu pjūvenom ir dar dadedu trumpų iki viršaus. Man jis dega virš 2 parų.
Tai labai gerai dega- 2 paras. Tai tu pilnai priboktuoji katilą pjuvenomis pamaišęs su pagaliukais ? Pjuvenos ne pušinės, nes sakė, kad pušies dervos greičiau kemša kaminą? O kodėl anglim nekuri, per brangu ar šiaip pjuvenų daug gauni už gerą kainą?
Pagaliau pasibandžiau su pjuvenu briketais. I S20 malkini tvarkingai pakroviau 5 maišus briketų po 10kg ir šiek tiek smulkių atraižų įkūrimui. Maloniai nustebino- degė apie 1,5 paros ir šiluma pasijautė kur kas geriau net kraštiniuose kambariuose (dar nesusiderines gerai).
Namas naujas 1A apie 100m2 grindų šildymo ir 3 kambariai (50m2) su radiatoriais, 2 gyvatukai voniose ir apie 14m2 katilinė-sandėlys , kurioje šilciausia .
Drasiai tilptu 7 maišai, tai turėtu degti 2 paras
Su pilnu malkom vos ištraukia parą.
Pastebejau ,kad giliai išdega viduriniai briketai.
Tiesa, briketus pirkau jau po 6lt/kg
Namas naujas 1A apie 100m2 grindų šildymo ir 3 kambariai (50m2) su radiatoriais, 2 gyvatukai voniose ir apie 14m2 katilinė-sandėlys , kurioje šilciausia .
QUOTE(Edemux @ 2009 02 26, 22:06)
Pagaliau pasibandžiau su pjuvenu briketais. I S20 malkini tvarkingai pakroviau 5 maišus briketų po 10kg ir šiek tiek smulkių atraižų įkūrimui. Maloniai nustebino- degė apie 1,5 paros ir šiluma pasijautė kur kas geriau net kraštiniuose kambariuose (dar nesusiderines gerai).
Kokie briketai tamsūs (pušiniai), šviesūs (lapuočiai). Kai krauni ir šonuose lieka tarpai, ką darai? Nukris žarijos pro tuos tarpus ir užsidegs kitur- žemiau?? Šiaip Jonavoje yra tokia firmelė Baldai Jums tai jie prekiauja beržiniais briketais (kubo kaina 450 lt), nes atliekos nuo beržinių baldų gamybos. Tai jų tikrai labai kaitrūs, nes mediena kurią naudoja baldams labai gerai išdžiovinta, tai ir atliekos- paverčiamos briketais liuks dega. Savo židiniui bandžiau tai labai patiko. Beje bandžiau ir MOKI VEŽI parduotuvėje prekiaujamais briketaais irgi nebrangūs po 5,5 lt/pok. irgi geri (rašė, kad beržiniai). Gal kas žinote kas prekiauja "SAUSOMIS MALKOMIS", parašykit- pasidalinkit kontaktais.
QUOTE(Edemux @ 2009 02 26, 21:06)
Jei tiek uz briketus tektu moketi tai geriau viesbuti kyvenciau
QUOTE(Ramiz @ 2009 02 26, 22:12)
Kokie briketai tamsūs (pušiniai), šviesūs (lapuočiai).
Tokie smėlio spalvos. Pirkau Moki veži. Kaina stovi netoli 7lt
Kai krauni ir šonuose lieka tarpai, ką darai? Nukris žarijos pro tuos tarpus ir užsidegs kitur- žemiau??
Sukroviau ir vsio. Tarpeliai kažkokie lieka, bet tai nedideli ir niekuo nepildžiau (palaidu pjuvenų neturiu).QUOTE
Šiaip Jonavoje yra tokia firmelė Baldai Jums tai jie prekiauja beržiniais briketais (kubo kaina 450 lt), nes atliekos nuo beržinių baldų gamybos. Tai jų tikrai labai kaitrūs, nes mediena kurią naudoja baldams labai gerai išdžiovinta, tai ir atliekos- paverčiamos briketais liuks dega. Savo židiniui bandžiau tai labai patiko. Beje bandžiau ir MOKI VEŽI parduotuvėje prekiaujamais briketaais irgi nebrangūs po 5,5 lt/pok. irgi geri (rašė, kad beržiniai). Gal kas žinote kas prekiauja "SAUSOMIS MALKOMIS", parašykit- pasidalinkit kontaktais.
Mane taipogi domina pigiau briketai ir geros malkos. Briketus pamaišyčiau su malkom.
QUOTE(serzas @ 2009 02 26, 22:44)
Jei tiek uz briketus tektu moketi tai geriau viesbuti kyvenciau
200m2 (su garažu) viežbutis būtu neblogai-ir pakurenta ir lova paklota. Tik geros kambarinės ir šampo bereiktu.
Paskaičiavus , sukurenau 30lt, bet iškarto vėl nekuriu. Kuriu po pusės paros, tai gautusi apie 15 kūrimu per mėn. Jei nelabai šala.
Tiesa , pas mane dar 200ltr boileris ir kol kas šildomas tik nuo katilo.