Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Latvijoje

QUOTE(Jollė @ 2010 12 28, 18:35)
Sveikutes, merginos!

Tikrai taip, grožis ten tikras. Artodo ne taip ir toli, bet vaizdai visiškai kitokie wub.gif Nuotraukyčių mum.
O ant kokio kalno slidinėjot? smile.gif
Atsakyti
Taip, Troliuke, as buvau ta naujoke ir pradzioje teko ciuozti visaip. Pilvu taip pat lotuliukas.gif .Kai uzsidejau slides - negalejau pajudeti is vietos, batai sukauste kojas ir atrodo kad tu ju negali pajudinti. Vyras irgi stovejo ant slidziu pirma karta, bet jam sekesi (stoveti) geriau, jis i mane ziurejo ir prarado vilti kad as aplamai ciuosiu.
Na bet ka, nuejau (butent nuejau, o ne nuciuoziau) ant "varlinuko" ir ten pradejau savo kanciu kelia fear.gif . Ir zinoma laimejo mano didziulis noras ismokti ciuozti, tiesiog kantriai kritau, keliausi, vel kritau, vel keliausi ir taip `~ 1val., kol... kol pagaliau pradejau laikytis ant koju ir valdyti slides clap.gif . Tai buvo mano 2010 m. reiksmingiausias ivykis 4u.gif
Antra diena jau ciuoziau nuo statesnes trasos, pirmus kartus dar griuvinejau, nes neatlaikydavau greicio, bet greitai persilauziau ir ten. Vyras tai buvo be zado, negalejo patiketi blink.gif.
Mes buvome Jekaba grava, gyvenome ledo arenoje (ar rumai g.gif, nepamenu tu latvisku pavadinimu biggrin.gif ). Susisiekimas thumbup.gif , keliai visur nuvalyti, pirmadieni buvo akcija - visi slidinejimo reikmenys ir keltuvas 10 latu ir ciuozi 5 val.. Na tai patikekit, variau be sustojimo wacko.gif . Zmoniu maziau buvo savaitgalio dienomis, pirmadieni atveze autobusa vaiku, tai truputi tie vaikai "uzbuksuodavo", bet nieko, viena tik karta isgriuvo vaikas pries pat nosi, o as beveik ant jo biggrin.gif , bet abu likom sveiki. Tai tiek tu ispudziu, atsibos jums ir skaityt smile.gif .

Del nuotraukyciu. Cia irgi neapsieita be nuotykiu. Pirma diena neemem aparato, nes sakom daug griuvinesim ir ji sutraiskysim, o antra diena nusinesem ir kol pasiruosem - issikrove elementai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2010 12 29, 12:48)
Tai tiek tu ispudziu, atsibos jums ir skaityt smile.gif .

Na kaip gera skaityt, kaip taip puikiai sekėsi thumbup.gif Ir toks nuotaikingas pasakojimas thumbup.gif
Vat kai yra tas didelis noras išmokt, persilaužt, labai gerai. Nereikia bijot mirksiukas.gif
10latų 5valandom ne taip ir brangu, mes Rieksukalns 6,5 už 3h mokėjom. O kaip instruktoriai, padėjo? smile.gif
Užtat jausmas paslidinėjus užsidėt normalius batus, vertas milijono lotuliukas.gif
Na, tada kitą kartą lauksim dvigubai nuotraukų tongue.gif
Jekaba ledo rūmų viešbutis. Ir kaip ten kainos? smile.gif
Ant Jekabos kalno 4trasos, pirmam kartui užteks, bet paskui daugiau ir ilgesnių trasų norėsis biggrin.gif
Atsakyti
Taip, sutinku, svarbiausias dalykas - ryztas ir drasa, be sito neimanoma ismokti slidineti. Na instruktoriu tomis dienomis nesimate, kaip suprantu, jie buvo jau uzimti. Dziaugemes, kad instruktorius padejo taisyklingai apsiauti slidinejimo batus, nes pamate kaip "gryba pjaunam" tai priejo pats ir mus apave blush2.gif . O kai po slidinejimo nusiaudavau batus, eidavau kaip koks gandras hihihi.gif kol apsiprasdavau su normaliais batais. Bet smagiausiai buvo antra diena, kai ryte is lovos vos islipau lotuliukas.gif , dieve galvoju, kaip man vel reiks tuos "kujokus" apsiaut ir juos panest, bet kai atsistojau ant slidziu visi skausmai dingo thumbup.gif .Tame viesbutuke irgi buvo akcija - atnesi is slidinejimo trasos ta bilieteli ir nakvyne vienai dienai 1 asm. 8 latai, bet tie kamb. skurdoki, bet pakenciama, po slidinejimo uzvaldo toks saldus malonumas, kad visa kita atsiduria antram ar treciam plane. Dabar jau planuojam vykti i zviedru kepure, mums ir arciau, ir norisi viska isbandyt, o tada nuspresti kur geriausiai. Taigi, kaip supratot, susirgau slidinejimo liga bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2010 12 29, 14:02)

Man buvo baugoka, nedrąsu. Bet vyras ramiai viską paaiškino, kartu buvo ir baimė pradingo smile.gif Tik nereikia susikaustyt ir bijot krist tongue.gif
hihihi.gif Ten tikrai reikia žinių kaip užsegt, kad nebūtų per laisva ir, kad ne per stipriai užveržta
Drugelio lengvumo jausmas nusiėmus, tik kojos viršun verčiasi hihihi.gif O kai pagalvoji, kad daaar reiks slidinėt doh.gif lotuliukas.gif
Na, po slidinėjimo labai norisi pirtelės, kubilo, patogumų ir atsipalaiduot cool.gif
Tik fotoaparatą pakraukit prieš važiuodami į Zviedra:D
Beje, kaip vyras jautėsi po slidinėjimų? Ar patiko? biggrin.gif
Nu didžiausi sveikinimai susirgus šia nuostabia liga bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Indra A.,2010 12 29, 14:29]

Beje, kaip vyras jautėsi po slidinėjimų? Ar patiko? biggrin.gif

Taip, vyrui irgi labai patiko (aciu dievui), jis jau turi issikeles tiksla sekanciam kartui - nusileisti nuo auksciausio kalno! As tai dar tikrai ne:bijau

Siaip, tokiems naujokams kaip buvom mes, galiu patarti stai ka - svarbiausia neisibegeti, ismokti stabdyti ir ismokti perkelineti svori nuo vienos kojos ant kitos, o visa kita - igudziai. Mums pradzioje labai padejo vieni rusai, lenkiuosi jiems zemai aciuks.gif , kadangi mano vyras labai komunikabilus, tai pamates gerai ciuoziancius - apipyle klausimais blush2.gif. Taip ir pradejom po truputi mokytis ir ismokom. Tik man pradzioje nelabai patiko keltuvai- inkarai. Buvau ir ne karta pargriuvusi po keltuvu, o vyras net isdribo is to kablio ant trasos virsaus dar nebaiges pakilimo, tai po to eme slides i rankas ir kope i kalna pestute blink.gif . Ogi po tuo keltuvu tu ilgai voliotis negali, reikia kuo skubiau pasitraukti, kad kiti besikeliantys i virsu ant taves nesugriutu fear.gif, zodziu, buvo streso. Ir nepatiko prie keltuvo trobeleje sedintis ir per langa spoksantis darbuotojas. Jis is tos trobeles visa diena nebuvo islindes, juk kazkam parkritus po keltuvu galetu sustabdyti keltuva, bet ne - jam vienodai. Pries mus eileje prie keltuvo stovejes pagyvenes vyras irgi krito dar nepagaves to inkaro ir jis niekaip negalejo atsistoti, o prieiti jam padeti negali, nes gausi su kabliu per makaule, o zmogus buvo be salmo. Tai vyras pasilenkes jam padave lazda ir taip jis issliauze is ten, o as pradejau jam saukti, kad saugotu galva. Ir net tokiu atveju keltuvo niekas nesustabde:angry: . Gerai, kad viskas baigesi laimingai smile.gif
Atsakyti
sveiki, taigi ar gali kas parasyti, kur geriausia jau mokantiems slidineti, kuris kalnelis, aciu aciu
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2010 12 29, 15:51)
Gerai, kad viskas baigesi laimingai smile.gif

Taip, ten "Nesuspėjai ant keltuvo, nukritai, tavo bėdos". Varlinuke praeitais metais, kai nukrisdavo- stabdydavo. O tie didesni keltuvai tai tikrai siaubas. Aš dar jais susikausčiusi kylu į kalną, baisu, kad kojos susipyns ir krisiu vidury kalno, nors ir yra vyras šalia.
Tikrai gerai, kad viskas gerai baigėsi smile.gif
O aš praeitais metais amerikonui padėjau su slidinėjimu. Pradžiai žiūriu, kad jam nesekasi įkopt į kalną. Sakau šoniuku, šoniuku. Tas vistiek tiesiai, atgal slysta. Aš rodau, tai kol dašuto doh.gif Pakilom gal porą metrų ir besileidžiant, bei griuvinėjant jis pasigavo instruktorių. Tai anas kankinosi, nes jau tokių paprastų dalykų nežinot doh.gif Po valandėlės praeidinėjau pro varlinuką, tai dar tam pačiam lygmenyje vargšas buvo ax.gif
Nu šaunuolis vyras thumbup.gif Tik kai pamatys Zviedroj aukščiausią kalną, kinkos pradės drebėt biggrin.gif
QUOTE(ikeja @ 2010 12 29, 16:04)
sveiki, taigi ar gali kas parasyti, kur geriausia jau mokantiems slidineti, kuris kalnelis, aciu aciu

Kiek esu mačiusi, labiausiai ir rimčiausias Riekstukalns
Atsakyti
Mergaites, gal galit parekomenduoti viešbutuka šalia Riekstu kalno? Neieskome pacio pigiausio varianto:) vaziuojame su vaikais, gal kas apartamentu žinote, kad 2 kambariai butų?
Būčiau labai dekinga už info:)
Atsakyti
To special, puslapis atgal ir ten viskas detaliai surašyta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Indra A. @ 2011 01 07, 13:41)
To special, puslapis atgal ir ten viskas detaliai surašyta mirksiukas.gif

Oj Geda pelėda... Visa tema paskaiciau, o ta linka praziopsojau...ačiū!;)
Atsakyti
Prasom mirksiukas.gif
Atsakyti