o a spas jus atvykau su savo beda. as vis apie ta maiseli konditerini. Na ka labai jau norejau isbandyti ir kaip jus manote nieko man nesigavo . pasidaraiu bulvyciu, issiplakiau grietinele pridejau i maiseli ir norejau graziai papuosti, na bandziau nikopijuoti nuo vienos moterytes papuosima , ir ka niekas niekas nesigavo. Grietinele tikrai gerai isplakiau, bet vistiek tas ornamenta snesigavo. Na ir primaliau as cia, na bet tikiuosi supratote ko klausiu
QUOTE(mamkaa @ 2009 01 22, 16:19)
o a spas jus atvykau su savo beda. as vis apie ta maiseli konditerini. Na ka labai jau norejau isbandyti ir kaip jus manote nieko man nesigavo . pasidaraiu bulvyciu, issiplakiau grietinele pridejau i maiseli ir norejau graziai papuosti, na bandziau nikopijuoti nuo vienos moterytes papuosima , ir ka niekas niekas nesigavo. Grietinele tikrai gerai isplakiau, bet vistiek tas ornamenta snesigavo. Na ir primaliau as cia, na bet tikiuosi supratote ko klausiu
o standiklio dėjot į grietinėlę?
Ka gi, buvau prisizadejusi ikelt nuotraukeliu, tai stai jos. Mano gamybos gelytes, dazytos AmeriColor dazais is tos internetines "Sweet Graces" parduotuves.
Pradesiu nuo idomiausio (ar gal reiketu sakyt, kurybingiausio). Sitoms gelytems pagaminti naudojau dvieju spalvu cukraus mase (geltona bei oranzine), taip pat ir balta mase. Sias mases ivairiai permaisydama viena su kita, pasigaminau 6 pereinanciu atspalviu gumuliukus, ir kuriu lipdziau lapelius. Ir stai - rezultate tokia rozyte.
Cia salia margos rozytes -- "grynaveisles" raudonos rozes.
Sitos rozytes darytos is dvieju spalvu lapeliu, principu "vienas raudonas, vienas oranzinis".
Cia bandau parodyt skirtuma tarp visiskai raudonos ir margos gelyciu (tik del apsvietimo prastokai matosi). Atkreipkit demesi ir i "isvirksciaja" geliu puse -- tie vainikeliai taip pat nevienodu spalvu (nors velgi, kazin, ar matosi).
Lelijos pagamintos naudojant baltus ir geltonus dazus.
Stai cia is abieju pusiu jazminu matot skirtingu atspalviu zalios sp. lapelius. Siaip gyvai abi spalvos grazios, viena zalia ziurisi geriau prie vienu spalvu geliu, kita - prie kitu.
Dar noriu parodyti kita lapeliu varianta. Dazyta tais paciais dazais, o sviesesnieji gavosi tiesiog idejus maziau dazo. Spalva niekuo neatskiesta!
Cia sugretinau dvi labai panasias spalvas. Ta tamsesnioji yra is "electric" serijos; kazkas klause, ar jos nebuna pernelyg ryskios. Tai stai, spreskit pacios, bet mano nuomone, tai labai grazi spalva.
Na, ir galiausiai dar pora nuotraukeliu pabaigai.
Pradesiu nuo idomiausio (ar gal reiketu sakyt, kurybingiausio). Sitoms gelytems pagaminti naudojau dvieju spalvu cukraus mase (geltona bei oranzine), taip pat ir balta mase. Sias mases ivairiai permaisydama viena su kita, pasigaminau 6 pereinanciu atspalviu gumuliukus, ir kuriu lipdziau lapelius. Ir stai - rezultate tokia rozyte.
Cia salia margos rozytes -- "grynaveisles" raudonos rozes.
Sitos rozytes darytos is dvieju spalvu lapeliu, principu "vienas raudonas, vienas oranzinis".
Cia bandau parodyt skirtuma tarp visiskai raudonos ir margos gelyciu (tik del apsvietimo prastokai matosi). Atkreipkit demesi ir i "isvirksciaja" geliu puse -- tie vainikeliai taip pat nevienodu spalvu (nors velgi, kazin, ar matosi).
Lelijos pagamintos naudojant baltus ir geltonus dazus.
Stai cia is abieju pusiu jazminu matot skirtingu atspalviu zalios sp. lapelius. Siaip gyvai abi spalvos grazios, viena zalia ziurisi geriau prie vienu spalvu geliu, kita - prie kitu.
Dar noriu parodyti kita lapeliu varianta. Dazyta tais paciais dazais, o sviesesnieji gavosi tiesiog idejus maziau dazo. Spalva niekuo neatskiesta!
Cia sugretinau dvi labai panasias spalvas. Ta tamsesnioji yra is "electric" serijos; kazkas klause, ar jos nebuna pernelyg ryskios. Tai stai, spreskit pacios, bet mano nuomone, tai labai grazi spalva.
Na, ir galiausiai dar pora nuotraukeliu pabaigai.
Noriu dar siek tiek pridurti komentaru prie nuotraukyciu Zodziu, pries uzsisakydama dazus domejausi, ar jie kokybiski, kaip atrodo spalvos ir t.t., taigi susiradau keleta nuotrauku per amerikoniskus forumus. Buvo parasyta, kad siems tortams naudoti butent tie dazai. Idesiu pasiziureti.
As siaip gana "skupiai" dazu dedu i cukraus mase. Po maza laseliuka ivarvinu, ir kai jau atrodo, kad spalva tinka, tai ir nebededu daugiau. Bet siaip jei noretumet isgaut sviesesni atspalvi, tai idealiausia butu imaisyt kokios baltos ar geltonos spalvos (vietoj to, kad tycia det kur kas maziau dazu). Gausis kiek gyvesnis rezultatas, nes su maziau dazo spalvyte gausis ne tik sviesesne, bet ir blyskesne (o isdziuvus dar siek tiek pabals).
Na va, issisakiau, o dabar -- dar kelios nuotraukytes. Jau ne mano, kaip minejau.
Man sitas ispudi padare Prie jo buvo aprasymas, kaip jis puostas, tai rase, kad i "fondant" (ta spalvota apdangala torto) deta gel paste dazu, o Ferrari arklys nupaisytas juodu maistiniu flomasteriu (irgi tos pacios firmos).
Cia dazu reklamos
As siaip gana "skupiai" dazu dedu i cukraus mase. Po maza laseliuka ivarvinu, ir kai jau atrodo, kad spalva tinka, tai ir nebededu daugiau. Bet siaip jei noretumet isgaut sviesesni atspalvi, tai idealiausia butu imaisyt kokios baltos ar geltonos spalvos (vietoj to, kad tycia det kur kas maziau dazu). Gausis kiek gyvesnis rezultatas, nes su maziau dazo spalvyte gausis ne tik sviesesne, bet ir blyskesne (o isdziuvus dar siek tiek pabals).
Na va, issisakiau, o dabar -- dar kelios nuotraukytes. Jau ne mano, kaip minejau.
Man sitas ispudi padare Prie jo buvo aprasymas, kaip jis puostas, tai rase, kad i "fondant" (ta spalvota apdangala torto) deta gel paste dazu, o Ferrari arklys nupaisytas juodu maistiniu flomasteriu (irgi tos pacios firmos).
Cia dazu reklamos
QUOTE(Meian @ 2009 01 22, 16:28)
Ka gi, buvau prisizadejusi ikelt nuotraukeliu, tai stai jos. Mano gamybos gelytes, dazytos AmeriColor dazais is tos internetines "Sweet Graces" parduotuves.
Meian, apšalau bežiūrėdama Gėlytės ir dažai kaip gražuuu ir kiek visko daug prisidarei Nooooriu tokių dažų O ta electric - tikrai graži ir ryški spalvytė O pačią masę gėlytėms pagal cipciuko receptą darei, ar pagal kokį kitokį gal?
Dabar lauksim ir torčiukų fotkių su šitom gėlytėm
Geriau ir nematyt tokios "reklamos" Visko noriu
na po tokių grožių, tai man morengus dėti sarmata, bet vis tiek įdedu, nes susirūpinau vienu klausimu: išdžiūvę morengai sutrūkinėjo, viduje labai trapūs, tirpsta burnoje valgant, KODĖL SUTRŪKINĖJO???? Gamindama padariau klaidą, ar per ilgai džiovinau? (1,5 val. 100 laipsnių orkaitėje, pradarius), kame šaknys? Šiaip aš jų daugiau nedarysiu, man pakanka bize, BET būtų labai įdomu sužinoti, ką padariau ne taip
http://images46.fotk...cture006-vi.jpg kažko užstrigęs fotki.com, negaliu kitaip įkelti foto
http://images46.fotk...cture006-vi.jpg kažko užstrigęs fotki.com, negaliu kitaip įkelti foto
mein super o mazom gelytem daryt formeliu turi? kazi ar cia susiorganizavo kas del dazu ir formeliu?
QUOTE(RiMami @ 2009 01 22, 17:55)
Dabar lauksim ir torčiukų fotkių su šitom gėlytėm
Cia siaip gelytes trims skirtingiems tortams Viena torta galbut kita savaite turesiu "pilnoj komplektacijoj". Bet tai, manau, smulkmena jau tas tortas, bendras vaizda su dazais aiskus jau tikriausiai...
Tiesa, kai kuriu dazu buteliuku dar nebuvau net atidariusi
QUOTE(RiMami @ 2009 01 22, 17:55)
O pačią masę gėlytėms pagal cipciuko receptą darei, ar pagal kokį kitokį gal?
As mase darausi taip: uzsimaisau zelatinos stipru "skiedini" (proporcijos mazdaug 3 saukstai vandens - 1-1.5 sauksto zelatinos... labai sunku pasakyti, dedu is akies ir ziuriu; nebijau zelatinos ir padaugint, nes jei pasildzius bus per tirsta, vandens visada galima ipilt daugiau). Tada pilu ta "skiedini" i cukraus pudra tol, kol gaunasi norimos konsistencijos mase. Nematuoju, tad vel sunku pasakyt proporcijas (bet labai lengva pajaust, kada jau gana, kai darai tai).
Tada pasitepu rankas sviestu (butinai!) ir pradedu minkyt mase. Mase nuo ranku silumos dazniausiai dar kiek atsileidzia, tad minkydama paprastai dadedu cukraus pudros. O rankas nuolat vis pasviestuoju. Sviesto deka mase nelimpa prie ranku, o veliau, baigus minkyt -- ir prie kitu pavirsiu. Savaime aisku, kad kai rankas nuolat sviestuojuosi, tas sviestas po truputi isimaiso ir i mase (aisku, juokingai mazai jo ten patenka, bet vistiek svarbu). Taigi atsidures maseje, tas sviestas priduoda tamprumo (elastingumo), mase tampa ne tokia trapi ir labiau pasiduoda "lamdymui". Trumpai tariant, gerai tokiu budu paruosta mase palyginciau su modelinu, tuo siuolaikiniu vaiku plastelinu. 100% tas pats -- niekur nelimpa, yra minkstutis, elastingas ir paklusnus (skirtumas tik tas, kad modelinas nekieteja pastovejes "gryname ore")
Tiesa, dar toks momentas del detaliu sulipdymo. Kazkas naudoja vandeni (patepa pries klijuojant), kas skysta zelatina, kas isvis specialiai glaju tam reikalui darosi, o as -- paprasta kiausinio baltyma. Man cia patys paprasciausi ir patikimiausi klijai.
Nemazai detaliu as iskocioju iki beveik permatomo plonumo (pvz., marguju roziu ziedlapiai dauguma yra plonesni uz mano rankos naga). Tad paruostas detales teplioti vandeniu vengiu is tolo (cukrus pradeda tirpti, ir detale istezta); zelatina netinka ilgesniam naudojimui, nes turi but silta. O kiausinio baltymas gali stovet saldytuve dienomis; jis netirpdys mases, ir patikimai sulipdys detales. Tiesa, yra vienas trukumas -- baltymu pateptos vietos lieka siek tiek blizgesnes. Man tai netrukdo, bet del visa ko geriau netepliot "bele kur" -- tik ten, kur reiks klijuoti.
Jau kazkaip pavarg spejau berasydama tiek
o kaip tuos jazminus padaryt, a?