Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(neramuole @ 2009 02 09, 20:13)
sveika prisijungus prie musu, o kur foto? mirksiukas.gif
Papildyta:

O gal patarsit, kas galetu suvalgyt saldytuve dar esanti tingini, gabaleli meducio torto, ir torta Marguti  lotuliukas.gif
tik pasikviesk i svecius padesiu sudorot  mirksiukas.gif  biggrin.gif  blush2.gif


Prasom i svecius ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 09 vasario 2009 - 20:18
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 09, 21:16)
Prasom i svecius  ax.gif


balandi planuojam i druskininkus vaziuot mirksiukas.gif sunui 10, tai vietoi dovanos i vandens atrakcionu parka varysim rolleyes.gif
Atsakyti
sakot foto reikia. blush2.gif Pirma karta kepti, tai gal nelabai prekines isvaizdos, bet skanus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tikrai skenesni nei pirktiniai man. O buna pas maus tokioj kepykleles parduotuveje, bet kaina 13 Lt kilogramas, tai vienas gaunasi apie 1.5 Lt.
Dabar tikrai kepsiu ir kepsiu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ( ir juodojo misko labai noriu ) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 09, 19:50)
bebe.gif gal ir neistversiu  unsure.gif einu paziuret ko reikia jiems biggrin.gif

O grietinieciu ir pirkt dar buna?  blink.gif

Lauksim rytoj tavo grietiniečių, liežuvį prarysi paragavusi bigsmile.gif rolleyes.gif thumbup.gif
Pirktiniai skanūs, bet ne tokie skanūs kaip namie kepti wub.gif

QUOTE(Olesta @ 2009 02 09, 19:53)
tik į vidų dėsiu manau sūrelių masę, turėtų būti be galo skanu doh.gif

Kokia idėja! bigsmile.gif bigsmile.gif Butinai reikės pabandyti kada. O kažin kokius geriau dėti, glaistytus šokoladu ar be glaisto sūrelius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiiva: 09 vasario 2009 - 20:41
Kepiau siandien tuos visu Jusu isgirtus grietinieciu, taciau manes jie itin nesuzavejo schmoll.gif Arba kazka ne taip padariau, arba skonio reikalas jie...
Atsakyti
Jau tik tas kas liko ax.gif

user posted image

o surlius deciau neglaistytus, arba kur buna varske plombyro skonio g.gif , nors man su bet kokia varske thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Monika_150 @ 2009 02 09, 20:41)
Kepiau siandien tuos visu Jusu isgirtus grietinieciu, taciau manes jie itin nesuzavejo  schmoll.gif Arba kazka ne taip padariau, arba skonio reikalas jie...


As varskes nelabai megstu, tai gal ir man nepatiks.. bet nepabandzius, nesuzinosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monika_150 @ 2009 02 09, 20:41)
Kepiau siandien tuos visu Jusu isgirtus grietinieciu, taciau manes jie itin nesuzavejo  schmoll.gif Arba kazka ne taip padariau, arba skonio reikalas jie...

Gal ne taip, o gal ir skonio, cia juk kiekvienam savaip, nieko nuostabaus, kad vieniems kažkas labai patinka, kitiems ne itin smile.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 09, 20:45)
As varskes nelabai megstu, tai gal ir man nepatiks.. bet nepabandzius, nesuzinosiu biggrin.gif

Auksinė mintis biggrin.gif Man kadangi viskas kas su varške yra nepaprastai skanu (kaip ir viskas kas su kava, riešutais ir t.t. biggrin.gif ) tai man grietiniukai super skanu, kaip ir daugeliui mamyčių, kaip pastebėjau, sutampa skoniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monika_150 @ 2009 02 09, 21:41)
Kepiau siandien tuos visu Jusu isgirtus grietinieciu, taciau manes jie itin nesuzavejo  schmoll.gif Arba kazka ne taip padariau, arba skonio reikalas jie...

na zinok skaniai grietiniecius ne visada net pacios kepyklos iskepa... pvz niekada neperku grietinieciu prekybcentriuose neskanu man... o siaip cia ir varske reikia megt, man grietinieciu pagrindas ir yra varskes idaras, kuo daugiau tuo geriau, nes jei tesla viena valgyt tai sausa ir sprangu butu...
Atsakyti
man pagal si receptuka iskepti tai ir pati tesla wub.gif wub.gif thumbup.gif labai skanus, tiesiog tirpsta burnoje thumbup.gif
O kas su varske , tai man irgi skanu . Vakar kepiau "trupineli", tai ir uogiene ir varskyte dejau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2009 02 09, 21:40)
Vakar kepiau "trupineli", tai ir uogiene ir varskyte dejau  ax.gif

O kur nuotraukytė, kur receptukas? bigsmile.gif Ar pražioplinau? unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
Pagaliau išsikepiau ir sau kai ką mirksiukas.gif Išmėginau seniai nusižiūrėtą tortą, kuris rusų puslapiuose vadinasi kaip "Kijevo tortas", tegu pavadinimas toks ir lieka, kad nesusimaišytų su kitais tortais ax.gif

KIJEVO TORTAS
Originalus receptas

Lakštams:

4 baltymai
1 st. cukraus (smulkaus, bet ne cukraus pudros)
1 st. graikiškų arba lazdyno riešutų, sukapotų ne labai smulkiai (geriausia imti kešju arba lazdyno riešutus)
2 v. š. krakmolo.

Kremui:

3 tryniai
1 st. cukraus
1 st. pieno
300 g sviesto
1 v. š. kakavos.


Reikės dviejų lakštų, t. y. dviejų produktų normų.

Jei kepama iš pilnos produktų normos (kiekvienas iš 4 baltymų) – formą reikia imti didesnę, maždaug 26–27 cm. Jei iš pusės porcijos (kiekvienas lakštas iš 2 baltymų) – forma 22 cm.

1. Išplakame baltymus iki standžių putų.
2. Nedidelėmis porcijomis įberiame cukraus, toliau plakant, kol cukrus visiškai ištirps.
3. Į dubenį su išplaktais baltymais persijoti krakmolą per sietą ir ant viršaus suberti riešutus.
4. Atsargiai išmaišyti iš viršaus į apačią.
5. Masę dėti į skardą arba torto formą išklotą kepimo popieriumi (sviestu tepti nebūtina) ir išlyginti paviršių.
6. Dėti į apatinę orkaitės dalį, įkaitintą iki 170° C.
7. Po 20 min. sumažinti temperatūrą iki 150° C ir kepti dar 1 val. 40 min. (kitam forume ta pati recepto autorė rašė: "dėti į mažiausiai karštą orkaitės dalį, įkaitintą iki 150° C. Kepti 2 val."). g.gif
8. Lakštas turi padidėti du kartus.
Kai pirmojo lakšto kepimo laikas eina į pabaigą – išplakti antrą lakštą, po to pirmąjį lakštą ištraukti, padidinti temperatūrą iki 170° C (neilgam) ir dėti kepti antrąjį lakštą.

Kremas.

1. Trynius, cukrų, pieną virti, kol sutirštės. Ataušinti.
2. Į minkštą sviestą po šaukštą įplakti ataušusią masę ir pabaigoje kakavą.

Autorės patarimai:

*Kijevo tortas yra pakankamai kaprizingas – nenusiminkite, jei iš pirmo karto gali ir nepavykti.
*Labai svarbu žinoti savo orkaitę – nepatariu naudoti ventiliatorių, kadangi jis neleidžia bezė pakilti.
*Lakštus reikia kepti skardoje su mažais borteliais ar torto formoje išklotoje kepimo popieriumi, sviestu tepti nebūtina.
*Aš dedu truputį atitrauktai nuo kraštų – lakštai po to „išauga“.
*Negalima daryti grietinėlės kremo – bezė jame tirpsta.
*Pas mane visada gaunasi kieti lakštai. Iš orkaitės aš juos iš karto ištraukiu, bet kambaryje turi būti šilta – nesmarkus temperatūrų skirtumas, ir ne sausa/drėgna.
*Labai svarbu, kad išplakti baltymai būtų standūs. Neskubėkite įberti naujos cukraus porcijos, kol sena kaip reikiant ne ištirpo. Kuo standesni baltymai, tuo tvirtesnė bezė.
*Krakmolą reikia įmaišyti, o ne įplakti. Net ir patys mažiausi apsisukimai keičia gatavo kepinio struktūrą ne į gerąją pusę.
*Kremui labai svarbu pieno-kiaušinių sirupą įpilti į sviestą po 1 šaukštelį, pastoviai plakant, kol visa masė vėl taps elastinga ir tik po to įpilti sekantį šaukštelį sirupo – tuomet kremas gausis purus ir blizgus. Labai svarbu nepervirti sirupo, kad tryniai nesuvirtų. Pats sirupas turi būti lygus be gumuliukų. Daugumoje kremo susisluoksniavimo atvejų kaltas būna ne sviestas, o būtent sirupas.
*Svarbiausia, kad šis tortas visada yra suvalgomas, net jei kada ir neišeina – čia reikalinga praktika ir savų klaidų analizė. Aš sugadinau daug produktų, kol išmokau jį puikiai kepti. Mūsų draugai dabar nepripažįsta jokių kitų tortų tik šį.
*Dėl kešju riešutų – taip ištikrųjų originalus receptas buvo su kešju, bet kai po ranka tokių nėra, tai dariau ir su graikiškais ir su lazdyno. Aš su visokiais riešutais dariau ir skonis, aišku, keičiasi, riešutai suteikia atspalvį... bet torto struktūra nesikeičia. Ji keičiasi, jei riešutai sukapojami per smulkiai.

user posted image

user posted image

Mano komentaras:
Tortas laaaaaaaabai skanuuuus wub.gif wub.gif wub.gif ir suniamniotas buvo žaibiškai, bet darbo su juo nemažai doh.gif Dėjau lazdyno riešutus. Imiau L dydžio kiaušinių baltymus - 26 cm forma, manau, truputį per maža, nes lakštai iškepė labai stoooori apie 5 cm storio (nebent M dydžio kiaušus imt reikėtų g.gif ) Man per 2 val. neiškepė doh.gif Išdžiūvo maždaug per 4 val. ir aš panašiai po tų 2 val. temperatūrą sumažinau iki 100° ir dar palikau per naktį orkaitėje (aš kepiau per du vakarus po vieną lakštą) - čia turbūt man taip gavosi, kad labai storai tešlos buvo doh.gif Mano lakštai truputį per daug parudo, aš su jais patirties nelabai turiu - pasikoreguokit temperatūrą pagal savo orkaitę. Bet iš pradžių reik dėti į 170° orkaitę tuomet lakštas labai gražiai pakyla - po to jau sumažinti iki jums tinkamos ax.gif
Kremui ištryniau trynius su cukrumi, po truputį vis įpildama pieno, kol visą supyliau. Viriau ant labai silpnos ugnies visą laiką INTENSYVIAI maišydama, maždaug iki virimo. Į minkštą sviestą įplakinėjau tik po arbatinį šaukštelį kremo, kiekvieną kartą gerai išplakdama. Dėjau 2 v. š. kakavos ir įlašinau kelis lašelius vanilės. Kremas gavosi laaaaabai skanus - kakavinis. Kas jaučia nostalgiją sovietiniams laikams - šis kremas tikrai iš tų tolimų gerų laikų - toookio girdėto skonio wub.gif wub.gif wub.gif Kažkuo primena šokoladinio sviesto skonį - jis atrodo kartu riebus ir lygtai nelabai. Derinyje su baltyminiais lakštais mmmm kaip skanu wub.gif Kremo sočiai užtenka 1-os normos. Man vaikai kremą paliktą papuošimui išlaižė lotuliukas.gif todėl teko puošti bezė kremu likusiu nuo kito torto blush2.gif Truputį be ryšio tie balti papuošimai, nu bet ką padarysi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 10 vasario 2009 - 00:58