QUOTE(jadzka @ 2009 04 26, 16:35)
Dabar orkaitėje kepa duona su Ajvar'u, česnaku, juodom alyvuogėm sūriu ir provanso žolelėmis. Dariau stantartinę tešlą su mielėm, vandeniu, druska miltais maišytais per pusę ruginiais ir kvietiniais rupaus malimo + dėjau dar paprastų kvietinių. Kvepia pasakiškai Čia MB vis jos užsiprašo
Duonkepės dar nenusipirkau: tai pinigų pagailių tai nesugalvoju kokį modelį imti, tai kitų rūpesčių atsiranda. Bet namuose duona kepama ir kvepia. Va ta duonkepė dar vienas pamąstymas: man labiau patinka nedidelės riekės - ala pransūziškos, tai josms kaip ir duonkepė nebūtina. Tešla ir šiaip paprastai pasidaro, tik aišku ilgiau užtrunka...
Duonkepės dar nenusipirkau: tai pinigų pagailių tai nesugalvoju kokį modelį imti, tai kitų rūpesčių atsiranda. Bet namuose duona kepama ir kvepia. Va ta duonkepė dar vienas pamąstymas: man labiau patinka nedidelės riekės - ala pransūziškos, tai josms kaip ir duonkepė nebūtina. Tešla ir šiaip paprastai pasidaro, tik aišku ilgiau užtrunka...
na, aš žinok pradėjau kepti orkaitėje, tam kad apskritai įsitikint, kad tai darysiu, o duonkepė nebus tiesiog naujas baldas... kepti kepu, betatsisakiau minties pirkti duonkepę visai, nes duona puikiausiai kepa ir taip, šiek tiek paminkyt man nėra vargas, o aš nemėgstu visokių prietaisų šveist, man užtenka ir orkaitės po vištos kepimo... taigi, kažkaip praradau tą svajonę nusipirkti duonkepę ir puikiausiai kepu be jos
QUOTE(Alliza @ 2009 05 01, 10:26)
Mielos kepejeles, turiu dar viena klausimuka del duonos kepimo orkaiteje.
Kai isminkau ir iskildinu tesla duonkepeje, isimu ja ir suformuoju kepaleli. Dabar reikia, kad ji vel iskiltu. Bet jei pas mane virtuveje temperatura per zema, ar galiu iskildint kepaliuka orkaiteje (pvz. 50 laipsniu)? Tik taip iskildzius, galvoju ka toliau daryti... Ar galima padidint orkaites temperatura iki 220, ar reikia isimti is orkaites kepaliuka ir tada laukti kol ji ikais (bet ar nekenks duonai tas isemimas ir laukimas?) ? Atsiprasau jei nelabai aiskiai parasiau, bet gal kuri nors suprasite ir atsakysite man. Aciu
Kai isminkau ir iskildinu tesla duonkepeje, isimu ja ir suformuoju kepaleli. Dabar reikia, kad ji vel iskiltu. Bet jei pas mane virtuveje temperatura per zema, ar galiu iskildint kepaliuka orkaiteje (pvz. 50 laipsniu)? Tik taip iskildzius, galvoju ka toliau daryti... Ar galima padidint orkaites temperatura iki 220, ar reikia isimti is orkaites kepaliuka ir tada laukti kol ji ikais (bet ar nekenks duonai tas isemimas ir laukimas?) ? Atsiprasau jei nelabai aiskiai parasiau, bet gal kuri nors suprasite ir atsakysite man. Aciu
aš kepu be duonkepės, tai pačią tešlą dedu į orkaitę, sušildau iki max 50 laispnių, uždengiu ir palieku kilti uždaroj orkaitėj. o kai suformuoju kepaliuką, tai jo nebekildinu, tiesiog pašaunu į šaltą orkaitę ir įjungiu, tiesa, ji pas mane greit įšyla...