O as kepeneles ruosiu taip,dar aisku pridedu ir sirdutes
Tai va,vadinas KEPENELES GRIETINES PADAZE
Kepeneles(500gr) nuvalyti,nuplauti,perpjauti pusiau.Keptuveje pakaitinti sauksta aliejaus ir 3 saukstus sviesto,imesti ten kepeneles ir smulkiai supjaustyta svoguna,kepint ant vidutines ugnies.Tada sumaisom sauksta miltu stiklineje pieno ir supilam i keptuve kur kepa kepeneles,maisant uzvirinam ir pridengus troskinam 10 min.Baigiant troskintis supilam stikline plaktos grietines ir pasildom.Valgom su bulvemis ;D
skrandukus prie alaus darau taip:
i keptuve su aliejumi sudedu skrandukus, gausiai ant ju uzbarstau cesnako milteliu, krapu, pipiru , druskos, paprikos milteliu. ir viska troskinu uzdengus dangciu, apie pusvalandi. laikas nuo laiko pamaisau. jie tokie astroki gaunasi, tai labai prie alaus tinka. vyrui laaaaaabai patinka:)
i keptuve su aliejumi sudedu skrandukus, gausiai ant ju uzbarstau cesnako milteliu, krapu, pipiru , druskos, paprikos milteliu. ir viska troskinu uzdengus dangciu, apie pusvalandi. laikas nuo laiko pamaisau. jie tokie astroki gaunasi, tai labai prie alaus tinka. vyrui laaaaaabai patinka:)
QUOTE |
skrandukus prie alaus darau taip: i keptuve su aliejumi sudedu skrandukus, gausiai ant ju uzbarstau cesnako milteliu, krapu, pipiru , druskos, paprikos milteliu. ir viska troskinu uzdengus dangciu, apie pusvalandi. laikas nuo laiko pamaisau. jie tokie astroki gaunasi, tai labai prie alaus tinka. vyrui laaaaaabai patinka:) |
une, o žalius skrandukus imi, ar apverdi prieš troškinant?
Prie alaus perku iš "IKI" rūkytus skrandukus. Labai skanu ir ne tik prie alaus, valgau vienus be jokių priedų, kaip čipsus.
QUOTE |
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže (2-3 porcijos) Vištienos file 400 g Pievagrybiai 150 g Svogūnas Grietinėlė 200 ml Aliejus kepimui Druska, pipirai Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais |
Mano vyras sestadieni pirstelius apsilaizydamas valge, jau taip skanu jam buvo.
O man labai skanu vištienos blyneliai. Aišku senas receptas, bet kas nepamena rašau:
reikia vištienos krutinele supjaustyti gabaliukais, pabarstyti pipiriukais, biški druskytes ir prideti majonezo. Tada aš palaikau, kad pasimarinuotu, laikas priklauso nuo jusų kantrybes Tada imušam kiaušinį, idedam krakmolo ir kepam blynelius aliejuje. Pateikti su majonezu ir susmulkintais svogūno laiškais, skanaus.. ;D
reikia vištienos krutinele supjaustyti gabaliukais, pabarstyti pipiriukais, biški druskytes ir prideti majonezo. Tada aš palaikau, kad pasimarinuotu, laikas priklauso nuo jusų kantrybes Tada imušam kiaušinį, idedam krakmolo ir kepam blynelius aliejuje. Pateikti su majonezu ir susmulkintais svogūno laiškais, skanaus.. ;D
aš visuomet kepu vištą su daug kario ir aštriais dar kokias nors prieskoniais, mama
kepdavo su daug česnako, kmynais...Labai skanu į vištos vidų įdėti bulvių tarkių su tarkuotu svogūnu arba česnakais, raudonėliu, čiobreliu...
Širdeles dažnai troškinam su mažom šaldytom morkytėm ir saldžiarūgščiu sojų padažu, konservuotais kukurūzais, arba su grietinėle , ir vaikai labai mėgsta šį patiekalą
kepdavo su daug česnako, kmynais...Labai skanu į vištos vidų įdėti bulvių tarkių su tarkuotu svogūnu arba česnakais, raudonėliu, čiobreliu...
Širdeles dažnai troškinam su mažom šaldytom morkytėm ir saldžiarūgščiu sojų padažu, konservuotais kukurūzais, arba su grietinėle , ir vaikai labai mėgsta šį patiekalą
Netikri pjausniai
300g. rokiškio sūrio, 300g. vištienos krūtinėlės, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 3 šaukštai majonezo, druskos, vištienos prieskoniai.
File susmulkinam, įmušam kiaušinius, dedam majonezą, tarkuotą sūrį, krakmolą, viską išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve.Kepti keptuvėj ant aliejaus, nedidelius kepsniukus(dėti dideliu šaukštu).Labai skanu su bulvių koše, o taip pat skanūs ir šalti.
300g. rokiškio sūrio, 300g. vištienos krūtinėlės, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 3 šaukštai majonezo, druskos, vištienos prieskoniai.
File susmulkinam, įmušam kiaušinius, dedam majonezą, tarkuotą sūrį, krakmolą, viską išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve.Kepti keptuvėj ant aliejaus, nedidelius kepsniukus(dėti dideliu šaukštu).Labai skanu su bulvių koše, o taip pat skanūs ir šalti.
QUOTE (molli @ 2004 01 09, 16:07) |
Netikri pjausniai 300g. rokiškio sūrio, 300g. vištienos krūtinėlės, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 3 šaukštai majonezo, druskos, vištienos prieskoniai. File susmulkinam, įmušam kiaušinius, dedam majonezą, tarkuotą sūrį, krakmolą, viską išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve.Kepti keptuvėj ant aliejaus, nedidelius kepsniukus(dėti dideliu šaukštu).Labai skanu su bulvių koše, o taip pat skanūs ir šalti. |
O jau kaip skanu. Vakar gaminau, tai su vyru pirštus laižėmės. AČIŪ UŽ RECEPTUKĄ.
Na as esu irgi pradedancioji kulinare......todel sudetingu receptu nesiimu....taigi dariau savaitgali labai skanu patiekala is vistienos, o kas svarbiausia dar ir paprasta
taigi reikes:
300 g. sampinjonu
1 svoguno
2 vistu krutineliu
1 sauksto miltu
2 saukstu giretines
prieskoniu
Apkepinti keptuveje smulkiai supjaustyta svoguna, tada deti nuplautus ir supjaustytus sampinjonus, kai grybai jau isleis savo sultis sudeti gabaliukais supjaustyta vistos krutinele, apkepinti viska. tada deti sauksta miltu ir grietine ir uzdengus patroskinti kokias 5-10 min........jega skonis, gaunasi toks troskinys padaze, kad ir mazai giretines taciau padazo nuo grybu sulciu daug gaunasi......Labai skanu su bulviu kose ir darzovemis
taigi reikes:
300 g. sampinjonu
1 svoguno
2 vistu krutineliu
1 sauksto miltu
2 saukstu giretines
prieskoniu
Apkepinti keptuveje smulkiai supjaustyta svoguna, tada deti nuplautus ir supjaustytus sampinjonus, kai grybai jau isleis savo sultis sudeti gabaliukais supjaustyta vistos krutinele, apkepinti viska. tada deti sauksta miltu ir grietine ir uzdengus patroskinti kokias 5-10 min........jega skonis, gaunasi toks troskinys padaze, kad ir mazai giretines taciau padazo nuo grybu sulciu daug gaunasi......Labai skanu su bulviu kose ir darzovemis
Pabandyk paieškoti čiaMy Webpage