QUOTE(Trolėmolė @ 2009 06 05, 16:29)
Ar teisingai supratau, kad orkaitėje iškeptos duonos pluta ir pas Jus gaunasi stora?
Kad kieta, tai man netrukdo, bet kad labai stora...
Dar norėčiau pasitikslinti kokioje temperatūroje ir kiek laiko kepat ruginę duoną orkaitėje. Kažkuri jau buvo rašiusi, ale nebeatkapstau jau
Sveiki

na, negalėčiau pasakyti, kad stora. Stora man nesigauna, na, maždaug, kaip parduotuvinės, gal vos vos storesnė. Man kliūva tik kietumas. Ir padas kietas.
Aš kepu dujinėje orkaitėje, tai labai tiksliai pasakyti temperatūrą sunku, bet gaunasi maždaug 200-230 laipsnių, Įkaitinu iki tos temperatūros, tada dedu skardą su duona ir kepu tiksliai valandą ir 10 min. Laiką nusistačiau pati per du kepimus. Pirmą kartą gerokai ilgiau kepiau. Nesudegė tada, bet buvo tooookia kieta...

antrą kartą kepiau valandą - buvo nepilnai iškepusi, nors dūriau ją, kad tikrinti, ir pagaliukas buvo sausas. Trečias kartas nemelavo, todėl visada dabar kepu valandą ir 10 min
Panašu, kad pavyko šiek tiek minkštesnę plutą padaryti

vakar vakare kepiau duonelę, šiandien pluta tikrai minkštesnė nei anksčiau