nu as pakyleta labai ,dariau beze kurios bijojau,bet save itikinejau na vistiek man iseis,ir ka jus manot is pirmo karto ir dabar kepa morengai nes beze nereikalinga kol kas dar pazaidziau su dazais kur gavau paziurejau kokios spalvos isigauna,taiva bandysiu ikelti foto jei iseis
arba as durn aarba as visai durna ,nu nekelia man tu fotkiu,per tas programas kur rase cia man kazkuri tai nezinau tennei kru eit nei ka bandau mazinti per microsoft picter maneger,padarai tinkama dydi kaip ir cipciukas sake nu raso vistiek kad per dideli failas .padekit man prasau nes tikrai turiu ka parodyt
QUOTE(padima @ 2009 03 02, 18:07)
nu as pakyleta labai ,dariau beze kurios bijojau,bet save itikinejau na vistiek man iseis,ir ka jus manot is pirmo karto ir dabar kepa morengai nes beze nereikalinga kol kas dar pazaidziau su dazais kur gavau paziurejau kokios spalvos isigauna,taiva bandysiu ikelti foto jei iseis
arba as durn aarba as visai durna ,nu nekelia man tu fotkiu,per tas programas kur rase cia man kazkuri tai nezinau tennei kru eit nei ka bandau mazinti per microsoft picter maneger,padarai tinkama dydi kaip ir cipciukas sake nu raso vistiek kad per dideli failas .padekit man prasau nes tikrai turiu ka parodyt
arba as durn aarba as visai durna ,nu nekelia man tu fotkiu,per tas programas kur rase cia man kazkuri tai nezinau tennei kru eit nei ka bandau mazinti per microsoft picter maneger,padarai tinkama dydi kaip ir cipciukas sake nu raso vistiek kad per dideli failas .padekit man prasau nes tikrai turiu ka parodyt
aš per http://www.radikal.ru/ keliu-visada pavyksta
o cia va ismislas mano,tutele is kepimo popieriaus ,kad neslidineti popierius apklijuoti izoliacija ar lipnia juostele,nereikai tada labai laikyti atsargiai o drasiai spausti ka reikia
Papildyta:
ka man su tais morengais daryti kepa man jie jau beveik 2 h 100 laipsniu orkaitej ir dar nedziusta visai kame reikalas
Papildyta:
ka man su tais morengais daryti kepa man jie jau beveik 2 h 100 laipsniu orkaitej ir dar nedziusta visai kame reikalas
QUOTE(akvadigi @ 2009 03 02, 14:56)
Gal siandien 13 diena??
padariau gera beze is trecio karto (antra karta cukrus parudavo..) sudejau i orkaite ir susprogo negi per karsta??? o tas morengo lakstas tai labai graziai dziuna temperatura tikrai iki 100 laipsniu...
na jei ryt ir ekleriai nesigaus
vienintelis kas gavosi - Grietinieciai
padariau gera beze is trecio karto (antra karta cukrus parudavo..) sudejau i orkaite ir susprogo negi per karsta??? o tas morengo lakstas tai labai graziai dziuna temperatura tikrai iki 100 laipsniu...
na jei ryt ir ekleriai nesigaus
vienintelis kas gavosi - Grietinieciai
oi ,nu kam tą galvą tiek kali , visko būna , o taip tai dureles pradariai ? , temperatūra 70 C ? .....jei didesnė - sproks .
Tu tą tūtelę klijais suklijuok , ir aišku iš anksto , kad išdžiūtų .
---------------------------------------------------------------------------------------
Erika jaz.....į kremą dėk 2 trynius , nieko blogo nenutiks
Merginos , idedu sovietų laiku tortuko receptą ......pasaka koks jis man skanus , tik jis iš sotesnių , ir trapesnių .....
Tprtas " NEVĖŽIS "
18 cm. skersmens .
Lakšteliams :
333 g. miltų ( bet kokių 450D, 550 D )
175 g. ( aš dėjau saulutę )
166 g. grietinės ( 30 %).
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos ( aš dėjau puse ).
Kremui :
400 g,. sviesto ( kambario temo. )
1 mežesnis indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
1 pokiukas vanilinio cukraus ( galite ir 2 )
80 g. kepintų ir smulkintų funduko ( lazdyno ) riešutų
80 g. razinų ( aš sukarpiau žirklėmis )
Visus tašlai skirtus produktus dedate į dubenį ir kapojate kol pasidarys gabalas , suspaudžiame jį , uždengiame plėvele ir į šaldytuvą 3 valandom .
Padaliname į 7 dalis , kočiojame 3 mm. storiu , tankiai subadote šakute ir dar palaukite 10 minučių nekepdamos .
Kepama 250C. orkaitėje iki aukso spalvos ( apie 7-10 min. )
Apipjaunate dar karštus .
Iškepusių paslėgti nereikia
PERSPĖJIMAS :kepdami lakšteliai susitraukia apie 1 cm. rekomenduoju kočioti didesnius .
Kremui sviestą labai gerai išplakame su vanilinu , tada vis plakant , pilame kondencuotą ( kambario temp .) , suberiame riešutus ir razinas , paplakame , kad viskas susimaišytų .
Pertepame lakštus .
Puoškite pagal norą ir poreikį .
SKANAUS ......
Tprtas " NEVĖŽIS "
18 cm. skersmens .
Lakšteliams :
333 g. miltų ( bet kokių 450D, 550 D )
175 g. ( aš dėjau saulutę )
166 g. grietinės ( 30 %).
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos ( aš dėjau puse ).
Kremui :
400 g,. sviesto ( kambario temo. )
1 mežesnis indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
1 pokiukas vanilinio cukraus ( galite ir 2 )
80 g. kepintų ir smulkintų funduko ( lazdyno ) riešutų
80 g. razinų ( aš sukarpiau žirklėmis )
Visus tašlai skirtus produktus dedate į dubenį ir kapojate kol pasidarys gabalas , suspaudžiame jį , uždengiame plėvele ir į šaldytuvą 3 valandom .
Padaliname į 7 dalis , kočiojame 3 mm. storiu , tankiai subadote šakute ir dar palaukite 10 minučių nekepdamos .
Kepama 250C. orkaitėje iki aukso spalvos ( apie 7-10 min. )
Apipjaunate dar karštus .
Iškepusių paslėgti nereikia
PERSPĖJIMAS :kepdami lakšteliai susitraukia apie 1 cm. rekomenduoju kočioti didesnius .
Kremui sviestą labai gerai išplakame su vanilinu , tada vis plakant , pilame kondencuotą ( kambario temp .) , suberiame riešutus ir razinas , paplakame , kad viskas susimaišytų .
Pertepame lakštus .
Puoškite pagal norą ir poreikį .
SKANAUS ......
Labai graziai atrodo. Toks elegantiskas
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 02, 19:19)
Merginos , idedu sovietų laiku tortuko receptą ......pasaka koks jis man skanus , tik jis iš sotesnių , ir trapesnių .....
Imu,didziausia gabala
Bet ziuriu senose knygose kaip tiksliai normos paimtos
Siaip labai skaniai skamba tas tortukas. Kokiai progai pasitaikius reiks isbandyt.
Siaip labai skaniai skamba tas tortukas. Kokiai progai pasitaikius reiks isbandyt.
Na Nevezis viliojantis........bus tikrai isbandytas.tik pagelbekit man,pas mus cia vienodi visi kondencuoto pieno indeliai.kiek ml yra tie mazi indeliai? aciu