Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

O as kepeneles ruosiu taip,dar aisku pridedu ir sirdutes wink.gif
 Tai va,vadinas KEPENELES GRIETINES PADAZE
  Kepeneles(500gr) nuvalyti,nuplauti,perpjauti pusiau.Keptuveje pakaitinti sauksta aliejaus ir 3 saukstus sviesto,imesti ten kepeneles ir smulkiai supjaustyta svoguna,kepint ant vidutines ugnies.Tada sumaisom sauksta miltu stiklineje pieno ir supilam i keptuve kur kepa kepeneles,maisant uzvirinam ir pridengus troskinam 10 min.Baigiant troskintis supilam stikline plaktos grietines ir pasildom.Valgom su bulvemis ;D
Atsakyti
skrandukus prie alaus darau taip:
i keptuve su aliejumi sudedu skrandukus, gausiai ant ju uzbarstau cesnako milteliu, krapu, pipiru , druskos, paprikos milteliu. ir viska troskinu uzdengus dangciu, apie pusvalandi. laikas nuo laiko pamaisau. jie tokie astroki gaunasi, tai labai prie alaus tinka. vyrui laaaaaabai patinka:)
Atsakyti
QUOTE
skrandukus prie alaus darau taip:
i keptuve su aliejumi sudedu skrandukus, gausiai ant ju uzbarstau cesnako milteliu, krapu, pipiru , druskos, paprikos milteliu. ir viska troskinu uzdengus dangciu, apie pusvalandi. laikas nuo laiko pamaisau. jie tokie astroki gaunasi, tai labai prie alaus tinka. vyrui laaaaaabai patinka:)

une, o žalius skrandukus imi, ar apverdi prieš troškinant?
Atsakyti
Sinuhe, zalius smile.gif kai man pasake si recepta irgi perklausiau ar tikrai ne verda... smile.gif bet ne, jie kuo puikiausiai iskepa. tik skrandukai tiesa, jaunu vistu-mazi...
Atsakyti
Prie alaus perku iš "IKI" rūkytus skrandukus. Labai skanu ir ne tik prie alaus, valgau vienus be jokių priedų, kaip čipsus.
Atsakyti
QUOTE
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
(2-3 porcijos)

Vištienos file 400 g
Pievagrybiai 150 g
Svogūnas
Grietinėlė 200 ml
Aliejus kepimui
Druska, pipirai

Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais


Mano vyras sestadieni pirstelius apsilaizydamas valge, jau taip skanu jam buvo. wink.gif
Atsakyti
O man labai skanu vištienos blyneliai. Aišku senas receptas, bet kas nepamena rašau:
reikia vištienos krutinele supjaustyti gabaliukais, pabarstyti pipiriukais, biški druskytes ir prideti majonezo. Tada aš palaikau, kad pasimarinuotu, laikas priklauso nuo jusų kantrybes wink.gif Tada imušam kiaušinį, idedam krakmolo ir kepam blynelius aliejuje. Pateikti su majonezu ir susmulkintais svogūno laiškais, skanaus.. ;D
Atsakyti
aš visuomet kepu vištą su daug kario ir aštriais dar kokias nors prieskoniais, mama
kepdavo su daug česnako, kmynais...Labai skanu į vištos vidų įdėti bulvių tarkių su tarkuotu svogūnu arba česnakais, raudonėliu, čiobreliu...
Širdeles dažnai troškinam su mažom šaldytom morkytėm ir saldžiarūgščiu sojų padažu, konservuotais kukurūzais, arba su grietinėle wink.gif , ir vaikai labai mėgsta šį patiekalą wink.gif
Atsakyti
Netikri pjausniai
300g. rokiškio sūrio, 300g. vištienos krūtinėlės, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 3 šaukštai majonezo, druskos, vištienos prieskoniai.
File susmulkinam, įmušam kiaušinius, dedam majonezą, tarkuotą sūrį, krakmolą, viską išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve.Kepti keptuvėj ant aliejaus, nedidelius kepsniukus(dėti dideliu šaukštu).Labai skanu su bulvių koše, o taip pat skanūs ir šalti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (molli @ 2004 01 09, 16:07)
Netikri pjausniai
300g. rokiškio sūrio, 300g. vištienos krūtinėlės, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 3 šaukštai majonezo, druskos, vištienos prieskoniai.
File susmulkinam, įmušam kiaušinius, dedam majonezą, tarkuotą sūrį, krakmolą, viską išmaišom ir paliekam per naktį šaldytuve.Kepti keptuvėj ant aliejaus, nedidelius kepsniukus(dėti dideliu šaukštu).Labai skanu su bulvių koše, o taip pat skanūs ir šalti. thumbup.gif

O jau kaip skanu. tongue.gif Vakar gaminau, tai su vyru pirštus laižėmės. AČIŪ UŽ RECEPTUKĄ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manguste: 10 sausio 2004 - 11:35
Na as esu irgi pradedancioji kulinare......todel sudetingu receptu nesiimu....taigi dariau savaitgali labai skanu patiekala is vistienos, o kas svarbiausia dar ir paprasta wink.gif
taigi reikes:
300 g. sampinjonu
1 svoguno
2 vistu krutineliu
1 sauksto miltu
2 saukstu giretines
prieskoniu
Apkepinti keptuveje smulkiai supjaustyta svoguna, tada deti nuplautus ir supjaustytus sampinjonus, kai grybai jau isleis savo sultis sudeti gabaliukais supjaustyta vistos krutinele, apkepinti viska. tada deti sauksta miltu ir grietine ir uzdengus patroskinti kokias 5-10 min........jega skonis, gaunasi toks troskinys padaze, kad ir mazai giretines taciau padazo nuo grybu sulciu daug gaunasi......Labai skanu su bulviu kose ir darzovemis
Atsakyti
Pabandyk paieškoti čiaMy Webpage
Atsakyti