Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

O aš ieškjau ir nerandu vištienos kiniškai ar saldžiarūgščiame padaže, su medum buvo receptukas. Pasimarinavau kalakutienos gabaliukų, turiu morkų, paprikų, tik va padažui idėjų reik blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2009 02 14, 21:20)
O aš ieškjau ir nerandu vištienos kiniškai ar saldžiarūgščiame padaže, su medum buvo receptukas. Pasimarinavau kalakutienos gabaliukų, turiu morkų, paprikų, tik va padažui idėjų reik  blush2.gif


kažkaip paskutiniu metu pasimetė visoms viskas lotuliukas.gif

gal panašus į šį receptas?

Vištieną pamarinuoti, kepti apvoliojus miltų ir krakmolo mišinyje.
Kai baigs kepti, užpilti padažu iš 3 šaukštų citrinos sulčių, po du šaukštus medaus, aliejaus ir sojos padažo, daug česnako ir dar pora minučių patroškinti.
Galima pridėti morkų, papriką, riešutų.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 02 14, 23:56)

jau kaip fantastiskai atrodo.... wub.gif gaila kad mano skrandis tokio maisto nesupranta doh.gif
Atsakyti
[quote=Greta77,2009 02 11, 15:48]
[quote=Nerytė,2009 02 11, 16:45]

o as pasinaudojau kazkurios forumietes receptuka ir vakar gaminau Svediskus mesos kukulius su pievagrybiu imbiero padazu rolleyes.gif

Padazas skaniai skamba ( patiekaliukas taip pat atrodo super). Bus isbandytas drinks_cheers.gif
[/quote]
nu cia sutapimas, vienuodi vardai ir dar dukru vardai ir vienuodi thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos vakar gaminau toki deserta smile.gif

Kiekiai priklauso ant kiek zmoniu gaminama smile.gif
Bananas
Mandarinai
Oboliai
Apelsinu sultys
Brendys
Sokoladas

Vaisius supjaustome, isskyrus mandarinas uzpilame brendziu sumaisome ir paliekame 15 min prisitraukti brendzio. Veliau ipilame truputis sulciu ir viska sumaisome. Isdedame i indelius ir virsu barstome sokolado drozlemi (sokolada sutarkavao per morkine tarka). Labai skanu wink.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irute1984 @ 2009 02 15, 14:35)

viskas ok būtų, bet čia juk antrųjų patiekalų tema mirksiukas.gif merginos, neapsunkinkim grangei darbo 4u.gif juk jau ne kartą buvo rašyta apie tai ir prašyta dėti į šią temą atitinkamus patiekalus
Atsakyti
Sparneliai su maisytais ryziais...

sparneliai pamarinuoti su Santa Marijos universaliu marinatu plius mairunas, laselis medaus ir sojos, palaikyti per diena...

ryziai balti sumaisyti su trupuciu laukiniu ryziu, nes mb nemegsta, nevirti sudeti i blekute ir uzpilti puoduku 330ml karsto vandens, kuriame istirpintas kubelis sultinio. Tada groteles ir ant iesmuku suverti sparnukai, jei kepu kokia didele mesyte tai neveriu ant iesmuku, bet cia buvo veriami todel, kad greiciau galima butu juos apversti.Is pradziu pridengiau visa blekute su folija po kokio pusvalandzio nuemiau. kepta apie valanda 190 laipsniu orkaitej, patiekta su ridikeliais plius agurkas su grietine, marinuotais, pirktiniais pievagrybiais, bei paprika.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 02 14, 23:56)
kažkaip paskutiniu metu pasimetė visoms viskas lotuliukas.gif

gal panašus į šį receptas?

Vištieną pamarinuoti, kepti apvoliojus miltų ir krakmolo mišinyje.
Kai baigs kepti, užpilti padažu iš 3 šaukštų citrinos sulčių, po du šaukštus medaus, aliejaus ir sojos padažo, daug česnako ir dar pora minučių patroškinti.
Galima pridėti morkų, papriką, riešutų.





QUOTE(čikuraku @ 2009 02 15, 15:26)
Sparneliai su maisytais ryziais...



Na nieko sau gardumynai thumbup.gif Nusikopinau pas save, kad nepasimestų receptukai, vėliau reiks išbandyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2009 02 15, 15:36)
Na nieko sau gardumynai thumbup.gif  Nusikopinau pas save, kad nepasimestų receptukai, vėliau reiks išbandyti thumbup.gif


visa paslaptis tame, kad is tu mesyciu isvarva riebaliukai i ryzius ir buna labai labai niam, ir ryziai buna birus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 02 15, 15:38)
visa paslaptis tame, kad is tu mesyciu isvarva riebaliukai i ryzius ir buna labai labai niam, ir ryziai buna birus mirksiukas.gif

o folija dengei tik ryzius ar viska (su visais sparneliais)?
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 02 15, 15:43)
o folija dengei tik ryzius ar viska (su visais sparneliais)?


visa blekute su viskuo ir poto atidengiau...

Papildyta:
kiaulienos troskinukas su pupelem

mesytes kiaulytes, pas mus buvo kiaulytes kumpis, supjaustyta maziukais gabaliukais, pamarinuota su laseliu alyvuogiu aliejaus, mairunu, gyros prieskoniai, j. pipirais, santa marijos saslyku prieskoniais.
skardine konservuotu pupeliu pomidoru padaze
pievagrybiu, gera saujele supjaustyta
morkeliu ir supjaustytos
svogunelis mazas
paprikos raudonos puse
sultinio puodelis, as turiu daug uzsisaldzius mazu induku su nuovirais nuo visokiu mesyciu ar sriubu, tai kiekvienam kartui vis ka issitraukiau, bet galima ir paprasciausiai, kubeli sultinio istirpinti virintam vandeny.


apkepam keptuvej mesyte, riebalu nebereikia, nes buvo marinuojama su aliejum.
pilam i puoda
apkepam morkytes, tada pridedam paprikas i ta pacia keptuve, plius pievagrybiai ir svogunai. Kai viskas apkepa, verciam i puoda prie mesytes, ipilam sultinuka ir troskinam koki 15 min, pridedam pupeles, mairunu truputi, baziliko,kokio turim, pas mane dziovintas, j.pipiru, truputi vegetos. patroskinam koki 10 min, nes pupelem ilgai nereik ir skanaus...

user posted image
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif

Labai labai, merginos, žaviuosi jūsų kulinariniais sugebėjimais wub.gif O jau patieklų grožis wub.gif Labai daug šauniu įdėjų galima iš jūsų pasisemti mirksiukas.gif Šaunuolės 4u.gif

Įdėsiu pora patiekaliukų jūsų teismui, tikiuosi labai neiškritikuosit ax.gif Patirkalai nėra sudėtingi, lengvai paruošiami rolleyes.gif

Burokėlių sriuba (galima priskirti ir prie antrų, nes valgoma su kauliukais)

Kiaulienos kauliukai, virti burokėliai, kelios bulves, šaldyti špinatai, prieskoniai (ingredientų kiekis priklauso, kokį kiekį sriubos virsite)

Kauliukus apie pusvalandį pamirkiau, nuploviau, sudėjau į puodą su vandeniu ir užvirinau. Užvirus, vandenį nupyliau. Užpyliau svaraus vandens ir vėl užvirinau. Pasūdžiau, įdėjau pipirų. Galit įdėti jūsų mėgstamų prieskonių. Kauliukus vyriau apie valandą. Reikia žiūrėti pagal situaciją. Aš mėgstu kai mėsytė atstoja nuo kaulo. Tuomet įdedu kubeliais supjaustytas bulves. Palaukiu kokias pora minučių, kol jos apvirs ir įdedu taip pat kubeliai supjaustytus burokėlius. Vėl paverdu kelias minutes. Patikrinu, ar bulves išvirė. Jei taip, įdedu 4-5 kubelius šaldytu špinatu (jei mėgstat špinatus, galit dėt daugiau). Dar kelias minutes pavirinu. Pateikiant paskaninu grietine.
user posted image

Kepenys su bulvių koše

kepenys (man skaniausios veršienos arba jautienos) 800 g
vidutiniai svogūnai 2 vnt.
miltu
druskos
kubelis sultinio
sviestas, aliejus
grietinės 2-3 šaukšt.
bulvės
šaldyti špinatai
pienas

Kepenys supjaustau vidutinio dydžio gabaliukais ir apie valandą pamirkau šaltame vandenyje. Vėliau pasūdau ir dar pastovi kokį pusvalandį (per ta laika galima priskusti bulves). Išanksto paruošiu miltus padažui: į stiklinę įpilų 2/3 vandens ir įdedu 5-6 arbatinius šaukštelius miltų, gerai išmaišau. Įkaitinu keptuvę ir įpilu aliejaus. Kepenys apvolioju miltuose ir kepu įkaitusiam aliejuje. Palaukiu kol susidarys plutele ir apverčiu. Taip pat apkepu ir kita susę. Apkepintas kepenys sudedu i puodą. Gali iš kepenų šiek tiek sunktis kraujas. Nieko tokio, nes vėliau jas pavirsime. Prieš pradedant troškinti kepenys, svogūnus supjaustau pusžiedžiais ir pakepinu ant sviesto. Tuomet užpilu vandeniu kepenys ir verdu. Užvirus vandeniui, įdedu sultinio kubelį, papipirinu, jei dar reik, pasūdau. Kepenis paverdu kokias 5-7 min. Ne ilgiau, nes jos bus kietos. Įdedu keptus svogūnus, užvirinu. Supilu paruoštą miltų tirpalą, gerai išmaišau ir užvirinu. Užvirinus, iškart nuimu nuo ugnies ir įdedu grietinės.
Bulves košei išverdu. Bebaigiant virti įdedu šaldytų špinatų. Nupilu vandeni, įdedu sviesto ir sugrūdu. Užpilu virintu pienu ir išplaku su mikseriu. Košė gavosi labai puri ir tokios neįprastos spalvos tongue.gif
Valgėm su marinuotais burokėliais thumbup.gif
user posted image

Tikiuosi aiškiai viska surašiau ax.gif Sorry, jei nuotraukos nelabai blush2.gif
Na čia gi pirmas kartas mirksiukas.gif
Atsakyti