Varskes pyragas
Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiausinis
200 g miltu
1 saukstelis kepimo milteliu.
Įdaras:
800 g liesos varskes
2 kiausiniai
200 g cukraus
3-4 saukstai aliejaus
2 pakeliai pudingo (vanilinio, avietinio ar kt., tik sokoladinis nelabai tinka, bet cia skonio reikalas)
0,5 l pieno.
Pirmiausia pasidarom pagrinda. Istirpinam sviesta, sumaisom su cukrumi, kiausniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame saltai. Tesla turi gautis tokia, kad butu galima islipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tesla sala, pasidarome idara. Istriname kiausinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varske ir gerai ismaisome. Kitame inde sumaisome piena su pudingu ir abi mases gerai sumaisome. Neissigaskite, kad mase gausis gana skysta (mazdaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarancia forma, ja islipdome pagrindo tesla taip, kad krastuose butu apie 2 cm, tam kad neisbegtu idaro mase. Supilame idara ir dedame i 175 laipsniu orkaite. Kepame mazdaug valanda.
Skanaus!
QUOTE (TauRe @ 2004 03 17, 19:20) |
o ta pudinga reik atskirai pasigaminti, o po to tik naudot ? nu nesijuokit, kaimas as pyragu reikaluose |
Nereikia atskirai gamint, tik miltelius sumaisyt su pienu, o paskui supilt i visa mase ir ismaisyt
QUOTE (jazminutė @ 2004 03 19, 18:16) |
susigundžiau šiuo super pyragu. išsikepiau ir tikrai gavosi super . tik kelios pastabėlės toms, kurios dar bandys. varškės įdaras tikrai gavosi ganetinai skystas ir del to kepe ne valanda, o visas dvi. įdaras iskepe baisiai skaniai, bet teslai 2 valandų buvo per daug, tai sausoka gavosi. kita karta darysiu puse idaro. o gal ten reikia pilti ne 0,5l pieno, o 0,25? |
Tikrai 0,5 l nes ir as taip maniau, kad cia per daug ir pamazinau, tai visai neisejo. Tik as pirkau 4 pakelius po 200 g. varskes, tai visus ir sudejau, kad nesimetytu 50 g., bet abejoju ar tai turejo itakos. Man tikrai kepe 1 val.
QUOTE (mamy @ 2004 03 21, 14:46) |
bliamba,dabar as ,,patundrinesiu" - kas cia per atsidaranti forma ? |
Nu buna tokios, kur atsidaro taip per sona, kad butu galima isimt pyraga (lieka formos dugnas kaip padekliukas)
Nezinau kaip paaiskint
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 03 24, 09:29) |
Bet tokie didoki pakeliai? As pirkau dr. Oetker firmos vanilinius. |
As irgi sitos firmos pirkau
QUOTE (RebekaG @ 2004 03 24, 14:51) |
Pala, pala... o kuo skarda kokiu sviestu tepet, o gal folija ar kep. popierium isklojot |
As isklojau sviestiniu popierium ir pabarsciau dziuvesiais, nes pas mane skarda ne teflonine
QUOTE (vilda @ 2004 03 31, 08:08) |
Bet ar šio pyrago ne perbrangi savikaina? tiek daug visko reikia...... aš tik už tuos pyragus, kurių savikaina pigi, o jei ne -tai ar ne labiau apsimoka nusipirkti - ir kaina ta pati, ir laiko sutaupai, ir skonis garantuotas.... Nu gal kam ir baisiai atrodysiu, bet mano tokia nuomone Papildyta @ [mergetime]1080713448[[b]*Sara rgetime] [/b] ir dar - ar čia gaunasi kaip tortas-pyragas, ar kaip apkepas (Tipo vakarienei)?? |
nu visai ta savikaina ne per brangi:
4 pok varskes-6 lt
2 pok pudingo- 1.60 lt
0.5 l pieno- 0.8-0.9 lt
kiaisiniai 3- savikainos nezinau, bet tikrai nebus daugiau 1 lt
miltu visos seimininkes namie turi 3 saukstus aliejaus taip pat, o sviesto irgi nezinau savikainos, bet jauciu iperkama tas 100 g.
cukraus irgi visos seiminikes turi
is viso savikaina max 12 litu- o pyragas tikrai didelis ir sveria kokius 2 kg. pardej tokio nenupirksi skanaus ir tiek daig uz tokia kaina:)
QUOTE (Rimse @ 2004 03 31, 12:20) |
Niam, niam buvo skanu, tik toks jausmas, kad ta varske buvo neiskepus, nes palyginti minksta (kremine) liko. O jums irgi ta varske nesukietejo? Man tai kazkaip noretusi, kad ji butu "tvirtesne" |
Kremine tokia kaip pauksciu pienas .. niam niam....
QUOTE (Laselis @ 2004 03 31, 13:00) |
Kremine tokia kaip pauksciu pienas .. niam niam.... |
O mano idaro konsistensija tai kaip desertines varskes. ko gero per mazai sukietejo. Kazin kodel?
QUOTE (Rimse @ 2004 03 31, 12:20) |
Niam, niam buvo skanu, tik toks jausmas, kad ta varske buvo neiskepus, nes palyginti minksta (kremine) liko. O jums irgi ta varske nesukietejo? Man tai kazkaip noretusi, kad ji butu "tvirtesne" |
Kai gerai atšala šiek tiek "sutvirtėja"
QUOTE (Martyna @ 2004 03 31, 13:12) |
Kai gerai atšala šiek tiek "sutvirtėja" |
tai kad nelabai "sutvirtejo". kita karta gal reiketu maziau pieno pilt, ar dar viena kiausa idet, kaip galvojat?
Na gatavinau ir aš šį pyragą, dariau pagrindą iš pilnos normos, o įdarą iš 0,5. vos tilpo ir l. buvau išsigandusi kad labai skysta, bet viskas o.k. Pudingas avietinis Kepiau senovinėj juodoj didesnėj keptuvėj, niekuo netepiau, kepiau 0,5 valandos ir išjungus dar truputuką palaikiau ir gavosi Orkaitė elektrinė.Kitą kartą dėsiu koncervuotų ananasų manau turėtų labai tikt ir gausis visas toras