Ačiū už patarimus, mergaitės bandysiu gal dar kokius variantus sugalvojus
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 05, 11:49)
elika - toks jau likimas rugines orkaitej keptos duonos juk net peciuj kepama gaunasi kieta stora pluta.
Ar teisingai supratau, kad orkaitėje iškeptos duonos pluta ir pas Jus gaunasi stora?
Kad kieta, tai man netrukdo, bet kad labai stora...
Dar norėčiau pasitikslinti kokioje temperatūroje ir kiek laiko kepat ruginę duoną orkaitėje. Kažkuri jau buvo rašiusi, ale nebeatkapstau jau
Mrs, R, gal galėtumėt kada surengti fotosesiją ruginės duonelės Labai prašau
Trolemole - kai tik mano kvieciai sudygs, kepsiu duona su raugu, galesiu pafotkint
Kiek skaiciau juoda duona reikia kepti laaaabai karstoje orkaiteje apie 230-240 laipsniu 15min, veliau sumazinti iki 200 dar 20 min, bet as niekada savo orkaites nesu tiek ikaitinusi
Kiek skaiciau juoda duona reikia kepti laaaabai karstoje orkaiteje apie 230-240 laipsniu 15min, veliau sumazinti iki 200 dar 20 min, bet as niekada savo orkaites nesu tiek ikaitinusi
Vakar kepiau duona, pagal sitoj temoj rasta recepta - labai skani gavosi. Pasizymejau, kad reikes dar nekart kepti
Receptas:
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų 2 a.s.))
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
linų sėmenų ir saulėgrąžų
Rezimas - klasika
Receptas:
225 g ruginių miltų
225 g kvietinių miltų
2 a. š. kmynų
2 a. š. druskos
20 g šviežių mielių (7 g sausų 2 a.s.))
150 ml šilto pieno
1 a. š. skysto medaus
150 ml šilto vandens
linų sėmenų ir saulėgrąžų
Rezimas - klasika
QUOTE(mama_Greta @ 2009 06 04, 22:46)
o mazasis matuoklis lygus arbatiniam sauksteliui? nes pas mane 7 gr sausu mieliu yra 2 1/2 a.s. pagal prideta matuokli... ir kodel matavimo vienetai negaletu buti visur vienodi?.....
Papildyta:
gal receptuku pasidalinsi? kaip tik pas mama sveciuojuos, ziuriu - saldytuve jau ilgai nenaudojamas zemes riesutu sviestas.. tai gal bent duonos issikeptumem
Papildyta:
gal receptuku pasidalinsi? kaip tik pas mama sveciuojuos, ziuriu - saldytuve jau ilgai nenaudojamas zemes riesutu sviestas.. tai gal bent duonos issikeptumem
na as ne is zemes riesutu sviesto o tiesiog pakepinau ir sumaliau per blenderi riesutus, ir gavosi pasta (arachisai turi riebumo)
Receptas:
Duona su arachisu pasta
413 мл vandens
3 v.s. alyvu aliejaus
3 a.s. medaus
1,5 v.s. arachisu mases
225 g kvietiniu
300 g kvietiniu rupiu
60 g moliugu skelu
1,5 a.s. druskos
1,25 a.s. sausu mieliu
Programa - pagrindine
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 05, 17:10)
Trolemole - kai tik mano kvieciai sudygs, kepsiu duona su raugu, galesiu pafotkint
Oi,labai lauksiu fotosesijos.
Aš kepu 10 min. 230 laipsnių (daugiau mano orkaitė neįkaista), o po to dar valandą 200 laipsnių. Tai gal per ilgai kepu . Apdegusi nebūna,bet gal ta pluta plonesnė būtų jei trumpiau kepčiau . Nu reiks bandyt trumpiau kept.
Tiesa, aš kepu plikytą mamytės duoną, nes man ji panašiausiai gaunasi į duoną. Su grynom ruginėm dar tik ruošiuosi pradėt ekspermentus.
QUOTE(rsc @ 2009 06 05, 18:55)
Vakar kepiau duona, pagal sitoj temoj rasta recepta - labai skani gavosi. Pasizymejau, kad reikes dar nekart kepti
Receptas:
Receptas:
siandien as irgi sita kepiau jau antra karta
ir kol kas skaniausia is visu bandytu (aisku ju nedaug dar). net uz cibuline labiau patiko
QUOTE(laukine @ 2009 06 05, 19:54)
siandien as irgi sita kepiau jau antra karta
ir kol kas skaniausia is visu bandytu (aisku ju nedaug dar). net uz cibuline labiau patiko
Skanesne ir uz *mamytes* plikyta? Nes kiek neplikytas dariau, kazkaip neradau skaniu...
as siandien kepu su suriu duona. laukiu rezultato
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 06 05, 16:29)
Ar teisingai supratau, kad orkaitėje iškeptos duonos pluta ir pas Jus gaunasi stora?
Dar norėčiau pasitikslinti kokioje temperatūroje ir kiek laiko kepat ruginę duoną orkaitėje. Kažkuri jau buvo rašiusi, ale nebeatkapstau jau
Sveiki na, negalėčiau pasakyti, kad stora. Stora man nesigauna, na, maždaug, kaip parduotuvinės, gal vos vos storesnė. Man kliūva tik kietumas. Ir padas kietas.
Aš kepu dujinėje orkaitėje, tai labai tiksliai pasakyti temperatūrą sunku, bet gaunasi maždaug 200-230 laipsnių, Įkaitinu iki tos temperatūros, tada dedu skardą su duona ir kepu tiksliai valandą ir 10 min. Laiką nusistačiau pati per du kepimus. Pirmą kartą gerokai ilgiau kepiau. Nesudegė tada, bet buvo tooookia kieta... antrą kartą kepiau valandą - buvo nepilnai iškepusi, nors dūriau ją, kad tikrinti, ir pagaliukas buvo sausas. Trečias kartas nemelavo, todėl visada dabar kepu valandą ir 10 min
Panašu, kad pavyko šiek tiek minkštesnę plutą padaryti vakar vakare kepiau duonelę, šiandien pluta tikrai minkštesnė nei anksčiau
QUOTE(Elika @ 2009 06 06, 22:45)
Aš kepu dujinėje orkaitėje, tai labai tiksliai pasakyti temperatūrą sunku, bet gaunasi maždaug 200-230 laipsnių, Įkaitinu iki tos temperatūros, tada dedu skardą su duona ir kepu...
Kai mes duona kepdavome orkaitej, buvom paaukoje tam viena puoda. Kaitinant orkaite joje ikaitindavome ir uzdaryta puoda. Gaudavosi mini krosnele. Jau ikaitus iki reikiamos temperaturos i ta puoda suversdavome duonos tesla ir vel pasaudavome i orkaite. 20 min kepdavome atviram puode, po to uzdengdavome folija ir dar mazdaug 20-25 min. Kol duonos viduj budavo 240 F (nezinau, kiek C).
QUOTE(Katu @ 2009 06 06, 09:46)
Skanesne ir uz *mamytes* plikyta? Nes kiek neplikytas dariau, kazkaip neradau skaniu...
dar nebandziau mamytes
ale vakar bandziau ale mociutes kepti juoda su salyklu nespejau net nufotkint, buvo sukapota greitai
skonis pasaka, plutele irgi jau turiu keleta receoptu su dideliu pliusu
dabar tik salyklo is kur nors gaut koki litriuka