pentarda, labas rytas
nusiprausk, kavytes isgerk, si skyreli paskaityk
sloga - kaip jau tau atsake, nera receptu, skirtu butent ir butent tik tokiai duonkepei, kaip ir nera receptu skirtu tik ir tik duonkepei
Jei nera Basic, gal yra Normal, Standart programa, ji ir bus pagrindine (minkys, kildys, keps). Nufotkink virsu, galesim pakomentuoti, kaip reikia elgtis
Tiesiog dedant produktus i duonkepe (ruosiant joje tesla) produktus reikia deti tam tikru eiliskumu, o minkant rankomis - kaip patogiau, tiesiog standartiskai mielinei teslai
viskas surasyta sio skyrelio pirmajame psl, bet atidarinedami nauja tema, matyt dar patikslinsime sias 'slidybes'
Stiuardese - mano manymu dedi per daug mieliu, per daug tau viskas issipurina. Prastink tesla, nedek sviesto, dek sauksta aliejaus, nedek pieno, skiesk ji vandeniu ir mieliu sumazink iki 1-1,5 a s
Man visada batonine gaunasi ciabata, pagal koki tik recepta nekepiau - netrapi, netraski, neporeta - gryns batons sumustiakams su desra
kartoju isbandytus receptus:
puikios bandeles, bet galima kepti ir du batonus
Itališkos bandelės
450 g kvietinių miltų
7 g sausų mielių
2 a. š. druskos
2 a. š. cukraus
1 v. š. aliejaus
300 ml šilto vandens
kukurūzų ar ryžių miltų
Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame vandenyje ir palaukti 10 min., kol suputos. Dalimis beriant miltus užminkyti labai minkštą elastingą tešlą, galiausiai įbėrus druską ir supylus aliejų. Kruopščiai minkyti 10 15 min. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti plėvele ar rankšluosčiu ir šiltai kildinti 40 min.
Padalinti tešlą į 8 10 dalių ir suformuoti bandeles. Dėti bandeles į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų pabarstyti kukurūzų ar ryžių miltais, pridengti ir dar kildinti 30 min.
Ant iki 230º C įkaitintos orkaitės dugno padėti indą su karštu vandeniu. Kepti bandeles 5 6 min., tada temperatūrą sumažinti iki 200º C ir dar kepti 10 min., kol gražiai pagels.
Ciabata
Raugas
200 g miltų
200 ml vandens
½ a. š. sausų mielių
Užmaišyti skystą tešlą (maišyti mažiausiai 15 min.), pridengti maistine plėvele ir šiltai (22 - 24º C) laikyti 4 val.
Papildomi ingredientai
200 g miltų
100 ml vandens
1 a. š. sausų mielių
½ a. š. medaus ar cukraus
1 1,5 a. š. druskos
Į raugą supilti vandenį, persijoti miltus, sumaišytus su mielėmis, cukrų, ir, galiausiai, druską. Mikseriu ar kombainu maišyti tešlą mažiausiai 20 min. Pridengti ir pakildinti 30 min.
Stalą gausiai pabarstyti miltais ir iš tešlos suformuoti pailgą stačiakampį. Jį pridengti ir šiltai kildinti dar 40 min.
Tešlą supjaustyti į gabalėlius, juos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų pabarstyti rupaus malimo miltais.
Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 17 min., ant orkaitės dugno padėjus indą su verdančiu vandeniu.
P. S. raugą paruošiau duonkepėje ir ten palikau 4 valandoms. Tada sudėjau likusius ingredientus ir vėl užstačiau tešlos programą. Kai pakilo, tada jau formavau toliau pagal receptą. Galima daryti ne bandeles, o iškart suformuoti 2 3 normalaus dydžio ir formos kepalus. Labai skanu!
ir ru kalba
Количество продуктов на две буханки
Biga (закваска)
1/2 ч.ложки сухих дрожжей (active dry)
1 чашка теплой воды (30С-35С)
2 чашки неосветленной хлебной муки
2 ст.ложки ржаной муки
Тесто
2 ч.ложки сухих дрожжей (active dry)
1 1/2 чашка теплой воды (30С-35С)
4 чашки неосветленной хлебной муки
2 ч.ложки соли, растворить в 1 столовой ложке воды
мука для посыпки противня и хлеба сверху
Ciabatta -> Инструкции
]Хочу поделиться рецепом моего любимого хлеба. Для тех, кто как я, любит в хлебе поджаренную твердую корочку и у кого нет миксера для замеса теста, это просто настоящая палочка-выручалочка. В этом рецепте тесто не вымешивается совсем. Тем не менее, получается очень вкусный хлеб. Для изготовления хлеба понадобится biga (по-просту, разновидность закваски), которую нужно приготовить вечером накануне выпечки. Итак,
Накануне вечером.
Смешать дрожжи с водой, хорошо размешать до полного их растворения. В стеклянной миске смешать два вида муки с дрожжевой смесью, хорошо помешивая, тщательно, так чтобы получилось мокрое тесто. Плотно закрыть миску пищевой пленкой и оставить на ночь при комнатной температуре. Утром, тесто расплывется, будет душистое и все в пузырьках.
На следующий день.
Отмерить теплую воду в большую миску, сверху посыпать дрожжи и размешать до полного растворения дрожжей. Смешать с biga. Смешивать аккуратно, я просто лопаткой поврачиваю тесто так, чтобы оно смешалось, потом добавить растворенную соль и муку, по 1/4 части: добавить муку, размешать, еще добавить, размешать и так до конца. Размешивать так, чтобы мука вся смешалась. Тесто будет мягким, но очень липким.
Закрыть миску пищевой пленкой и поставить в теплое место на час, или пока не увеличиться в размере вдвое.
Затем, с помощью лопатки тесто приподнять от стенок миски, подхватив снизу и сворачивая к центру, как бы поварачивая тесто, два-три раза.
Опять закрыть пленкой и дать подойти второй раз минут 45. В этот раз тесто будет пождходить быстрее так как дрожжи уже очень активные. (В этот момент можно поставить тесто в холодильник до выпечки). Как минимум за 2 часа до формирования хлеба, тесто надо вынуть из холодиотника. За это время оно поднимется опять.
Когда тесто поднимется оно готово к формированию и выпечке. Тесто должно очень мягким и шелковистым.
Формирование буханки
Противень посыпать мукой. Осторожно перенесите тесто одним кусочком. Будьте осторожны, старайтесь его сохранить таким пузырчатым какое оно есть. Смажьте руки мукой, посыпьте слегка сверху и осторожно поднимите каждый конец, аккуратно потягивая его в разные стороны в виде прямоугольника 10 см шириной и до 35 см длиной.
Или разделите попалам и сформируйте 2 буханки. Тогда их надо разместить на разных противнях. В середине тесто должно быть не больше 4 см толщиной. (Иногда чиабатту растягивают, чтобы сделать внешние концы тоньше и заворачивают их к центру, чобы придать хлебу вид ночной туфли). Я этого не делаю. Просто оставляю так, прикрыв п/э пленкой. Буханки все равно выходят кривоваты, как старая поношенная туфля (так и переводится название хлеба).
Дать хлебу подойти еще в два раза в течение получаса.
Духовку разогреть до 500F (260С). Перед самой выпечкой просуньте руки под каждый конец хлеба, приподнимите чуть-чуть и слегка сдвиньте к центру. Это позволит буханке подходить равномерно в духовке. Хорошо посыпать мукой и выпекать.
Выпечка
Поставить в духовку на 15 минут. Уменьшить температуру до 450F (230С), выпекать еще 15 минут или пока не станет красивого коричневого цвета. Вынуть из духовки и полностью остудить прежде чем вы познакомите свою чaабатту с ножом.
Хлеб должен получится с плотной и хрустящей корочкой, а внутри мягкий, плотный и дырчатый.
Прекрасно подходит для брускетты. Порежьте на кусочки, обжарьте в тостере или на гриле, смажьте чесноком и сверху положите помидоры с базиликом, поперчите по вкусу.
tiesa, del plikytos rugines duonos - nespejau jos iki suvalgymo nufotkint. pAMEGINKIT, KAS MEGSTat rugstelesne juoda duona, o kas nemegstat, vietoj vien ruginiu, dekit ir kvietiniu miltu ir rauginkit trumpiau